Så skete det endelig. Diablo III får premiere på Nintendo Switch på fredag. Vi ser nu nærmere på spillet med en lille anmeldelse til jer.

Det er nu 3. gang vi på redaktionen har fat i Diablo III. Først havde vi fat i Diablo III, derefter smed vi Diablo III: Reaper of Souls i anmeldeler maskinen. Nu er tiden så kommet til Diablo III: Eternal Collection.

Det kan med det samme siges, at Diablo III: Eternal Collection er den ultimative version af spillet. Så skal du have fingrene i Diablo III, så er det den her version du skal hive med hjem lige meget hvilken platform du har. Grunden til denne version er så vild som den er, skyldes at den indeholder alt DLC der er ude til Diablo III.

Det vil i korte træk siges at du får alle 7 karakterer der er i spillet, og selvfølgelig fuldt udbytte af de 5 acts der er i spillet. Ud over det så er der lidt eksklusive godter at hente i Switch versionen. Da det er Nintendo, er den selvfølgelig meget Zelda præget.

Det som trækker mest i disse eksklusive er muligheden for at få fingrene i det lækre Ganondorf armor set i spillet. Ud over det vil du også få fingrene i en lækker companion og meget mere. Så har du en Switch, vil det være en fordel at få fat i denne version frem for de andre versioner af Diablo III: Eternal Collection.

Hvis man skal tage udgangspunkt i hvordan Nintendo Switch ydeevnen er i forhold til PlayStation 4, Xbox One og PC, vil man selvfølgelig vide at de ikke kan sammenlignes på dette punkt. Switch er mere en underholdnings maskinen end en kraftkarl som de andre nemt kan anses for. Så det var med stor forventning og nysgerrighed at Diablo III: Eternal Collection startes op for første gang på min Switch.

Ved første øjekast ligner spillet jo sig selv. Den sidste version af spillet jeg selv har haft fingrene i er Reaper of Souls versionen på PlayStation 4 Pro. Skal man sammenligne de 2 versioners ydeevne (hvilket jo ikke er helt fair) så er der ikke vildt forskel faktisk. Der er skruet en smule ned for detaljerne i Switch versionen.

Men at der er slækket lidt på det grafiske gør også at Switch versionen kører nærmest perfekt. Jeg har kun oplevet få lag spikes når der skete mange ting på en gang. Så man kan med det samme sige, at der er mere kraft i Nintendo Switch end man lige regner med. For Diablo III er et okay krævende spil og det mærker man faktisk ikke på Switchén. Det eneste der indikerer det er. at blæseren nærmest kører konstant. Men det samme oplevede man blandt andet på PlayStation 4 Pro versionen.

Co-Op er stadig den bedste oplevelse i Diablo III: Eternal Collection.

Har siden Diablo III: Eternal Collection landede i indbakken haft stor glæde med at spille Co-Op med fruen herhjemme. Vi startede selvfølgelig op med at begive os ud på et eventyr for endnu en gang at nedlægge Diablo og derefter også lige tage act 5 med for at nå level cap (næsten).

Når man har spillet det før, så er det bedste at tage det på højeste sværhedsgrad fra starten af (som vi gjorde). Det giver den bedte genspilnings oplevelse. Man kan selvfølgelig ikke gå op i Torment sværhedsgraderne før man har hevet de acts rundt.

Når du har nået level cap (som er 70), så er det her spillet først begynder. For nu har du nemlig et helt ”nyt” level system der åbner op. Byd stort velkommen til Paragon level. Dette level system gør at du kan forbedre dine evner markant for hver level du har opnået.

Det gode er at du holder dit paragon level selvom du starter en ny karakter op. Eller det er måske en sandhed med modifikationer. For det er nemlig ikke tilfældet endnu med Switch versionen. For starter man en ny karakter op så er ens paragon level ikke med. Jeg håber at det er fordi der er spillet før udgivelsen, og der åbnes op for det når spillet udgives. For er dette ikke tilfældet som i de andre versioner, vil det være mere svært at kører på høj sværhedsgrad når man starter en ny karakter op som man normalt vil gøre. Jo hører sværhedsgrad jo bedre, da man får XP boost jo højere det er.

Selvom man har ”gennemført” spillet i de acts der er, så slutter det slet ikke her. Det er nærmest først her spillet rigtigt begynder. For nu skal der farmes en masse lækkert gear, så man kan nyde spiloplevelsen på en højere sværhedsgrad. Der er stadig en masse Nephalem Rifts der skal ordnes og spillets Adventure Mode er stadig en meget god oplevelse. Man kommer ikke til at kede sig selvom man har ramt level 70 kan der med sikkerhed siges.

Diablo III: Eternal Collection er den absolutte vinder af bedste dungeon crawler titel i vor tid. Spillet har (trods sin alder) stadig en masse at byde på, og endnu en gang har en version af Diablo III taget os med storm.

Kender du ikke til Diablo III men syntes genren er spændende, så hop med på vognen med det samme. Og har du spillet det før, så er Diablo III: Eternal Collection stadig et køb værd, for der er en masse at byde på. Specielt Switch versionen er tiltalende.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAlle 20 spil til PlayStation Classic
Næste indlægSuper Seducer 2: Advanced Seduction Tactics anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
diablo-iii-eternal-collection-anmeldelseDiablo III: Eternal Collection er den absolutte vinder af bedste dungeon crawler titel i vor tid. Spillet har (trods sin alder) stadig en masse at byde på, og endnu en gang har en version af Diablo III taget os med storm.