Som en stor fan af filmen Fantasia, var jeg spændt på at se resultatet af denne titel. Jeg har i mange år genset filmen og vil da sige at jeg var  en smule skeptisk for, at skulle se hvordan de musiknumre som var valgt til netop denne titel, skulle matche min stor kærlighed, til Disney’s store klassiske film Fantastia.fantasia-music-evolved-disney-xbox-one

Spillet er rigtig flot sat sammen, men grafisk simpelt. Dette gør umiddelbart ikke noget, da men i forhold til Just Dance serien, ikke skal hoppe rundt, men nærmere være dirigent for et stort orkester. I spillet er der et rigtig fint mix af klassisk og nutidige sange hvor orkestret består af nutidige kunstnere som Lady Gaga, Nicki Minaj og Gorillaz og man er hurtigt med i stemningen i spillet. Det er velkendte numre som er med, så man lever sig med i spillet med det samme. Det er umiddelbare nu, at sværhedsgraden træder ind.Man bliver dog, meget nøje sat ind i tingene af en lille tutorial inden start, samt for hver bane/sang man skal vifte sig igennem, men selvom vejledningen er grundig, vil jeg sige at jeg havde, trods god rytmisk sans og vel-motorisk skabt, ret svært ved at får mange af mine armbevægelser, til at stemme overens med det, som nu kom frem på skærmen.fantasia_music_evolved_header

Men jeg vil sige at jeg var til stor underholdning for dem som valgte at kigge på mit armfægteri og man kan dog vælge at spille i co-op mode, så man ikke er helt alene, om de pinagtige affærer. Spillet foregår i mange forskellige scenarier som på en rumstation, under havet osv. Spillet’s historie følger ikke ret meget den originale historien, men man er super godt underholdt. Igennem spillet, når man fægter sig igennem de enkelt baner, åbner man op for en masse små in-game mini spil samt man selvfølgelig åbner op for hver enkelt sang, man nu dirigere sig igennem.

Det skal siges at hvis man ønsker at spille imod en af sine kammerater eller veninder, så kræver det at man har spillet hele spillet igennem, da sanglisten ikke er låst op for start. Så man skal igennem spillet, for at kunne vælge de enkelte numre, til en evt. 2 mands kamp. i-3dJdH5S-X2Er man to bliver spillet endnu bedre, da man jo gerne vil slå sin modspiller og det er her at Xbox one lige er et skridt foran Xbox 360. Kinecten på Xbox One detektere langt bedre, begge spilleres bevælger via den infrarøde del af kinecten.
Det kører flydende og godt og man er godt underholdt under hver sang. Man kan egentlig sige at selve historien i spillet, er en stor forberedelse til at kunne mestre bevægelserne i spillet, for at kunne tage kampen op, imod sine kammerater og veninder. I selve spillet, når man spillet historien, vil der komme nogle muligheder op på skærmen, i løbet af sangen, hvor man kan vælge f.eks. guitar, klaver eller blæseinstrumenter som en lille bonus. Fantasia-MixChoiceDenne feature er jeg personligt helt vild med. Det giver  lige en extra fed feature til spillet, som hæver spillet en extra tand. Man fanger sig selv i virkelig at give den gas med trommer, hvor man efter bedste evne, nærmest bokser med flad hånd, ind imod kinecten for at følge rytmerne fra trommerne. Det giver en fantastisk ting til spillet som jeg ikke kunne undvære og det gør det hele lidt mere interessant.

Spillet er i sig selv en lille nyskabelse indenfor kinect’ens brug og muligheder. Det virker også når man spillet spiller, som lidt af et eksperiment, da sådan noget som de forskellige remix der er i spillet, ikke virker helt så gennemført, som de kunne have været og som man ser i Just Dance serien.dance-central-fallback Men man må give dem at de har gjort et hæderligt forsøg, for at lave et alternativt produkt til netop Just Dance. Jeg har selv spillet Just Dance, dog mest til fester. Der kommer genren virkelig i sit es da men er utroligt godt underholdt. Men jeg tror ikke at Disney Fantasia: Music Evolved vil være en af de titler, som kommer med som et sjovt indslag i en privat fest. Der ligger Just Dance bare lidt højere. Man er meget stillestående i forhold til og selvom man dog rocker med under numrene, er det ikke bentøjet der bevæges, men derimod kun armene der fægter.

Spillet er helt klart at foretrække på Xbox One, da kinect’en er langt bedre end den tidligere kinect og man får mere ud af spillet, både som single player men også når man spiller 2, når kinect’en gør sit arbejde ordentligt. Hvis man håber på at sine børn kunne være tiltrukket af spillet så vil jeg sige igen, at man skal tage sværhedsgraden i mente, da det kan være noget af en opgave, at få det hele til at gå op i en højere enhed. Følelsen er derimod lige så god, når den er spot on, som når man rammer en golfbold, præcis som den skal rammes. Så alt ialt et godt solidt spil som dig har sine mangler, men med en god og lang underholdningsværdi. Det skal dog også nævnes at spillet kræver kinect for at kunne bruges.

Spillet er leveret af Disney gennem PR Nordic.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægValiant Hearts: Dogs of War gratis ude til iOS
Næste indlægTiny Troopers Joint Ops anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
disney-fantasia-music-evolved-anmeldelseEr dette afløseren til Just Dance eller måske bare et friskt pust til serien af dansespil til Xbox og ved brug af kinect? Spillet gør et hæderligt forsøg, men en sværhedgrad over middel. Er man motorisk skruet en smule forkert sammen, har man ihvertfald enten ret sjovt ved spillet, eller så har man det lidt svært med det. Uanset hvad er det god og mange timers underholdning, til nogle gode musiknumre og artister, som dog ikke helt følger Fantasia brandet.