Denne måneds Walk This Way-samling fokuserer på historier fra det virkelige liv med samlingen Documentaries Around the World, der bliver tilgængelige i Skandinavien fra 9. oktober.

Først i samlingen findes en dokumentar, der kræver handling. ‘Democracy’ ser nærmere på, hvordan digitalisering har ændret samfundet. Mens data bliver den “nye olie«, bliver databeskyttelse den nye “forureningskontrol”. Denne kreative dokumentar giver et forbløffende indblik i lovgivningsmiljøet på EU-niveau. En gribende historie om, hvordan en gruppe politikere forsøger at beskytte nutidens samfund mod virkningerne af Big Data og massovervågning, med indsigt fra politikere, aktivister og endda den kontroversielle Edward Snowden.  Udgives i Sverige og Danmark.

Future Baby’ er ikke mindre kontroversiel. En film om fremtiden for menneskelig reproduktion, som den udspiller sig øjnene af os. Denne undersøgelse tager os rundt om i verden til patienter og forskere, ægdonorer og surrogatmødre, til laboratorier og klinikker. Drømme og ønsker hos fremtidige forældre sammenvæves med forskning i, hvordan man optimerer det menneskelige genom i lyset af en stadigt hurtigere udvikling. Hvor langt vil vi gå? Udgives i Sverige, Norge og Danmark.

Reset tager os bag kulissen og viser den kreative proces hos en af moderne dans’ smukkeste sind. Benjamin Millepied lod Thierry Demaizière og Alban Teurlai følge ham med et kamera i tre måneder for at optage hans kreative arbejde lige fra de første øvelser til premieren. Det er den totale fordybelse, som sætter os i stand til at sætte pris på mandens kreativitet, hans engagement og alt det hårde arbejde, der førte til, at han blev udvalgt som direktør for dans på Paris Opera House. Udgives i Norge og Danmark.

Til sidst giver Grazing The Sky os et nært kig på livet hos moderne cirkusartister i og uden for Cirque Du Soleil. Filmen følger historierne bag flere forskellige kunstnere og giver seerne et  aldrig før set billede af deres liv og kunst. En hyldest til den menneskelige ånd og kraften forbundet med at følge sine drømme og af yndefuldheden og styrken bag de kunstnere, der bruger deres kroppe som deres instrumenter. Filmet i 11 lande og på tre sprog af en Cirque Du Soleil “insider” går denne film dybere end blot et kig “bag kulisserne« og skaber et stærkt og rørende kunstværk. Udgives i Norge og Danmark.

Åbner på VOD i hele landet mandag den 9. oktober på iTunes, Google Play, Amazon, Sony og Microsoft. Filmen udgives på det originale sprog med svenske, danske og norske undertekster.  Få mere info om Walk This Way om projektet og hele kataloget: walkthisway.cineuropa.org