Den store abe er tilbage på den lille skærm med flere dimensioner. Nu kan du indsamle bananer mens du venter på bussen.

Der er ikke så meget at snakke om når det gælder historien – der er ikke nogen indgående dialoger, men til gengæld er der masser af slapstick humor i bedste klasse. Simpelt set så sker der underlige ting i junglen, dyrene bliver hypnotiseret, og Kong er den eneste som kan modstå hypnosen – hvilket naturligt gør ham til fjende nr. 1, og for andre, helt nr. 1. Nu handler det om at beskytte øens beboere mod yderligere besættelse.

Selve gameplayet går tilbage til rødderne fra 80’erne, for det hele handler om mekanikken og den fulde udnyttelse af banerne. For ikke at sige at en del ting du selv skal finde frem til ved at prøve dig frem, nogle ting aktiveres ved at puste eller slå på disse, og dit mål er reelt set at komme fra start til slut i hver bane. Heldigvis er det ikke helt så simpelt som de mest velkendte platformers fra 80erne, men banerne har dybde i og med at du benytter tønder til at komme fra en platform til en anden, i de fleste tilfælde dybere inde i skærmen. Af og til vil du opleve at kameraet ikke følger med dig hele vejen ind, men at du skal spille på afstand hvilket gør det lidt sværrer, da tingene bliver en hel del mindre.

Puzzle-elementerne i spillet er fænomenale og lige i øjet. Der er tilpas lidt hjælp til at du vil opleve at skulle prøve dig lidt frem, men der er alligevel nok af de helt små hints til at hjælpe spilleren på vej til at man ikke er fuldstændig fanget. Forskellige slags fjender er der nok af, og animationerne er noget så underholdende; der er levende bongo trommer som du af standard bare skal hoppe på for at bekæmpe, men der er en variant der brænder. Dem kan du ikke hoppe på uden at puste deres ild ud først – det er anbefalesværdigt at ligge mærke til den høje kvalitet af tegnefilmshumor i dette spil.

Det lader til at denne version egentlig bare er Wii versionen som er klemt ned i en størrelse, der passer til 3DS, og har fået tilføjet noget 3D effekt – dvs. banerne er de samme, så hvis du har spillet Wii versionen af Donkey Kong Country Returns er det en rimelig nem beslutning at springe den håndholdte version over – med mindre du selvfølgelig ønsker at have aben med dig hvor end du er henne. Lidt research afslører at der er tilføjet 8 baner til 3DS versionen.

Nogle vil finde spillet svært, mens spillere, der har en nostalgi for 80’ernes platformspil vil simpelthen elske sværhedsgraden af dette spil – men samtidig er det heller ikke for svært, for der er rigeligt med ekstraliv og som forventet giver 100 bananer et liv. Samtidigt er der masser af ting at indsamle (bogstaver, puslebrikker og ikke mindst gennemføre banerne på tid) så der er masser af spilletid tilgængeligt på denne krympede version af Donkey Kong Country Returns.

Spillet er smukt, musikken en dyd og absolut blandt de bedste spil på 3DSen. Er du til platformers bør du ikke snyde dig selv for denne udgivelse – og samtidigt er det børnevenligt, ikke mindst grundet humoren i spillet og fraværet af stødende ting. Man kan vel sige at det er Nintendozed. Spillet holder dog stadig en høj standard af udfordringer, så der er simpelthen noget for alle.

 

[box_info]Spillet er anmeldt på 3DS og leveret af Nintendo[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHumbleIndeBundle 8 – Betal hvad du vil og støt en god sag!
Næste indlægExpeditions: Conquistador anmeldelse
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
donkey-kong-country-returns-3d-anmeldelseSpillet er smukt, musikken en dyd og absolut blandt de bedste spil på 3DSen. Er du til platformers bør du ikke snyde dig selv for denne udgivelse - og samtidigt er det børnevenligt, ikke mindst grundet humoren i spillet og fraværet af stødende ting. Man kan vel sige at det er Nintendozed. Spillet holder dog stadig en høj standard af udfordringer, så der er simpelthen noget for alle.