Donkey Kong Country: Tropical Freeze debuterede på Wii U. Nu bliver det genudgivet på Nintendo Switch, så det ser vi nærmere på med denne anmeldelse.

Vi er i en tid hvor det er ret populært at genudgive spil på nyere konsoller. Det er både godt og skidt. Men når det er titler der har været meget populære brokker man sig jo ikke over at have muligheden for at prøve kræfter med det endnu en gang.

En af de gode ting ved genudgivelser, er man kan opleve spillene på en ny og forbedret måde. Og i Donkey Kong Country: Tropical Freeze er vi også ude i et spil hvor der er nye tiltag.

Denne gang der får vi den store ære af at kunne spille med Funky Kong, som er ret vild. Man har for det første en mulighed for at hoppe dobbelt. Det vil sige at man nu kan nå steder hen hvor det før hen ikke var muligt.

Men ikke nok med det, så har Funky Kong et surfbræt, og med det der kan man svæve, og ikke mindst kan man bruge hans surfbræt til at hoppe ned på pigge blandt andet. Så med ham på banen, kan man muligvis godt have svært ved ikke at vælge ham frem for den gode gamle Donky Kong, selvom han har sine venner man kan få hjælp af.

Spillet er et spil i bedste ”Mario stil”. Det er et platform spil bygget op på en ret simpel opskrift. Men når man kommer i gang med spillet, finder man hurtigt ud af, spillet også har andre ingredienser i gryden af muligheder.

Man kommer blandt andet ud og flyve på en raket. Kører togvogn og meget andet. Så selvom spillet ”bare” er et platform spil har det en masse at byde på. Og det er her at spillet skiller sig ud fra så mange andre platform spil i denne kaliber. For Donkey Kong Country: Tropical Freeze er ikke bare et hop og gå spil.

Hvis man er en af dem der spiller et spil for historiens skyld, så er det nok ikke Donkey Kong Country: Tropical Freeze man skal kaste sig ud i. For det er jo som sagt et platform spil, og med den slags spil, der er det normalt ikke historien der gøres meget ud af. Dette spil er hellere ikke nogen undtagelse.

Den farlige Snowman har frosset Donky Kongs trope paradis til is. Og det er nu op til ”kongerne” at gøre noget ved det, og få Snowman uskadeliggjort en gang for alle. At historien så flad, gør faktisk ikke det vilde. For man har formået at skabe et vildt farverigt miljø der passer perfekt til den historie. Så den grafiske oplevelse gør at man helt glemmer den flade historie.

Når man har en Nintendo Switch, er man specielt glad for den super fede HD Rumble effekt der er i både Joy-Cons og Pro Controlleren. Der er vidst bare nogen der har glemt at fortælle holdet bag spillet at denne mulighed er der. For ens controller vibrerer helt vildt og voldsomt i det meste af spillet. Dette kan desværre godt ødelægge oplevelsen en smule.

Der er indbygget en mulighed i spillet, der gør at man ikke sidder fast i en bane for lang tid. For når man er død i et vidst antal gange, så får man mulighed for at hoppe videre til næste bane. Denne måde er fed nok, men det kan desværre også have en negativ effekt. For man kan bare købe en masse liv (hvilket er meget nemt og lige til, når man har samlet lidt). Når de er købt, så kan man bare lade sig dø en masse gange, og hoppe videre til næste bane. Dette virker heldigvis ikke ved boss kampene.

Hvis I ønsker et platform spil af bedste kaliber, så glæd jer til på fredag når Donkey Kong Country: Tropical Freeze udgives. Det er en titel der helt sikkert burde stå i alle platform elskeres samling.

Vi kan med garanti love jer en god og underholdende oplevelse. Der er noget for hele familien i denne titel. Denne type af platform spil håber vi at se en masse af i fremtiden, for de passer perferkt på Nintendo Switch.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFor Honor kan spilles gratis i næste weekend
Næste indlægA Total War Saga: Thrones of Britannia anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
donkey-kong-country-tropical-freeze-anmeldelse-switchHvis I ønsker et platform spil af bedste kaliber, så glæd jer til på fredag når Donkey Kong Country: Tropical Freeze udgives. Det er en titel der helt sikkert burde stå i alle platform elskeres samling.