DON’T NOD og Bird Island (tidligere PortaPlay) har den store fornøjelse at annoncere og lancere Livas historie, en DLC til Gerda: A Flame in Winter fra 2022. Med denne DLC kommer også en ny udgave, Modstand-pakken, der indeholder både grundspillet, Gerda: A Flame in Winter, og DLC’en, Livas historie. Både grundspillet og pakken er tilgængelige på Nintendo Switch og Steam.

Modstand-pakken er lavet for at fortælle to vidt forskellige kvinders oplevelser fra 2. verdenskrig og for at fortælle to forskellige historier, nemlig Gerdas og Livas. Gerda har levet et fredeligt liv som sygeplejerske, men hun bliver modvilligt involveret i modstandsbevægelsen, efter Gestapo anholder hendes mand, Anders. Hun har stor medfølelse og forsøger for alt i verden at undgå konflikt. Liva, på den anden side, har været medlem af modstandsbevægelsen i nogen tid. Efter en fejlslagen mission rykker hendes gruppe i Tinglev, hvor hun må træde frem og lede dem i deres næste kamp. 
 
Livas historie giver spillerne et nyt indblik i krigen gennem en anden slags kvinde, en modstandsleder. Livas gruppe er desperate og modløse efter en fejlslagen mission, og de er nødt til at omgruppere, slikke deres sår og angribe fjenden igen med sabotage, infiltration, spionage og endda snigmord. I modsætning til Gerdas empatiske tilgang er Liva ikke bange for at bruge vold, og hun træder den snævre sti mellem retfærdighed og hævn. Spillerne skal nøje balancere hendes vrede mod fjenden, pligt over for missionen og fædrelandet og omsorg for sine holdkammerater.
Begivenhederne i Livas historie foregår i ugerne op til Anders’ anholdelse og Gerdas forsøg på at redde ham. Hver historie er en selvstændig fortælling, og hver af dem belyser den anden, så man kan selv vælge, hvilken rækkefølge man spiller dem i.

For at fejre lanceringen af Livas historie og Modstand-pakken er der en gratis prøveversion af Gerda: A Flame in Winter (ikke inkl. DLC’en) i dag på Steam.