Fra i dag kan den nye Gran Turismo 6 demo downloades gratis fra PlayStation Store. Samtidig åbnes for deltagelsen i GT Academy-konkurrencen, der giver en heldig vinder muligheden for en karriere som professionel racerkører.

Nu kan racing-fans verden over få fingre i en eksklusiv demo af det nye Gran Turismo 6-spil til PlayStation 3. Demoen kan fra i dag downloades helt gratis fra PlayStation Store og vil forblive tilgængelig frem til d. 31. august.

Samtidig med udgivelsen af den nye demo åbner PlayStation op for deltagelse i 2013 GT Academy-konkurrencen. Udfordringerne, der kan bane vej til en rigtig racerkarriere hos Nissan, er åbne frem til lørdag d. 27. juli kl. 23.59 – og frem til mandag d. 29. juli kl. 00.59 for GT Academy-deltagere.

GT Academy 2013 forventes at blive det største til dato med flere deltagende lande, og den eksklusive GT6-demo gør det endnu mere attraktivt end nogensinde før for håbefulde racerkørere in spe at deltage. Det innovative samarbejde mellem Nissan og Sony Computer Entertainment har tiltrukket mere end to millioner deltagere siden starten i 2008 og skabt en række succesrige racerkørere, der nu konkurrerer for Nissan på motorsportens højeste niveau.

Kazunori Yamauchi, skaberen af Gran Turismo-serien, har givet Gran Turismo-deltagerne en spændende udfordring med fantastisk smukke genskabelser af Nissan-vognene, deriblandt Leaf, 370Z og GT-R. GT6-demoen vil føre spillerne gennem begynderrunderne i en GT Academy-tematiseret køreskole, før de låser op for det endelige kvalifikationsløb på Silverstone Grand Prix-banen, hvilket gør GT Academy tilgængeligt for både begyndere og eksperter. Alle, der tilmelder sig og indsender en kvalifikationstid, vil modtage bonusindhold uden ekstra omkostninger.

De hurtigste racerkørere fra onlinekonkurrencen vil blive inviteret til National Finals-stævnet, hvor de vil blive udfordret i både spillet og i rigtige biler. Herfra går de videre til den berømte Race Camp ved Silverstone, og vinderen her vil potentielt slutte sig til gruppen af Nismo-eliteatleter.

GT Academy Europe 2013 omfatter ud over Danmark også Frankrig, Italien, Storbritannien, Spanien, Portugal, Benelux, Sverige, Finland, Norge, Polen, Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet. USA, Rusland og Tyskland vil igen have deres egne GT Academy-konkurrencer.

“Dette er den mest spændende adgangsmekanik til dato for GT Academy,” forklarede Usama Al-Qassab, Vice President Product Marketing hos Sony Computer Entertainment Europe.

“Det bliver interessant for PlayStation-fællesskabet at få et indblik i nogle af de spilelementer, vi får at se i Gran Turismo 6 senere i år. Udfordringerne tilskynder alle til at engagere sig i spillet. Det er det, GT Academy handler om – en intensiv skole, der opdriver ægte racertalent via PlayStation og Gran Turismo, og som er åben for alle. Selv hvis du ikke kommer videre til de næste trin i GT Academy, er det altid godt at lære noget og se, hvordan du klarer dig i forhold til dine venner.”

Nissans Director of Global Motorsport, Darren Cox, er også entusiastisk over at få folk til at deltage i konkurrencen:

“I weekenden deltog to tidligere vindere af GT Academy i den Nissan-drevne Greaves Motorsport Zytek-Nismo LMP2-vogn i verdens vel nok største racerløb – 24 timers-løbet i Le Mans. Deres imponerende fjerdeplads viser GT Academy-programmets og dets Driver Development-programs verdensklasse og fænomenale succes. Der er ingen tydeligere demonstration af, hvorfor det er det hele værd at deltage i GT Academy, for du kunne være den næste. Selv hvis du ikke kommer så langt, er der ingen skade i at drømme og køre i nogle skønne Nissan-biler i GT6-demoen,” siger han.

Kvalificerede deltagere fra de forskellige lande, turneringen kører i, skal have en Sony Entertainment Network-konto og adgang til et PlayStation 3-system med forbindelse til internettet. De kan downloade GT6-demoen gratis fra PlayStation Store, og det er ikke nødvendigt at eje Gran Turismo-spillet.

Du kan finde oplysninger om, hvordan du deltager i GT Academy 2013, på forskellige platforme, heriblandt:

https://www.facebook.com/GTAcademy

http://eu.gran-turismo.com

https://twitter.com/GTAcademy