I sommer kunne Microsoft præsentere en ny version af verdens mest udbredte styresystem, Windows. I takt med at kalenderen verden over skiftede fra den 4. til den 5. oktober, kunne det nye Windows 11 hentes og tages i brug.

Det nye Windows 11 er tilpasset en ny digital, post-COVID-19-virkelighed og tilbyder fra den 5. oktober en lang række innovative funktioner og et helt nyt design, der bringer brugeren tættere på det, der betyder noget.

Blandt de mange opdateringer i den nye version af verdens mest udbredte styresystem er blandt andet, at Windows lader brugere af Chat i Microsoft Teams skrive, ringe eller foretage videoopkald til andre brugere på tværs af Windows, Mac, Android og iOS. Ligeledes er det gennem menuen Start og Microsoft 365 muligt at få hurtig adgang til senest brugte apps, selv hvis de sidst blev tilgået fra en Android- eller iOS-enhed. Derudover gør Microsoft med Windows 11 det muligt for app-udviklere at lave deres egne betalingssystemer i de forskellige apps – vel at mærke uden, at Microsoft tager noget gebyr.

Det nye Windows 11 bliver først og fremmest tilgængeligt via en gratis opgradering på alle kvalificerede Windows 10 PC’er og på nye PC’er med Windows 11, der kan købes fra i dag. Læs mere om, hvordan man henter det nye Windows, her.

Microsofts til dato sikreste og mest inkluderende version af Windows

Ifølge Microsoft er Windows 11 den mest sikre version af det populære styresystem. Og med den nye hybride hverdag og voksende IT-trusler er et øget fokus på sikkerhed nødvendigt – både hvad angår hardware og software. Derfor har Windows 11 indbyggede sikkerhedsteknologier i alt lige fra chip til cloud og kommer desuden med et Zero Trust-operativsystem, der beskytter data og adgang på tværs af enheder.

Mens accelerationen af den digitale transformation har skabt mere produktivt hjemmearbejde, har den også medført helt nye sikkerhedsudfordringer. Ny data fra en undersøgelse, som Microsoft står bag, viser, at 75% af alle sikkerhedsansvarlige mener, at skiftet til den hybride arbejdsplads sætter deres organisation i en mere sårbar position; 80% føler, at software alene ikke er nok til at beskytte mod nye trusler – og næsten 9 ud af 10 siger, at forældet hardware gør organisationer mere sårbare overfor angreb.

Ud over at Windows 11 er den mest sikre version af Windows til dato, er styresystemet også det mest inkluderende i sit design. Således er Windows 11 bygget med og til mennesker med handicap – og med tilgængelighed og hjælpeteknologier til at understøtte på tværs af udfordringer.

Læs mere om sikkerheden i Windows 11 her og om tilgængeligheden her.

Skabt til gaming

Det nye styresystem er også godt nyt for gamere, der med Windows 11 får adgang til et styresystem skabt med den nyeste spilteknologi, der giver den bedste spilleoplevelse med fascinerende grafik i HFR (High Frame Rate), kortere indlæsningstid og en flottere farveoplevelse. Desuden understøtter Windows 11 det bedste PC-gamingtilbehør, og med et abonnement på Xbox Game Pass til PC er der adgang til mere end 100 højkvalitetsspil, hvor nye spil hele tiden tilføjes. Xbox-appen er desuden direkte indbygget i Windows 11.

Find billeder af og læs meget mere om Windows 11 og alle de nye funktioner her og på denne blog af Panos Panay, Produktchef hos Microsoft. Læs desuden mere om teknologien i det nye Windows 11 her.

Sådan får du Windows 11

  • Køb en ny PC med Windows 11 ved at besøge Windows.com eller din lokale forhandler
  • Køb en PC med Windows 10, der er kvalificeret til en gratis opgradering ved at besøge Windows.com eller din lokale forhandler
  • Brug PC Health Check-appen til at tjekke, om din nuværende Windows 10-PC er kvalificeret til den gratis opgradering
  • Læs mere om tilgangen bag Windows 11-udrulningen her