EPOS hed tidligere Sennheiser og er nu sit helt eget brand med fokus på gaming. EPOS B20 er deres skud på en gamer og streamer mikrofon. Kigger du på de tekniske specifikationer så er der heller ikke tvivl om at den rammer alle de rigtige elementer. 3 kondensator enheder som kan sætte til mønstrene Cardioid, Bidirectional, Omnidirectional og Stereo så du kan bruge den til interview så vel som solo til gaming eller streaming. Mute knap samt justering af forstærkning (gain) direkte på mikrofonen hvor du også kan indstille volumen hvis du har tilsluttet headset. Som sagt alt det som kræves i denne prisklasse.

Kigger jeg på den mekaniske kvalitet så er der heller ikke gået på kompromis. Der er en solid fod hvor du kan rute kablet under foden. Skulle du ønske at sætte til en bom så passer gevindet. Den runde pind som har gevindet kan også drejes i forhold til hvor du ønsker at monterer, så mikrofonen opfanger lyden bedst muligt. Kondensatormikrofoner er følsomme og EPOS B20 leverer en sprød klar lyd. Det fungerer rigtigt fint. Den afleverer lyden digital via USB-C stikket. Det er en af mine personlige kæpheste og det er dejligt at se de 24 bit i 48kHz benytter seneste teknologi. Der er ikke en finger at sætte på den rå teknik. Her leverer EPOS B20 varen.

Jeg synes godt de kunne have arbejdet lidt mere med oplevelsen. Det gælder både software og den daglige betjening. Softwaren er sådan set velfungerende, den er bare en smule prætentiøs. Hvis jeg ikke ønsker at anvende EPOS B20 som højtaler/headset bliver softwaren tøsefornærmet som du kan se på billedet. Så kan jeg ikke engang justerer mikrofonindstillingerne. Det at mute knappen er på siden kan jeg godt abstraherer fra. Det er bare ikke særligt let at se om du er mutet eller ej når lyset også er på siden. Jeg savner i den grad også en indikation af hvordan indstillingen af forstærkning er, samt et lydniveau som så jeg kan se om den overstyrer.

Jeg har eksperimenteret med forskellige placeringer og der hvor du får det bedste lydbillede er når mikrofonen ikke er længere væk end 50cm. Kommer den meget længere væk oplever jeg at støj fra omgivelserne bliver samlet for meget op og dermed forstyrrer. Designet er også lækkert og det at den ikke tager noget særlig plads på skrivebordet er altid et plus.

EPOS B20 er et vellykket første skud på en gamer mikrofon. Det er tydeligt at mange års erfaring med lyd kan producere en kvalitet som matcher de bedste. EPOS skal arbejde med betjening for at kunne gøre sig gældende i toppen.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCyberpunk 2077 Patch Notes 1.3
Næste indlægNye player ratings i NBA 2K22
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
epos-b20-anmeldelseEPOS B20 er et vellykket første skud på en gamer mikrofon. Det er tydeligt at mange års erfaring med lyd kan producere en kvalitet som matcher de bedste. EPOS skal arbejde med betjening for at kunne gøre sig gældende i toppen.