anti_boredom

Et stort flertal af den nordiske befolkning peger i en ny undersøgelse på Finland som Nordens kedeligste land. Bag undersøgelsen står Sony PlayStation, som med Facebook-kampagnen ”Anti Bordom” har sat sig for at mindske kedsomheden i hele Norden i løbet af sommeren.

Sommeren har mildest talt budt på kold og kedeligt vejr for alle os, der bor i Norden. Spørger man befolkningerne i Danmark, Sverige, Norge og Finland, er der dog ingen tvivl om, at ét land overgår alle andre, når det kommer til kedsomhed.

I en ny nordisk undersøgelse, som Sony PlayStation har fået udført af Respons Analyse, løber vores broderfolk fra Finland nemlig suverænt med titlen som Nordens kedeligste land. 64 pct. af de adspurgte danskere og 72 pct. af de adspurgte svenskere og nordmænd peger på Finland som det kedeligste nordiske land.

Undersøgelsen er en del af den ”Anti Boredom”-kampagne, som spilfirmaet kører hele sommeren frem til 1. september. Kampagnen sætter fokus på den nye håndholdte spillekonsol PlayStation Vita og har som sit erklærede mål at mindske kedsomheden i hele Norden.

”Den nordiske sommer er ikke altid lige sjov med for meget regn og for lidt sol. Derfor har vi skabt et Anti Boredom-univers på Facebook og smartphones, hvor folk fra hele Norden kan filme og dele sjove videoklip med tips og tricks til, hvordan man vender en kedelig situation til noget sjovt,” siger Marius Steen, nordisk PR-chef for Sony PlayStation i Nordisk Film.

Danskerne er sjovest!
Anti Boredom-kampagnen har indtil nu budt på masser af sjove videoklip. I videoen ”Why Be Bored” har to norske spilnørder undersøgt, hvordan man kan have det sjovt på storbyferien, mens en opfindsom finne har ladet sin bamse give den gas med styrketræning i videoen ”Home Training”. Se de to videoer her:

”Why Be Bored”, Norge: apps.facebook.com/antiboredom/da/contributions/detail/116/
”Home Training”, Finland apps.facebook.com/antiboredom/no/contributions/detail/103/

Skal man tro vores nordiske naboer, er vi dog også ret gode til at have det sjovt i Danmark. Således mener nordmændene i undersøgelsen, at Danmark er det mindst kedelige land i Norden – og at Norge faktisk er kedeligere. Svenskerne opfatter Danmark som det næstmindst kedelige land, alene overgået af Sverige selv. Kun finnerne har øjensynligt ikke forstået det sjove ved danskerne og placerer Danmark som det næstmest kedelige land. Norge er ifølge finnerne kedeligere.

Mens undersøgelsen taler sit tydelige sprog, så kan Anti Boredom-kampagnen yderligere være med til at slå fast, hvilket nordisk land der rent faktisk har det sjovest.

”Vi har udviklet et landebarometer på kampagnens Facebookside, som løbende kan måle stigningen af sjov og leg i et land. Dette måler vi ud fra antallet af videoer, som uploades og bliver set i de forskellige lande,” forklarer Marius Steen.

1. september falder dommen, og Nordens sjoveste land kåres. Indtil da kan man selv forsøge sig med en sjov video og blive den heldige vinder af den håndholdte konsol PlayStation Vita eller andre fede præmier fra Sony.

Find Anti Boredom på: http://www.facebook.com/SonyPlayStationDanmark/app_143693789100425


Resultater fra undersøgelsen: Hvilket er Nordens kedeligste land?

Danskerne svarede:

Finland          64 %
Norge            17 %
Sverige          16 %
Danmark        3 %

Svenskerne svarede:

Finland          72 %
Norge            12 %
Danmark        9 %
Sverige          6 %

Finnerne svarede:

Norge            30 %
Danmark        29 %
Sverige          25 %
Finland          16 %

Nordmændene svarede:

Finland          72 %
Sverige          12 %
Norge            10 %
Danmark        6 %


Undersøgelsen er foretaget af Respons Analyse på vegne af Sony PlayStation. 4119 repræsentativt udvalgte mennesker bosat i Norden har deltaget i undersøgelsen (1013 i Danmark, 1085 i Sverige, 1020 i Norge og 1001 i Finland).