Hvis man snakker open-world spil, så er Ubisoft i fronten. Med Far Cry 6 beviser de, at det med at skrue en levende og underholdende verden sammen, at det kan de stadig. Noget af det du kan forvente af spillet er masser af action, en sjov og ret blodig historie og en verden der virkelig indbyder til kaos. Grundstene er lagt for en revolution på øen Yara, og det er rigtig fedt!

For ikke længe siden havde vi et preview af Far Cry 6, hvor Jan fik lov at prøve kræfter med spillet. Han var bestemt begejstret, og efter jeg selv har spenderet massevis af timer i spillets verden, så kan jeg kun bekræfte at det er utrolig godt og meget sjovt.

Han/hun kan tale!

Far Cry 6 er ikke meget forskellig fra de tidligere spil i serien, hvad angår de grundlæggende ingredienser. Et land i kaos, folk der gør opråb og så selvfølgelig en super skurk. Denne gang hedder landet du befinder dig i Yara og året er 1967. Det er Ubisofts version af Cuba, men helt fiktivt. Øen er kæmpe, og det bugner med frodige landskaber, landsbyer og støre byer. Et rigtigt tropisk paradis. Men sådan et land er bestemt ikke fri for tyranni. Diktatoren El Presidente Antón Castillo, som spilles af Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian) styre landet med hård hånd. Han er den ultimative bad guy for Far Cry serien, og han ligger tæt opad af Vaas fra Far Cry 3.

Du spiller en tidligere soldat kaldet Dani Rojas, som bliver hvirvlet ind i en indædt krig sammen med rebellerne på øen Yara kaldet Libertad. Sammen er i oppe mod Antón Castillos regime. Om du vælger at Dani skal være mand eller kvinde, har ingen decideret påvirkning. Dog er vores hovedperson en karakter der kan tale! For første gang i Far Cry serien er den du spiller som endelig en med personlighed. Hvem end du vælger, så er der aldrig helt stille. Dani vil altid kommenterer på et eller andet, eller endda synge med hvis der er god musik i radioen når du køre rundt. Det samme gælder i mellemsekvenserne, hvor Dani er helt med i snakken.

En blodig fortælling!

Historien er spændende og fængslende. Man føler virkelig et stort had til Antón Castillo, i måden hvorpå han håndtere Yara på. Hans egen søn Diego, står til at overtage tronen for farmand, til trods for man godt kan se at det bestemt ikke er noget han har lyst til. Men Antón er kynisk og er ikke bleg for at gøre hvad han selv synes er det rigtige for landet. Også selvom det koster mange menneskeliv. Giancarlo Esposito gør skurkerollen utrolig godt, og har man set ham i film og tv-serier, så ved man også at han passer perfekt ind i rollen. Her er Far Cry 6 bestemt ingen undtagelse.

Har du spillet nogle af de seneste Far Cry spil, så er du godt forberedt, da gameplayet og måden der spilles på, ligner de andre spil i serien. Men er man ny, så er spillet ret let at gå til. Man starte ud på en lille ø, i den sydligste del af Yara. Her lære man alt der er værd at vide, inden du bliver sluppet løs i vildmarken.

Selve historien er linæer, men ved siden af den, er der utrolig mange aktiviteter at give sig i kast med. Man kommer ofte forbi mennesker der har brug for hjælp, eller man finder informationer om hvor der f.eks. er en antiluftskyts kanon der skal destrueres. Fandt mig selv ofte bruge flere timer bare på sidemissioner. Det er også en god måde at opleve landet på, da der ofte er nogle ret vilde steder at se eller måske endda skatte at finde.

Guns, lots of guns!

Om du er ude på missioner, eller bare vil gøre byen usikker, så skal det gøres med stil – og masser af våben. Rundt om finder du kasser der kan være fyldt med godter. Du kan også vælge at købe våben og gear, direkte fra en af Juan’s Arms Dealers købmænd. Der er et hav af forskellige våben og gadgets du kan bruge i kamp. De forskellige våben kan tilpasses ved diverse arbejdsbænke, og det samme gøre sig gældende for kørerøjer.

Dani kommer efter introen, også til at bære rundt på noget af en backpack og nok det fedeste våben Far Cry serien har haft, efter min mening. Supremo er en form for rygsæk, der bære på smarte tricks. Efterhånden som spillet skrider frem, erhverver du dig forskellige versioner af den. Den jeg brugte mest kunne affyre søgende missiler, som ret let kunne udrydde en mindre bataljon. Andre Supremos kan bl.a. heale, eller skyde en ring af ild rundt om Dani.

Udover at dine våben og ikke mindst din tøj stil skal passe til den mission du tager ud på, så er de ikke kun for synsskyld. Alt du tilpasser ved Dani, har direkte effekt på de stats og egenskaber man besidder. Alt efter hvad man har på, så kan det virke mere positivt på ens healing, en mere rolig hånd når man sigter eller måske kan Dani nu løbe hurtigere. Man kan hele tiden holde øje med, hvilke genstande der påvirker diverse ting som Dani kan. Dermed kan man håndtere hver mission eller aktivitet, mere strategisk da der ikke er nogen grænser for, hvordan du håndtere dem på.

Visit Yara!

Yara er delt op i forskellige områder, og du kan ikke bare vade rundt lige fra starten som det passer dig. Områderne er fyldt med soldater fra Antóns hær og de har alle sammen en rank ligesom Dani. Du stiger i rank, efterhånden som du får mere XP fra missioner osv. Men eftersom du stiger i level, så gør fjenderne det samme. Så du skal virkelig få dig noget erfaring, før du begiver dig alt for meget rundt i de stærkere territorier.

Hvordan du kommer rundt er helt optil dig. Til lands, vands og i luften, er der ingen grænser for hvordan du kommer fra A til B. Der er et væld af forskellige transporterings muligheder og hvis du bringer dem tilbage til en af dine lejre, kan du altid fremkalde dem igen når du lyster. Om det er fede biler, flyvemaskiner eller speedbåde, så kan du samle på et imponerede antal køretøjer. Som noget nyt kan du nu også ride på heste!

For det at komme rundt i Yara, og se hvad øen har at byde på, er nu ret spændende. Der findes en del collectibles rundt om du kan finde såsom USB stiks med musik, haner der kan bruges i hanekampe, eller gemte historier der fortæller om øens liv, mennesker og stolte traditioner.

Fjender med tricks!

Når det kommer til fjenderne, så har de selv styrker og svagheder du kan udnytte. Ved at skanne Antóns kumpaner, så kan du bl.a. se hvad deres svaghed er og hvilke former for skyts der bedst ville kunne gøre skade på dem. Nogle fjender bære måske forbedret armor, og kan endda tilkalde forstærkninger. Andre kan også gøre brug af airstrikes. Det er i den grad vigtig at holde styr på, hvilke våben man har på sig, for at kunne udføre ens kampe på bedst mulig måde.

Bevæger du dig ind på områder, hvor det er strengt forbudt, så kommer fjenderne selvfølgelig efter dig. Men her låner Far Cry 6 lidt fra andre spil såsom GTA. Alt efter hvor meget ravage du har forårsaget, så får du stjerner. Dette indikere hvor voldsomt Antóns hær kommer efter dig. Så snart tanks og de hardcore helikoptere kommer efter dig, så er det med at få benene på nakken!

Dyrevenner!

Du er heldigvis aldrig alene. For ligesom med Far Cry 5, har du også nogle Amigos du kan tage med på tur. Den ene som de fleste sikkert har set i trailers for Far Cry 6, er Cherizo. Den lille søde hund i kørestol. Men på trods af det, er han en bidsk lille fyr. Hver Amigo har også egenskaber der kan være en god hjælp under missioner. Den første Amigo du får, er alligatoren Guapo, som har en lille fin denim vest på. Altså, så kan man ikke andet and ville klappe den. Så sød!

Apropos hjælp, så har du også mulighed for at spille sammen med en ven eller en tilfældig via online co-op. Efter en bestemt mission, lukkes der op for muligheden. Så kan du godt og vel, spille hele kampagnen sammen med en anden. Der er også missioner kaldet Special Operations, som er skræddersyet til co-op oplevelsen.

Men vent, der er mere!

Ubsioft har skabt et imponerende spil, med masser af indhold. De kommende måneder, og et lille stykke ind i 2022, vil der komme nyt indhold til spillet. Har man købt Season Pass, så kan man glæde sig til 3 nye missioner, hvor man her spiller man som nogle af de mest ikoniske skurke fra de tidligere spil. Derudover kommer der også en hel del gratis indhold dryssende henover de næste måneder efter spillets udgivelse. Derudover får man også FAR CRY 3: Blood Dragon Classic Edition oveni hatten når den udgives. Det er altid rart når udviklerne gør deres spil større med tiden.

Alt i alt, så har Far Cry 6 utrolig meget at byde på, og underholdning til mange timer. Spillet er meget flot, og det er yderst sjældent jeg oplevede fejl eller pop-ups i den grafiske afdeling. Alt har faktisk spillet sammen rigtig godt, lige fra grafikken, musikken og bare selve gameplayet har været en ren fornøjelse at opleve.

Tak til Ubisoft for at gøre anmeldelsen muligt. Det var fedt!

Far Cry 6 udkommer d. 7 Oktober 2021, på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægOrboot bringer augmented reality til Old-School globusser
Næste indlægInsurgency: Sandstorm ude til konsoller
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
far-cry-6-anmeldelseFar Cry 6 er ÅRETS HIT! Historien er spændende og gameplayet bliver taget til nye højder. Selvom alt ikke er nyt, og kan sammenlignes med Far Cry 5, så er der rigtig meget interessant og spændende ting at finde og se i Far Cry 6. Der er masser af sideaktiviteter, en spændende kampagne og utrolig mange måder hvorpå man kan tilpasse ens oplevelse som man selv ønsker det. Med øen Yara som din legeplads, bliver det bestemt ikke kedeligt. Alene eller via co-op, så skal du uden tvivl spille Far Cry 6. Det bedste spil serien har budt på!