Vinderen af EA SPORT FIFA Stay and Play Cup blev den kun 18-årige FCK-profil Mohamed Daramy, der i forlænget spilletid scorede det afgørende mål til 2-1 i finalen mod Djurgårdens Jesper Karlsson. Brøndbys Jesper Lindstrøm måtte se sig slået i semifinalen af den selvsamme svenske profil, men for begge danske fodboldtalenter har turneringen være et stor succes.

De danske fodbolddrenge Jesper Lindstrøm fra Brøndby og Mohamed Daramy fra FC København var kommet i fornemt selskab med store stjerner som Joao Felix, Vinicius Jr og Trent Alexander Arnold, da EA og FIFA for første gang i flere uger bragte det globale fodboldfællesskab sammen, hver for sig siden corona-lockdown. Men de professionelle fodboldspillere fra Europas største klubber måtte alle undervejs se sig slået af de danske fodboldtalenter fra FCK og Brøndby. Og FCKs Daramy viste sig at brillerede med et joystick og endte altså med at løbe med sejren i hvad, der ellers var en gyser af en dansk-svensk finale.

”Det er en stor ære at vinde #stayandplay cup, og det betyder meget for mig. Jeg er stolt over, at min klub troede på mig, og at jeg skulle repræsentere FC København,” fortæller Daramy. ”Jeg vil gerne takke alle, der så med for deres støtte. Der er så mange, der har skrevet til mig på Instagram med support. Nu er jeg #stayandplay-mester og sidder klar, hvis nogen tør spille mod mig. Det kunne fx være sjovt at spille mod nogen af de største professionelle fodboldspillere, der også er kendt for at spille en masse FIFA.”

EA SPORT FIFA Stay and Play Cup blev lanceret med det simple formål: Bliv hjemme. Spil sammen. Og fans har hver aften siden onsdag d. 15. april kunne se 20 professionelle fodboldspillere fra  Europas største klubber, herunder Chelsea, Liverpool, Porto, Real Madrid og mange flere, indtage det virtuelle stadium for at spille foran et globalt publikum i mere end 20 timer. 

Som en del af turneringen og EAs ’Stay Home, Play Together’-initiativ indsamlede og donerer EA nu 1 million dollars til Global Giving’s Coronavirus Relief Fund. Fonden bidrager til den igangværende COVID-19 hjælpeindsats. Donationen er ud over de donationer, som FIFA, der samarbejder med EA i FIFA 20 Stay and Play Cup, tidligere har doneret til andre COVID-19 hjælpeorganisationer.

Se highlights fra semifinalerne, finalen og hele turneringen her:

SEMI FINAL: Karlström: https://we.tl/t-k1Auu5Wn3p

SEMI FINAL: Daramy: https://we.tl/t-srNEAZkx3P

FINAL: Daramy: https://we.tl/t-kAVj7vyf7b

WHOLE TOURNAMENT: https://we.tl/t-F2u3vbjS7o