Som I nok har bemærket, var vi for nylig en tur i London til et lækkert Final Fantasy XIV: Shadowbringers event. Der fik vi lov til at prøve kræfter med en begrændset udgave af det kommende Shadowbringers. Vi laver et lille preview af vores oplevelse her.

Det gode af det hele, var at der var en masse at tage sig til, selvom det kun var en Preview version vi fik fingrene i. Vi havde adgang til Lakeland som er et helt nyt område. En ny dungeon og de nye racer og jobs.

Lakeland er en lækkerhed!

Lakeland er et af de nye områder som vi får adgang til med Shadowbringers. Vi havde adgang til hele det område. Og vi kan love at der er noget at se frem til. Det er ikke helt som man er vandt til fra de andre udvidelser i Final Fantasy XIV. Men det er smukt og stemnings fuldt. Alle flyveturene i dette område blev nydt fuldt ud.

The Crystarrium: Det er en by i den lidt større ende (altså ikke Limsa Lominsa størrelse). Byen er bygget op omkring et krystal tårn. Byen havde ikke det store at byde på, da mange af de NPCér der var i byen ikke var tilgængelige. Grunden til dette skal findes i at vi ikke havde adgang til quests osv. under dette preview.

Il Mheg: Det er et hyggeligt lille lukket område. Det ligger i en form for bugt lidt for sig selv i den ene ende af kortet. Det er ikke et område der bliver brugt så meget i preview delen, men man kunne ikke andet end at nyde at flyve rundt bare for at udforske området.

Vi kunne solo en dungeon!.

Under preview eventet fik vi lov til at prøve kræfter med Dohn Mheg. Det er en level 73 dungeon, som selvfølgelig holder den gode stemning vi kender fra Lakeland området. Der er 3 bosser i denne dungeon, og sværhedsgraden ser vi som ret let. På 2 ud af 3 bosser kunne den nemt klares uden de store taktikker. Men med en af bosserne var der lidt der skulle tænkes over. Og efter et par wipe, så var han også nedlagt. Det var en god oplevelse at prøve Dohn Mheg, for den opbygning er en lækkerhed.

Shadowbringers har noget helt nyt vi ikke har set før. Det er det nye Trust system. Det betyder at du kan tage 3 andre NPCér med dig i dungeon blandt andet. Dette betyder at du kan gå direkte ind i en dungeon i stedet for at sidde i kø som man er vandt til i MMORPG spil. Dette prøvede vi flere gange i Dohn Mheg. Og vi elsker det! Det bliver spændende at prøve mere af den slags når Shadowbringers kommer ud. Det skal dog lige siges, at Trust systemet kun kan bruges i Shadowbringers indtil videre.

Ser vi på ændringer i Shadowbringers i forhold til spells og rotationer, så kunne vi lave en vild liste. For med alle jobs, der bliver lavet markante ændringer i forhold til hvordan det skal spilles. Vi vil selvfølgelig ikke pensle det ud, da det var en tidligere version af spillet vi spillede. Der kan nemlig blive lavet en del om i forhold til spells i den færdige version.

Square Enix har frigivet en lang video der viser os en masse af de spells og rotationer der er lavet om. Det er vist med animationer og det hele, så den er i hvert fald et kig værd. Se den lige her:

Final Fantasy XIV: Shadowbringers udgives den 2. juli til PC, Mac og PlayStation 4. Hvis du har forudbestilt det kan du få tidlig adgang allerede fra den 28. juni.

Vi får også fingrene i Shadowbringers, så hvis I er i tvivl omkring hvorvidt udvidelsen skal hjem til samlingen, laver vi en anmeldelse af det efter udgivelsen.