fifa_10_billboard

Fifa Interactive World Cup, bedre kendt som FIWC, er igang. Online kvalifikationen er for længst startet og det er allerede tydeligt, at de dedikerede spillere har en klar fordel i dette års online kvalifikation. Den førende spiller dzs_AyhAn1991 har efterhånden spillet 600 kampe i FIWC kvalifikationen hvilket svarer til ca. 6 dage og 6 timers spil siden release. Det er vel og mærke kun med 30 nederlag og 5 uafgjorte. Men hvad, hvordan, hvem og hvor stort er FIWC. Det vil du få svar på her.

FIWC er verdensmesterskabet i Fifa. Hvert år kvalificerer de bedste spillere sig til et finalespil, som igen i denne sæson foregår i Barcelona. Vinderen i ’09 blev Bruce Grannec og han er automatisk kvalificeret til FIWC 10 finalespillet, så han kan forsvare sin titel. 32 spillere skal deltage ved finalespillet og 21 bliver fundet online på Sony’s Playstation 3. De resterende 10 bliver fundet ved live-kvalifikationer og vi er så heldige, at en af kvalifikationerne kommer til at foregå i Danmark til februar.

FIWC10map

Destinationerne for årets FIWC-Kvalifikationer

Online-kvalifikationen er delt op i to sæsoner. Den første er igang og startede den 2. oktober 2009 og slutter den 18. december 2009. Den anden sæson starter den 4. januar 2010 og fortsætter indtil 31. marts 2010. Hvis du ikke klarer online kvalifikationen i første omgang, så har du altså en chance til. De fire bedste europæere i hver sæson vinder en plads ved finalespillet. De resterende 13 pladser fra online kvalifikation går til andre verdensdele.

Sidste år trak de dengang 19 live-kvalifikationer over 10.000 spillere til sig og over 500.000 spillere forsøgte, at kvalificere sig online. Antallet af spillere som forsøger sig online i denne sæson, vil sandsynligvis blive stige pga. de ekstra pladser til finale-spillet. Man kan nok også regne med at live-kvalifikationerne vil få et mere internationalt udseende, da der er så få af dem. Vi kan altså godt forvente os at se svenskere, tyskere, hollændere og mange andre nationaliteter, når live kvalifikationen skydes igang i Danmark.

Der er intet der er afgjort endnu og forhåbentligt kan vi igen få en dansk spiller med til finalespillet. Let’s Fifa10!

Er du verdens bedste? Ham her er kåret til det…