Danske esportsfans kan se frem til et brag af et efterår, når København og Royal Arena slår dørene op til to internationale topevents på dansk grund. Den første internationale Fortnite-turnering nogensinde udenfor USA, Fortnite Champion Series Global Championship, bliver afholdt fra 13. til 15. oktober og efterfølges af Counter-Strike-turneringen BLAST Premier Fall Finals, der afholdes 25. og 26. november.

Verdens største computerspil kommer til Danmark.

Så klar er meldingen fra Fortnite-skaberne Epic Games, der sammen med den danske esportsvirksomhed BLAST bringer eliten af det populære globale gaming fænomen til København. Om en måned byder København velkommen til 150 af verdens bedste Fornite-spillere fra 22 forskellige lande. Heriblandt tre danskere, som alle kæmper for at blive kronet som vindere og gøre krav på størstedelen af den svimlende præmiepulje på 28 millioner kroner ($4 millioner).

København bliver dermed et globalt epicenter for esport dette efterår, når den danske hovedstad som den eneste by i verden kan kalde sig vært for hele tre internationale topevents.

BLAST cementerer dermed Danmarks position som et af verdens stærkeste esportslande, hvilket glæder Robbie Douek, CEO i BLAST:

“Esport i Danmark har været på fremgang i årevis, og at Fortnite nu kommer til København er endnu et skridt fremad på denne rejse. Med to internationale topevents i København på seks uger bliver byen til verdens hovedstad for esport.”

Større end filmbranchen

Dansk Industris rapport “Danmark som esportsnation” fra august 2023 beskriver netop Danmark som potentielt frontløber i esportsammenhæng. Herhjemme beskæftiger esport 3000 fuldtidsansatte, hvilket er flere end den samlede danske filmbranche. Fortsætter væksten, vil antallet være fordoblet i 2030. På den sportslige side har Danmark den højeste andel af professionelle gamere per indbygger, hvoraf en af dem – 21-årige Thomas Høxbro Davidsen fra Skive – er kvalificeret til Fortnite Champion Series Global Championship, hvor han håber at blive heppet i mål på hjemmebane til oktober.