gamescom_2012_00

Så er dag 0 med de indledende øvelser til Gamescom vel overstået. Det betyder turen fra Danmark til Køln i Tyksland, EA’s presse konference, Sony’s presse konference og en smut ned på en flodbåd for at kigge med ved European Game Awards show. De næste dage går med at kigge nærmere på de mange forskellige annonceringer, bl.a. hands-on med Call of Duty Black Ops II Multiplayer.

EA’s pressekonference indeholdt ikke de helt store overraskelser. De to store sportsspil er selvfølgelig FIFA 13 og NHL 13. På FIFA 13 bed jeg specielt mærke i Match Day funktionen som opdaterer kommentator dialog og spiller stats med hvad der hænder i den virkelige verden. Generelt bliver der på spil siden gjort endnu mere ud af at afspejle rigtige turneringer. Det sker samtidig med at der 2v2 turneninger udbygges da det er blevet meget populært i FIFA 12. Alt i alt et meget mere dynamisk FIFA 13. NHL 13 flytter igen grænsen med Top Speed og driblinger. Vi er ikke en stor ishockey nation og jeg kunne heller ikke se den danske turnering.

SimCity blev også præsenteret og for alle som elsker at bygge så bliver det et must have i 2013. Det store nyhed er at både Origin og SimCity kommer til Mac. GlassBox motoren gør det rigtig godt og de mange stats og views gør det endnu mere spændende at være byplanlægger. Origin udbygges yderligere og kommer til at have achievements og meget, meget mere.

EA flytter sig også ind i skyen med CloudCompete hvor du kan kæmpe mod dine venner uanset hvilken enhed du spiller på. Det falder også fint i tråd med the Simpsons Tapped Out som snart kommer tilbage på AppStore. EA kommer til at udgive meget mere på iOS og Android.

Resten af pressekonferencen er død og ødelæggelse. Battlefield 3 går efter struben på Activion og Call of Duty ved at tilbyde en “Battlefield 3 Premium Edition” i september som indeholder Battlefield 3 + Premium + MP Welcome kit (våben, bedre stats) til 60 euro.  Gryden skal holdes i kog helt indtil en gang i november 2013 hvor de nye konsoller kommer og Battlefield 4 udkommer. Der kommer DLC hvor det senest annoncerede i marts 2013 kaldet “End Game” hvor det store trækplaster er motorcykler. 

Til Medal of Honor Warfighter blev alle de sædvanlige floskler blev læst op direkte fra skærmene (det var faktisk meget tydeligt at alle som præsenterede nøjagtigt læste hvad der stod på teleprompterne – hverken mere eller mindre).  Det bliver det mest realistiske, bygget over virkelige begivenheder, fra rigtige steder i verden, hvor hvert enkelt land kan kæmpe mod special styrker fra andre lande. Der blev som sædvanlig vist imponerende gameplay som formodentlig stammer fra en pc, da MoH er lavet med Frostbite 2, som best kan betegnes som middel på konsoler.

Frostbite 2 er også fundamentet for Army of Two – Devil’s Cartel. Det er helt tydeligt på demo’en at markering af mål, grafik og alt andet er magen til Battlefield. Det er ultra voldeligt specielt med en Over Kill mulighed som i nogle sekunder giver horibel skade. Der blev læst op fra skærmen at selvom det kun varer få sekunder er det utroligt tilfredsstillende. Selvom den lanceres som en taktisk co-op shooter, så kniber det lidt med at se det taktiske i at dynge en bygning til med 7.62 maskinkanon ild, fra en helikopter. Army of Two udkommer i marts 2013 og er er et sikkert hit hos alle som elsker slowmotion optagelser af sønderskudte kroppe uden at skulle bekymre sig om en historie.

Dead Space 3 er også et meget skræmmende spil, bare med virkemidler som ikke er laveste fællesnævner. Her er der nu drop in drop out co-op og med en ny fantastisk historien bag. Det bliver stort og skærmmende i starten af 2013.

Det samme gør sig gældende for Crysis 3. Hvis du ikke har set tech demo’en så find den straks på YouTube. Glem alle andre first person shootere. Crysis 3 bliver både med grafik og gameplay noget af det bedste du kommer til at spille på denne generation af konsoller.

Sony’s pressekonference startede hårdt ud med PS Vita. Der kommer selvfølgelig flere spil og det bliver spændende om Call of Duty Black Ops  Declassified, bliver den succes på Vita som den er på den store konsoller. Når året er omme så er der 60 titler til Vita og det inkluderer også Need For Speed og FIFA13.

Jeg synes det mest spændend tiltag er Cross-Buy hvor du får PS Vita versionen af et spil gratis hvis du køber det til PlayStation 3. Samtidig udvides din Cloud kapacitet som Plus medlem fra 150Mbyte til 1Gbyte, så løber du ikke tør på plads lige foreløbig. Jeg har alle mine save games i skyen så det er en meget vigtig annoncering. Så der er blevet lånt fra Nintendo, så du får mulighed for at anvende Vita som kontroller til PS3. Det prøvede jeg for næsten 10 år siden med GameCube. Sony kalder dette for Cross-Controller.

Der er også annonceret at PlayStation Store bliver udvidet til at håndterer PlayStaton certificerede enheder som f.eks. telefoner og tablets. Det virker som om Sony er længere fremme med integrationen af enheder og spil end nogen af de andre jeg har set. Det skal er holdes et vågent øje med for det kan blive rigtigt stort.

I september kan du få Red Dead Redemption i din Instant Game Collection, altså som gratis spil hvis du er Plus medlem. Du har altid kunnet spille multiplayer gratis på PlayStation så der er virkeligt noget værdi for de 375 kr det koster at være Plus medlem om året. Der kommer i september et tilbud med 25% rabat vis du stadig går og overvejer.

Der bliver arbejdet på flere Move titler bl.a. Until Dawn, som helt klart er i voksen enden. Desuden arbejder Media Molecule, dem bag Litte Big Planet, på Vita ttlen Tearaway, som minder lidt om det gamle Paper Mario, hvor papir er det bærende element. Det er en kombination af LBP og Paper Mario, tilsat alt det som er muligt med Vita.

Sony viste også kort andre nye titler selvom deres fokus meget klart er at få success med Vita. Det er WonderBook som er en kæmpe satsning og den vil jeg gerne vente lidt med, da målgruppen er et yngre publikum og derfor skal det være på dansk. Der er masser af spændende engelske udgivelser, det er bare svært at sælge til børn som endnu ikke forstår det. 

Sony’s  præsentattion viser hvor gaming bevæger sig hen og de detaljer jeg ikke har fået med kan du finde her.

Jeg overværde også Europena Game Awards 2012 og vil herfra blot fortælle at The Witcher 2 vandt Game of the Year. Nedenfor kan du se et billede af den fine statuette en lidt uskarp matros og en cosplay udgave af Catwoman. Der er flere stemningsbilleder på http//twitter.com/Durazell hvor der også kommer løbende opdatereringer gennem onsdag og torsdag.

ega_2012