gamescom_2012_00

Det var i dag at Gamescom 2012 officielt startede. Det blev igen en lang dag med masser af indtryk og oplevelser fra det som er verden største spil messe. I morgen åbnes en del af hallerne for offentligheden, så der forsøger jeg at holde mig til de invitationer jeg har fået. Inde det bliver en ny dag så er her et referat af Dag 1 på Gamescom.

Det var også i dag at Call of Duty Black Ops II multiplayer blev vist frem for hele verden. Du kan endda selv have fulgt med på en af de mange live streams som har kørt kl 18.00. Det var selvfølgelig noget som var ventet og derfor var jeg med i det første hold som kom til at spille. Det er noget af det mest hypede jeg nogen sinde har deltaget i. Der stilles i kø som til åbningen af Space Mountain i Disney World, med skilte som fortæller hvor langt tid du skal vente (her hjælper et VIP kort). Du bænkes til en 12 minutters hård pumpet video hvor jeg har opgive at tælle hvor mange gange ordet Awesome bliver brugt. Så gennes alle ind til 18 spiller death match. Der er lavet en række opdateringer til klassesystemet selvom det basalt set stadig er det samme, med valg af våben, tilbehør og perks. Ja der er mere fleksibilitet, selvom jeg stadig ønsker mig et klasseløst system hvor jeg frit kan mixe og matche. Det bliver det lidt hen af vejen med et pointsystem hvor de 10 point du har kan anvendes til at vælge næsten det du har lyst til. Treyarch er selv meget imponeret af, at hvis du vælger noget som kræver flere point end du har, bliver du bedt om at fjerne et eller andet. Ja ja det er jo efterhånden også en 5-6 år gammel spilmotor så det tager jo lidt at komme up to date.

Det er stadig det gode gamle velkendte CoD multiplayer, med nye skins på våben og personer i helt nye baner. Der er lidt nye gadgets som passer med at det nu er en sci-fi shooter sat i 2025, men ellers er alt ved det gamle. Nå ja det er nu muligt at være 18 i multiplayer og den store nyhed er selvfølgelig små teams som alle kæmper mod hinanden, samt en ny multiplayer spiltype som reelt er en helt traditionel King of the Hill hvor du kun får points når du er i målzonen. First person shootere er stadig underholdende spørgsmålet er bare i hvor lang tid.

Der er meget mere nyt at komme efter hos free2play udvikleren Gala som gennem gPotato tilbyder mange former for spil. Der er endnu flere udvidelser på vej til Allods Online, med både nye quests, racer og mulighed for at eje din egen lille del af planeten. Det er stadig noget af det bedste jeg har set og jeg er imponeret over mængden af indhold der kommer i en lind strøm.

Noget som jeg brugte lidt mere tid på er det helt nye Age of Wulin. Det er et mere et sandkasse spil end en egentlig MMORGP. Sandkassen er Kina under et af Ming dynastierne, og er kraftigt inspireret af “Tiger på Spring, Drage i Skjul”. Der er mange nye spændende ting bl.a. at din figur bliver en NPC når du logger ud. Den kan så kidnappes eller overfaldes. Synes du det bliver for meget kan du udlove en dusør, på den som har udført overfaldet. Dermed bliver det en meget mere levende verden hvor du også får XP mens du er logget ud. Den kommer til at have et system hvor du kan øve en færdighed og dermed bliver bedre i stedet for det traditionelle med levels. Jeg tror det kan trække mange spillere til som ikke nødvendigvis gider at spille i flere timer. Derfor er der også opgaver som alle tager mindre end en time at løse, så du kan spille og lave det du ønsker når du ønsker. Mange fine idéer i Age of Wulin som fylder et hul i en genre som normalt mest er til hard core gamere.

gamescom_2012_02

Når vi er ved free2play tog jeg også tid til at tale med Kurtis Buckmaster, tidligere pro-gamer og nu spiludvikler. Det er spillet Hawken, som du kan læse mere om på spillets hjemmeside. Det er en mech shooter som jeg aldrig har set magen til. Sidst jeg spillede mech, var det Armored Core. Hawken er meget mere et first person shooter med mech’s i hovedrollen. Noget af det bedste mech gameplay jeg har oplevet er Killzone 3, hvor du en kampagnen skal bruge en mech. Rykkes den del ud af Killzone, poleres og masseres, så har du en drøm af et mech spil. Teamet har på kort tid opnået at få lavet noget som er spilbart, hvor du nærmest kan føle dig omgivet af et massivt stål skelet. Det var noget af en oplevelse og i december kommer en beta udgave som jeg skal prøve at få fingrene i.

Ubisoft har et imponerende udvalg af spil til mange platforme. Meget er med fokus på Assassin’s Creed, og det er jo ikke den store overraskelse hvad det kommer til at byde på. Zombie WiiU er noget af en satsning og det er dejligt at se en udvikler stikke hovedet lidt langt ud. Jeg valgte at bruge lidt over en time med Far Cry 3. Det bliver et 100% open world spil, og det var utroligt underholdende. Jeg har det svært med open world fordi jeg alt for tit oplever at jeg bruger det mest af min tid på at kører fra den ene ende af Liberty City til den anden, eller at ride tværs over en ny ørken. I Far Cry 3 ruller du fra den ene kamp over i den anden. Du får muligheden for at vælge udrustning og så er det bare om at komme igang. Når du er færdig kan du igen skifte udstyr og gå videre. Der kommer en lidt længere skriv på Far Cry 3 senere. Alt i alt en lidt undertipet titel som kan vise en ny side af open world og fps.

Så var jeg selvfølgelig hos EA og kigge lidt på SimCity, Crysis og selvfølgelig FIFA13. Der er ingen tvivl om at FIFA13 bliver endnu et spring fremad for FIFA. Jeg synes at Match Day funktionen hvor FIFA opdateres med hvad der sker i den virkelige verden bliver stort. Samtidig er der forbedringer på gameplay mekanikken, som nok er tabt på alle andre end dem som allerede kender FIFA. Driblinger og First Touch bliver igen forbedret så det matcher hvordan en rigtig kamp udfolder sig. Noget som jeg var imponeret af var integratione til Move. Under pressekonferencen i går, virkede det lidt søgt. Det var en helt anden oplevelse at stå med det i hånden. Det er faktisk lige til at samle en Move kontroller op og spille FIFA13 selvom du aldrig har prøvet det før. Når du så vil lidt mere, så er du fortrolig med knapperne og dermed bliver det ikke helt så stor en udfordrigen at komme i gang med en rigtig kontroller. Integration til cloud hvor du f.eks. via en iPad kan se dine stats og dine venners uanset om det spiller på Xbox, pc eller PlayStation er også noget som viker lækkert. Og så er det Easter Egg som findes til Xbox versionen hvis du spiller med Kinect. Du er velkommen til at gætte og spørgsmålet er da også for længe det forbliver en hemmelighed.

Jeg skulle også have set Battle Royal, Soul Sacrifice og Sly Coop hos Sony. I går kørte Sony’s præsentation på skinner og i dag var der så store forsinkelse at jeg simpelthen var nødt til at gå videre til den næste aftale, før jeg overholdet var blevet lukket ind. Jeg har aftat med Sony at vi følger op efter Gamescom.

Det sidste jeg spillede var Medal of Honor Warfigher hos EA. Jeg skal ikke skjule min skuffelse over at Norge og Sverige har fået deres flag og special styrker med i Warfighter, mens der ikke er blevet plads til de danske. Hallo, Norge? Spillet er bygget på Frostbite 2 og derfor blev det også afviklet på pc. Her præsenterer det sig også rigtigt flot. Der hvor Warfighter adskiller sig fra de andre FPS’ere er, at du arbejder i to mands grupper kaldet Fire Teams. Det er noget de har fundet ud af ved at arbejde med de forskellige special styrker, for dette er “den mest realistiske shooter til dato”. Ja den er faktisk så realistisk, at jeg ud problemer kan have en svæveflyver med et vingefang på fire meter pakket ned i rygsækken og på et split sekundt sende det ud på egen hånd for at spotte fjender. Jeg skal også racke mit våben hver gang jeg skifter magasin selvom er er én i kammeret. Når de sædvanlige floskler bliver skåret væk, så er det rigtig gllimrnede multiplayer underholdning. Alt efter hvordan match making og det at vælge sin buddy i Fire Team kommer til at fungerer. Der er bliver der masser af timer underholdning til pc spillerene.

fifa13_move_01