gamescom_2012_00

Så blev det dag 2 på Gamescom 2012 hvor en del af messen også åbnes for offentligheden. Dermed eksploderede antallet af mennesker og jeg har derfor hold mig til hands-on jeg havde booket hjemmefra.

Lige for at illustrerer mængden af mennesker så er her et billede mod EA åbne stand, hvor køen til højre i billedet er til at spille FIFA13. Der er som til en bedre forlystelse, som hos f.eks. Disney, små skilte med at nu skal du kun vente i 3 timer, 2 timer og så videre.

gamescom_2012_03

Jeg havde igen et stramt program og jeg begynde med to free2play titler fra to forskellige udviklere. Gamescom er selvfølgelig muligheden for at ikke blot at møde de store kendte som er repræsenteret i Danmark, men også mange af de udviklere som ikke har et stort marketing budget. Det er mindst ligeså spændende.

Gazillion udvikler et Marvel Heroes MMO RPG. Det er primært bygget over X-Men med Dr. Doom som den store skurk. I modsætningen til andre MMO’er så behøver du ikke at være tilknyttet en gruppe men kan spille sammen med dem som aktuelt er online. Du spiller også som de rigtige helte med deres evner, hvilket adskiller sig fra mange andre helte MMO’er, som DC Universe. Jeg spillede en enkelt mission og det er enkelt at gå til og repræsenterer Marvel univers rigtigt flot.

I den anden enden af skalaen er den Italienske udvikler Vae Victus som laver et racer spil. Hvilken kan være mere naturligt i Italien? Her kan du køre løb gennem fire årtier af biler og designe din egen bil som matcher tidsperioden. Jeg prøvede en tidlig udgave af spillet og en af de ting som jeg specielt bemærkede var at styring med tastatur er meget velfungerende. Det giver de mere casual spillere en rigtig god oplevelse.

Der blev også tid til at kigge forbi Dreamfab som laver casual spil til mobilplatforme. De arbejde bl.a. sammen med de danske Tactile Entertainment og kommer med 4-5 gode bud på casual spil til turen i toget, eller når anden ventetid skal slås ihjel. Du kan få et indtryk af hvad de laver ved at kigge på Saving Yellow.

Fishlabs har udviklet deres egen 3D spilmotor hvor de har udgivet en rum flysimulator kaldet Galaxy on Fire. Det er imponerende hvad de er i stand til at drive ud af en iPad og det fungerer så endnu bedre på en Mac eller en pc. Jeg synes du skal checke deres webside og se hvor lækkert det ser ud. Det er ikke nødvendigt med en pc i ti-tusinde kroner for at få grafik med en høj kvalitet.

Jeg laver et par artikler over efteråret hvor vi kigger på mobile platforme og det nye sort nemlig free2play.

Hos CAPCOM fik jeg mulighed for at kigge nærmere på de mange titler som rammer os over de næste måneder. Devil May Cry kommer i en udgave hvor det grafiske udtryk er mindre japansk og med en historie om Dantes unge år. Jeg klippende, helt bogstaveigt, den første store boss og nød de mange ordspil og humoren. Det er et spil som fans af serien kommer til at elske. Det samme gør sig gældende for Lost Planet som også tager os tilbage i tiden til de første år på den kolde planet hvor der skal hentes energi. Du er en helt almindelig mine arbejder, som bliver tvunget ind i rollen som helt. Det er et sjovt spil som skifter mellem første person når du er i din mine robot og tredje person når du løber rundt i bygninger og på planet. Både DMC og Lost Planet er bygget med Unreal spilmotoren.

Jeg spillede selvfølgelig også Resident Evil 6. Her er spilmotoren CAPCOM’s egen MT Framework, som passer bedre til min smag. Spil med Unreal synes jeg ofte bliver meget glansbilledagtige mens MT Framework giver et mere naturligt udseende på overflader specielt sten og stof. Tilbage til handlingen. Resident Evil 6 bliver den største Resi titel til dato, med 7 spilbare figurer, 4 kampagner som krydser hinanden og mere end 30 timer for blot at gennemfører kampagnen. Det ser fantastisk ud på både Xbox og PlayStation hvor jeg spilede Leon og Chris. Det ser ud som om at den screen tearing, som vi alle var så kede af i Resi 5, ikke længere er et problem. Der bliver også en spændende nyt tilføjelse som klades Agent Hunter hvor du kan joine en kammerats singleplayer kampagne og spille som en zombie eller anden virus inficeret. Det kunne godt være noget jeg kommer til at bruge rigtigt lang tid på. Der er selvfølgelig også Mercenaries og du kan nu også bevæge dig mens du skyder. Det bliver 4 meget varierede kampagner. Den glæder jeg mig rigtigt meget til.

Noget andet jeg gælder mig til er at den helt nye IP ”Remember Me” som kommer i maj 2013. Det handler om en pige som kan se ind i og ændrer folk hukommelse. Det er en titel som lidt vanskelig at sætte i bås selvom det nærmeste bliver action adventure. Hos de etablerede udviklere er det faktisk kun CAPCOM og Ubisoft som er kommet med helt ny IP. Det er sørgeligt og jeg talte bl.a. med Warren Spector, om dette. Han havde masser af idéer til spil, der hvor det kneb var med at få dem omsat til et produkt. Han mente at hvis man blot brugte en brøkdel af de midler som gik til at forbedre shooter AI, til nye projekter, ville vi se meget mere forskelligt. Jeg vender tilbage med mit fuld interview af Warren senere.

2K har også et par rigtigt store titler på banen. Jeg startede med Borderlands 2, som er en gadget shooter baseret på klasser. Det er stadig et fantastisk univers og denne gang er det også blevet plads til en ny klasse nemlig necromancer. Det er et co-op spil for fire personer og jeg så en boss kamp som først bliver tilgængelig når du har gennemført spillet. Den vil kræve 4 spillere som er fuldt levelet op og så skal du stadig forvente at det tager en 20-30 minutter at nedkæmpe dette monster, som sjovt nok kaldes ”Terramorphous the Invincible”. Selve missionen hedder ” You.Will. Die. (Seriously.)”. Der blev tid til at spille en time som level 31 i en af de mange areaner. På level 31 har du muligheden for at få låst op for nogle af de meget kraftige gadgets som er nødvendige for at klarer de senere opgaver og det er stadig et utroligt flydende og underholdende gameplay. Næste gang ønsker jeg mig bare en medspiller som kan tale andet en japansk.

Jeg har i mine yngre år spillet XCOM og derfor var det stor tilfredshed at jeg kunne sætte mig bag en konsol og få det første indtryk af XCOM Enemy Unknown. Det er en tur baseret taktisk shooter, med masser af RPG elementer. Som kommandør styrer du en gruppe soldater som kæmper mod aliens af alle typer. Selv så mange år efter fungerer det overraskende godt. Du vælger en soldat giver ordre og ser den blive udført. Du har en mænge af handling point som du kan anvende i små portioner eller af en omgang. Du gør hver figur færdig inden dy flytter til den næste. Bagefter er det enten din modstanders tur hvis du spiller multiplayer eller AI’en. I multiplayer spiller du på tid så det virker nærmest som lyn skak. Har du aldrig spillet den originale så kan det virke lidt mærkeligt, så tro mig når jeg siger at det er meget velfungerende. XCOM Enemy Unknown glæder jeg mig meget til og jeg tror det bliver en titel jeg kommer til at bruge meget tid på over vinteren.

Jeg sluttede dagen hos Warner med to nye titler Game Party Champions til Wii U, og fighting spillet Injustice. Game Party Champions minder til forveksling om mange af de andre party spil inspireret af forskellig sport. Det er sjovt og bliver en af launch titlerne til Wii U. Jeg har ikke meget at sammenligne med fordi det er begrænset hvad jeg har spillet af Wii U, så indtil konsollen er kommet på markedet venter jeg med at vurderer yderligere.

Injustice er et helt nyt fighting spil baseret på DC Super Heroes, altså Superman, Batman, Catwoman, Wonder Woman, og mange andre. Den fulde liste er endnu ikke blevet offentliggjort, og der var masser af ledige pladser til flere figurer. Der er også masser af områder som er meget mere dynamiske end i andre fighting spil. Der er Metropolis, Fortress of Solitude og Bathulen. Hvert sted har flere områder hvor kampene kan foregår og du kan bruge forskellige ting i areanen. Superman kan f.eks. løfte en bil op og smadre den, mens du i Bathulen kan smadre et skab og finde granater. Det er utroligt godt lavet med rigtig gode animationer af de enkelte figurer, og mængden af detaljer. Jeg ved godt at hard core fightere mere er til de traditionelle 2D spil med cell shaded sprites. Injustice tror jeg åbner denne genre op for helt nye spillere. Jeg har altid synes at Soul Calibur er mere mig mest på grund af grafikken og derfor ser jeg også frem til at Injustice leverer en fighting oplevelsen som kan trække nye spillere til. Der er annonceret at Injustice kommer til at understøtte sticks. Jeg talte også med en af producerne bag og de er klar over at der måske skal ændres nogle elementer for at gøre det egnet til turneringer. Noget som helt sikkert gør det egnet er hastigheden hvormed kampene udspiller sig. Så hold øje med denne titel som godt kan gå hen at blive en stort overraskelse.

Det var hvad jeg nående af se og prøve gennem 3 hektiske dage på verdens største spilmesse. Jeg kommer til at gå mere i dybden med enkelt titler som de bliver aktuelle. Dermed er der kun tilbage at sige tak alle vores samarbejdspartnere som gjorde dette muligt.

Tusind tak til Jakob fra EA, Per fra Warner, Tom fra Peppermint, Chris og Derik fra Free From Communication, Jens fra Nordic Game Supply, Freyja og Kia fra Swordfish, Mikkel fra K2, Allan og Marius fra Nordisk Film/Sony, David fra Ubisoft, Christian fra PAN Vision, Niklas fra Bandai Namco og selvfølgelig til Jakob og Peter fra PR Nordic for muligheden for at interviewe Warren Spector.

Vi siger tak til Gamescom for i år.