Så er det tid til at komme med et resumé over de seneste 3 dage på Gamescom. Du får også en samlet liste med de spil som vi har prøvet og så kommer jeg med mit bud på hvilke spil jeg ser som et must have. Nå, og fulgte du med på Twitter kunne du se at der er et Easter Egg i FIFA 13. Det må vi så hellere få afsløret. Fik jeg sagt at der også er billeder fra messen?

Det hele startede, med det som snart føles som en evighed siden, med to udmærkede presse konferencer fra EA og Sony. EA nyhed var Army of Two Devil’s Cartel, mens hovedparten var en gentagelse af E3. Sony have flest nyheder omkring ændringer i deres kommercielle vilkår, med 1Gbyte cloud storage til plus, at plus kommer til Vita, at en titel til Vita er gratis hvis den købes til PS3. Dernæst er fokus stadig på PS Vita, hvor det store trækplaster skal være Call of Duty Black Ops declassified.

Det er altid fint at se en plan for fremstiden. Det er straks langt mere interessenant at se hvad der kommer i de kommende 5-6 måneder.

Jeg sad kamp svedende i tæt ved 30 graders varme i Køln og spillede:

FIFA 13
Medal of Honor Warfighter
Crysis 3
SimCity
Need for Speed Most Wanted
Marvel Heroes
Allods Online
Age of Wulin
Far Cry 3
Assassin’s Creed III
Hawken
Interviewed Kurtis Buckmaster om Hawken
Resident Evil 6
Devil May Cry 5
Lost Planet 3
Desværre ingen hands-on på Remember Me
LEGO Lord of the Rings (igen)
Victory: The age of Racing
Epic Mickey – The Power of Two
Interview med legenden Warren Spector om Epic Mickey og meget andet
Borderlands 2
XCOM Enemy Unknown
Happy Hills og forskellige ikke annoncerede titler fra Dreamfab
Galaxy on Fire og udvidelse pakker hos Fishlabs
Game Party Champions (Wii U)
Injustice: Gods Among Us
Call of Duty Black Ops II multiplayer

Derfor har jeg allerede nu dannet mig et indtryk af de spil som jeg ønsker at sætte kryds ved:

Injustice: Gods Among Us
Alle ved at jeg er en klovn til fighting spil. Denne gang har jeg tænkt mig at øve og blive ved med at øve indtil jeg nu og da kan vinde en kamp med en af de DC helte som er lettest at spille. Det er også et flot spil, så i stedet for at ligne 2D grafik fra 80’erne og vide at jeg aldrig når noget der minder om et godt niveau, så er Injustice mit bud på et figthing spil for alle som ikke er vokset op med dem.

XCOM: Enemy Unkown
Nogle gange vil jeg gerne spille noget som er rigtig taktisk og ikke kræver reflekser som en 12 årig. Der er så meget mere dybde i at du skal passe på dine figurer fordi de ikke respawner hvis de dør i kamp. Ressource styring med HD grafik, og et gameplay som i styring er enkel at gå til men som kræver at der investeres tid, passer perfekt når jeg gerne vil sidde i flere timer i streg og spille.

Crysis 3
Ja de gange hvor jeg føler mig frisk så er gameplayet og grafikken i Crysis 3 enestående. Her lægges der ikke fingre imellem. Det er en sci-fi shooter med avanceret teknologi. Den er også designet efter at skulle underholde uden at have alt for stor fokus på realisme. Jeg spiller primært konsol og derfor er spil baseret på Frostbite ikke noget jeg har kigget på.

Resident Evil 6

Selvom det står lidt nede af min liste så er det stadig det spil jeg ønsker mig mest. Det jeg havde mulighed for at spille på Gamescom gav mig endnu mere blod på tanden. Jeg har spillet Resi lige siden det kom på GameCuben for mange år siden og det er stadig fantastisk IP.

Der kommer selvfølgelig nogle af de mange mobile spil, som jeg bruger når jeg trænger til et friskt pust. Marvel Hereos og Hawken er de to free2play som jeg synes ser mest lovende ud af det jeg har stiftet bekendskab med, mens jeg har gået rundt på Gamescom. Free2play er det nye sort!

Gamescom – Dag 0 referat
Gamescom – Dag 1 referat
Gamescom – Dag 2 referat

Twitter med stemningsbilleder

Det har været begrænset hvad det har været muligt at vise af billeder fordi meget af det jeg har spillet ikke er færdige udgaver og ikke har en kvalitet som udviklerne ønsker at vise frem. Jeg har slæbt rundt på et Nikon SLR og en blitz, så billeder skulle der tages. De kommer så nedenfor.

På udstillinger af denne type er der masser af Booth Babes. Jeg kigger mest efter pigerne da jeg ikke har det bedste øje for hvad piger kan lide. Jeg fald dog over denne fyr som stod på Call of Duty Black Ops II standen. Og så er vi jo igang.

Ellers er fordelingen af booth babes omvendt proportional med gæsternes køn. Over 95% af gæsterne er af hankøn og derfor er næsten alle booth babes af hunkøn. Her er på samme billede et udvalg af hårfarver.

Mange er selvfølgelig klædt ud så de passer med den næste store udgivelse som f.eks. her hos Ubisoft.

Ja, og så er det jo en spil messe og selvfølgelig vandrer der zombier rundt på gangene.

Der var også masser af tid til at plænlægge angrebet på nye kunder.

Mens andre bare mest stod.

I mere eller mindre klædelige kostumer.


Cosplay fandt også vej til de etablerede udviklere som her med Tekken:

Langt de fleste valgte en kort kjole og et smil der matched.

Nogle brugte også tid på at spille.

IO Interactive have også fået poleret deres bedst Hitman booth babe og var klar til at møde fans. Det var meget populært at få sit billede taget af denne tavse mand med mindre hår end mig.

Nogle gange blev jeg noget i tvivl om hvad det var de forsøge at sælge.

Der var også professionelle som kunne hjælpe med de vanskelige dansetrin. Det krævede kun at du turde stille dig op på scenen.

Nå ja nogle havde måske et lidt større budget end andre. Gad vide hvor mange booth babes der går på sådan en slæde?

Hov, du er da vist stukket af fra min iPhone.

Selv en cosplayer bilver træt i fødderne efter en hel dag. Det er så også den dårligst lavede sniper riffel på hele udstillingen.

Godt det ikke er mig som skal gå i de sko en hel dag.

Der er nogle som tager deres rolle meget alvorligt.

Og som gladeligt posérer længe for at få det bedste skud.

Er i tvivl om de her skal skubbes i gang eller om det er en opfordring. Mit tyske er ikke særligt godt.

Ja der er noget for enhver smag

Hov, har vi ikke set hende her tidligere i billedserien??

Jeg oplevede kun veltrimmende mænd hos Activision og Ubisoft. Det var populært.

Det ligner en biludstilling men det er en spil messe.

Det var det. Showet er slut.
Og I fire. Ja også dig. Kan I så komme hjem og lave lektier. It’s a school night!!

Ja ja jeg ved det godt jeg lovede af afslører FIFA13 Easter Egg. Når du spiller på Xbox med Kinect så er det muligt at bruge tale kommandoer. Det er en meget nyttig funktion for det lader dig spille mere dynamisk. Det er sådan set vældig smart, for det gør, at du kan spille samtidig med at du f.eks. laver en ændring i holdopstillingen. Når du har Kinect aktiveret så lytter den selvfølgelig efter hvad der bliver sagt. Det betyder også at ord som måske ikke har den store betydning. Vi kunne kalde ordet “FUCK”. Bliver det ord sagt tilstrækkeligt mange gange gennem kampen vil kommentatorerne begynde at sige noget som at træneren er ved at midste besindelse. Når kampen er slut vil der også blive vist meddelelser om at træneren ikke magter at kontrollerer sine spillere og at ledelsen overvejer om han er den rigtige til jobbet. Det har ingen effekt på statistik eller andet det er et Easter Egg for at gøre spillet sjovere. God fornøjelse med denne features hvis du spiller på Xbox med Kinect.