Jep, du læste rigtig. Ifølge Business Insider har en gensalgs gruppe, også kaldet “scalpers”, ved navn CrepChiefNotify købt hele 3,500 PS5 konsoller, med henblik på videresalg og sikkert også til overpriser.

Der findes mange grupper på blandt andet Discord, hvor de har til hensigt at købe konsoller og sælge dem videre med profit. En af disse grupper er CrepChiefNotify, som har købt hele 2,472. Derudover formåede gruppen at købe lige godt 1000 PS5 konsoller da forudbestillingerne startede i September. Det er langt flere enheder, end hvad der har været tilgængelig i mange butikker til sammen.

Gruppen CrepChiefNotify består af 12 kernemedlemmer og dertil tusinde af medlemmer ved siden af. Hver enkelt person betaler her $40 og gebyret for medlemskabet kan stige til $530. Gruppen startede ud med at sælge sko, men efterhånden som COVID-19 tog til, så de potentiale i køb af special vare, heriblandt PS5.

I et interview fra Business Insider med en af hovedmændende i CrepChiefNotify kaldet Tom, sagde han følgende:

“During the first COVID-19 lockdown, we noticed a huge shift in products that people were buying. The focus shifted towards the most ridiculous things, like outdoor hot tubs. We noticed that these began selling out in stores, and reselling on eBay for a profit. So our developer wrote some site monitor software, and we tracked the stock of the sites selling hot tubs! Every time they pinged into stock, we would notify our members to buy it all.”

Det er simpelthen sådan her de gør det. Så det er ikke noget at sige til, at rigtig mange har måtte gå tomhændet væk. Så snart forudbestillingerne åbner, og et stykke software der holder øje med diverse webshops slår ud, så flokkes folk ligesom i gruppen CrepChiefNotify til hjemmesiderne, og køber så mange de kan.

Det har været gældende for både PS5 og Xbox Series X|S at konsollernes udgivelse i år, har været noget rod. Rigtig mange har ikke kunne købe deres fortrukne next-gen konsol i år og på sider såsom eBay, og selv her hjemme i DK på DBA, sælger folk konsollerne til overpris.

PlayStation 5 og Xbox Series X|S er ude nu.