gt_academy

Så er racet startet. Fra idag og frem til den 24. januar vil der blive kørt massevis af omgange på Road Course – Indy, for at man kan finde ud af hvem der skal med til GT Academy. Hvis du laver en tid online, som er blandt de 20 bedste i Danmark, vil du gå videre til en livekvalifikation. Hvis du vinder den kvalifikation vil du blive sendt til Silverstone, hvor du igennem en uges tests, vil blive målt og vejet.

Bilen du skal køre i, er en Nissan 370z. Du får lov til at køre med en tuned og en ikke-tuned udgave af bilen og så handler det om at lave den bedste samlede tid med de 2 biler. Efter et par timers spil vil du finde ud af, at du virkelig har brug for et rat, for selvom man kalder Gran Turismo et spil, så minder det på mange måder om en simulator. En normal controller giver ikke noget feedback og det har man virkelig brug for i Gran Turismo – i et rat kan man mærke når bilen skrider lidt, det kan man ikke med en controller. Nu skal du selvfølgelig ikke give fuldstændig op, hvis du ikke ejer et rat, men det er ret svært at holde bilen stabil uden. Jeg sætter i hvert fald mine penge på, at den bedste danske tid den 24. januar, er lavet med rat.

Hvis du undrer dig over hvordan nogle folk på ranglisen kan køre så hurtige tider, så er der hjælp at hente. Du kan nemlig downloade deres replay og se hvordan de har kørt banen. Du kan tilmed loade replayen ind som ghost på banen og forsøge at køre en hurtigere tid på den måde – hvis du ellers kan følge med.

Hvis man ejer en PS3, så kunne man da i hvert fald downloade denne time trial fra Playstation Store og gøre et forsøg. For hvem vil ikke være racerkører?

Hvis du er den heldige dansker der kvalificerer sig, er det dét her du går ind til: