I september 2013 udgav Rockstar Games et nyt spil i deres elskede GTA franchise, dette var GTA 5, spillet kom ud til xbox 360 og PS3. I november 2014 udkom dette spil til den nye generation af konsoller, nemlig PS4 og Xbox one. Vi PC gamere har ventet længe på denne dag, men nu er den her, 14. April 2015 blev GTA 5 udgivet til PC og man kan ikke sige at jeg var en skuffet PC gamer.

Jeg har ikke spillet GTA 5 før denne PC udgivelse, jeg har også prøvet at undgå spoilers på historien så vidt som muligt. Men en ting har jeg ikke kunne gemme mig fra, og det er den enorme ros dette spil har fået på samtlige platforme. GTA 5 på PC er præcis det samme spil du kan spille (og nok allerede har spillet) på konsollerne hvis vi kigger på selve opbygningen af multiplayer delen og historien i singleplayer delen. Derfor finder jeg det ikke nødvendigt at fortælle jer om selve gameplayet i GTA 5, og slet ikke om gameplayet er noget værd. Spillet er blevet rost igen og igen, og hvis jeg absolut skulle anmelde spillet på selve gameplayet, så ville det også ende i en lang smøre af gode ord.

Men i stedet for vil jeg hellere fortælle jer omkring de ting i kan forvente af PC versionen og KUN af PC versionen. Typisk er det sådan at et konsol-spil bliver utroligt populært og derfor skabes en efterspørgsel af spillet hos PC brugerne. Hvis denne efterspørgsel bliver stor nok, så bliver den typisk også mødt af en PC udgivelses dato fra udviklerne. Så sætter udviklerne sig ned og prøver at oversætte alt det konsol kode de har, over til PC kode. Her løber de oftest ind i en lang række problemer hvilket betyder at PC versionen typisk ikke lever op til PC-spil standarter.

Rockstar derimod havde ingen grund til at vente med at se om GTA 5 ville blive et efterspurgt spil. GTA spillene har aldrig fejlet. Derfor begyndte PC versionens udvikling samtidig med konsol versionerne. Dette gør at det er udviklet til at kører på PC fra bunden af. Samtidig med at konsol versionerne er blevet udgivet og dermed løbet ind i diverse bugs som skulle fikses, så er disse bugs blevet fikset i udviklings fasen på PC versionen. Dermed har konsol versionerne på en måde virket som et kæmpe BETA project for PC versionen. Dette gør simpelthen at GTA 5 på PC meget sjælendt løber ind i problemer. Der sker dog stadig problemer som ikke kunne testet på konsol versionerne, disse er f.eks. problemer med den store vifte af forskelligt hardware PC brugere har i deres systemer og andet. Men alt i alt har jeg personligt ikke oplevet problemer som har taget væk fra min rigtig gode oplevelse med denne PC udgivelse.

I videoen ovenfor demonstrer jeg en af de rigtig store og positive features ved denne PC udgivelse, dette er den utroligt nemme måde at skifte mellem at bruge en controller og bruge keyboard og mus. Man kan simpelthen bruge det ene eller det andet lige som man lyster og ligemeget hvornår. Spillet justere ind til dette med det samme uden nogen problemer. Bruger du controller så ser du alle knap-prompts på skærmen til din controller, bruger du musen skifter alle disse prompts med det samme, dette er helt utroligt at opleve.

Konklusionen har i nok gættet jer til på nuværende tidspunkt. GTA 5 på PC er et super super super godt spil. De små fejl og problemer jeg har stødt ind i har været små ting, virkelig SMÅ ting, i forhold til mange af de PC udgivelser jeg har set de sidste par år. GTA 5 er hermed varmt anbefalet fra mig til jer. Scoren lander naturligvis på en 5 ud af 5.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSe hvad Project Cars kræver af din PC for at køre
Næste indlægBag om Star Wars: Battlefront
Jeg er en fyr i starten af 20′erne, som elsker at spille alle de spil jeg kan komme i nærheden af. Mest af alt spiller jeg på PC som ThePolishDane, sammen med mine venner. Min fremtidsplan er at blive spiludvikler med speciale i Software Udvikling. Jeg laver også lidt gameplay videoer på min youtube kanal.
gta-5-anmeldelse-af-pc-versionGTA 5 på PC er et super super super godt spil. De små fejl og problemer jeg har stødt ind i har været små ting, virkelig SMÅ ting, i forhold til mange af de PC udgivelser jeg har set de sidste par år.