Det er allerede i næste ud at du kan give den gas i Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition. Spillet kommer til at byde på 3 remasters af henholdsvis Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City og Grand Theft Auto: San Andreas. Med hele trilogien samlet, så kunne man måske frygte at pladsen på harddisken skulle være enorm, men heldigvis står det ikke sådan til. Vi kender nu til hvad hver enkelt titel fylder på PlayStation 5.

Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition bliver et kærligt gensyn med de 3 spil, der virkelig satte gang i serien som vi kender den i dag. Trilogien har været under udvikling i snart 2 år, hos udvikleren Grove Street Games, med Rockstar Games som udgiver. Spillene kommer for første gang til PS5, Xbox Series X|S og Nintendo Switch. Alt er udviklet og forbedret i Unreal Engine 4, så vi kan godt forvente bedre lyssætning, teksture, opløsning og meget mere. Det kommer til at fylde lidt, for det er ikke gratis for pladsen at opgradere spil fra PS2 æraen og ind i nutiden.

Det er via Twitter brugeren PlayStation Game Size at vi kender til hvad hver enkelt GTA spil kommer til at fylde på PlayStation 5.

Grand Theft Auto III – 5.293 GB (Uden day one patch)

Grand Theft Auto: Vice City – 10.768 GB (Uden day one patch)

Grand Theft Auto: San Andreas – 22,679 GB (Uden day one patch)

https://twitter.com/PlaystationSize/status/1455902658997465097

Størrelserne kommer måske til at blive lidt større, hvis udviklerne har i sinde at udgive en day one patch på udgivelsesdagen. Hvis du har tænkt at have hele trilogien installeret, så skal der i hvert fald laves plads til lidt over 38 GB.

Noget af det der er lidt vildt, er Grand Theft Auto: San Andreas størrelsen, som kun var små 3.2 GB da spillet blev udgivet via emulation på PS4, og som nu ligger på over 22 GB. Selvfølgelig har det noget at gøre med de mange teksture i spillet, som er skiftet ud med 4K versioner, og de mange andre forbedringer på tværs af spillene.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition udkommer digitalt på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch og PC d. 11 November. Udkommer også på fysisk medie d. 7 December.