Guerrilla Games har annonceret at det snart ikke længere vil være muligt at spille visse af deres ældre spil online.

Studiet som står bag Horizon Zero Dawn og Horizon: Forbidden West har del nyheden på Twitter, at de har i sinde at lukke for deres online serverer i Killzone: Mercenary, Killzone Shadow Fall (inkluderet Intercept Mode) og RIGS: Mechanized Combat League. Der bliver lukket og slukket den 12 August.

Guerrilla Games fortæller på Twitter at nedlukningen sker for spillenes online features og diverse multiplayer modes. For de som ejer spillene, vil man selvfølgelig stadig kunne spille i single-player offline modes.

Der ligger dog ingen forklaring bag beslutningen for at lukke ned for online komponenterne i førnævnte spil. Både Killzone Shadow Fall (PS4) og Killzone: Mercenary (PS Vita) udkom begge i 2013. RIGS: Mechanized Combat League udkom på PSVR i 2016.

Tilbage i Januar 2021 lukkede Guerrilla Games og Sony ned for den officielle Killzone hjemmeside, hvor der nu blot står at spillet er “retired” altså gået på pension. Med beslutningen om at lukke endnu mere ned for visse dele af Killzone serien, så kunne det meget vel tyde på at studiet bevæger sig endnu mere væk fra serien og hellere vil have fokus på andre titler.

Der er endnu ingen udtalelser eller info om Killzone har en fremtid.