Der er ca. 30 titler ude til PlayStation VR hvor vi over den kommende tid anmelder et udvalg. Denne gang er det Headmaster der så at sige står for skud. Der er udviklet af Frame Interactive og har det du forbinder med indie udvikling. Det er nytænkende, underholdende og enkelt at gå til.

headmaster-01

Du er en fodboldspiller der er sendt til Football Improvement Centre, som ikke er et fængsel. Inde i denne topmoderne Heading Facility skal du nu gennemgå en obligatorisk træning i at nikke fodbolde. Der er masser af varierede øvelser som du skal gennemgå for at du kan komme tilbage til din klub. Håbet er at du forbedre dig, da forbedring er et krav.

headmaster-02

Spillet er virkeligt enkelt. Du skal ikke benytte andet end PSVR som også fungerer som styring af spillet. Ved at bevæge hele overkroppen med nakken holdt stiv, nikker du til de bolde der bliver skudt mod dig. Ved at ændre placeringen af dit hoved til siderne kan du styre retningen af bolden. Tilsvarende kan du ved at bevæge hovedet lidt op eller ned ændre højden. Jo mere kontant du bevæger dig jo hårdere rammer du bolden. Det hele foregår siddende og du får hurtigt fornemmelsen af hvor du skal ramme bolden for at den kommer til at sidde det rigtige sted.

headmaster-03

Selv når du skal videre i spillet benytter du PSVR til styring. Du kigger ned på din “tablet computer”, som minder utroligt meget om et clipboard. Ved at kigge på den mulighed du ønsker, vælger du ved at stirre intenst på denne. Der er en prik som hjælper lidt på vej. Det er både skægt tænkt og lavet samtidig med at det er velfungerende.

headmaster-04

Spillet har denne simple spilmekanik og går til opgaven med en god portion humor. Da du skal sidde stille og nikke til en bold, så er kvalme faktoren lav. Det egner sig faktisk godt hvis du gerne vil vise PSVR frem fordi det er så umiddelbart og intuitivt. Så er det faktisk sjovt at spille efter at få tre stjerner og jeg har startet forfra på mange af banerne for at få det maksimale med fra øvelsen.

Hvis du henter spillet nu skal du være opmærksom på at din PlayStation 4 skal stå på engelsk. Ellers vil spillet crashe efter øvelse 3. Jeg har haft kontakt til udviklerne og der skulle allerede være en patch på vej. Så enten skal du vælge engelsk som sprog inden du går igang eller også venter du på patchen.