Hele ugen har verdenstoppen i CS:GO været samlet til Intel Extreme Masters-turneringen i Katowice, og med tre danske hold i finalerunderne er der lagt op til en historisk finaleweekend.

Det er ingen overraskelse, at verdens-etteren Astralis har kvalifciceret sig til den ene kvartfinale, og heller ingen sensation, at North også er blandt de sidste hold i turneringen. Til gengæld var der nok ikke mange, der havde forudset at Heroic allerede nu har nået i semifinalen i en så stor turnering.

Det er ikke en måned siden, Heroic sikrede sig det 18-årige danske stortalent JUGI i en transfer forhandlet på plads af RFRSH Entertainment, og holdets nyeste navn er mildt sagt tilfreds med udviklingen:

  • Vi havde faktisk ingen forventninger, da vi kom ind til det her event. Forstået på den måde, at vi vidste, vi var kæmpe underdogs og derfor slet ikke havde noget pres på os, på samme måde som mange af de andre hold, fortæller JUGI
  • Stemningen på holdet har selvfølgelig været rigtig god og lige nu er vi ekstremt glade for, at være i semifinalen i så stor en turnering, som denne. Vi vidste godt, vi kunne slå nogle af holdene her, men at nå semifinalen efter at vinde puljen, havde vi nok ikke forventet. Vi er glade for vi er noget så langt, som vi er, og glæder os vildt til semifinalen, lyder det.

Inden turneringen lå Heroic på 18. pladsen på verdensranglisten, men med den flotte indsats er der lagt op til, at holdet nærmer sig den erklærede målsætning om top 10. Astralis ligger med turneringens resultater stadig nummer 1 på ranglisten, da den nærmeste modstander, Virtus Pro, blev slået ud af netop Heroic.

Der spilles to kvartfinale-kampe fredag:

North spiller mod brasilianske Immortals kl. 12:35 mens Astralis spiller deres kvartfinale mod ukrainske Natus Vincere kl 16:25. Vinderen af sidstnævnte kamp spiller lørdag semifinale mod Heroic.