I torsdags fik vi endelig et bedre indblik i Avalanche Softwares kommende spil, Hogwarts Legacy. Hvis man er fan af Harry Potter og de seneste Fantastic Beast film, så er der i den grad meget at se frem til her. Der har været et utal af “Harry Potter” baseret spil, men i Hogwarts Legacy går vi endnu længere tilbage i tiden. Her er alt vi ved om spillet indtil videre.

Hogwarts Legacy er under udvikling af Avalanche Software og bliver udgivet af Warner Bros. Interactive Entertainment under mærket Portkey Games. Spillet udkommer Holiday 2022, som i Danske termer betyder omkring November i år. Den udkommer på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch og PC. Spillet er et singleplayer, open-world, RPG spil og finder sted i den verden som J.K. Rowling har skabt.

Historien finder sted lang tid før Harry Potter kommer til verdenen, nærmere bestemt bestemt i 1800 tallet. Du er en 5 års student der ankommer til Hogwarts, og her vil du komme til at opleve alt det en student i magi skal opleve. Opdag fantastiske bæster, bryg eliksirer og mestre de magiske besværgelser for at blive den ultimative troldmand eller heks. Udforsk Hogwarts, landet omkring skolen, Hogsmeade Village, grotter og kamre som alle er fyldt med spændende steder at se. Hogwarts Legacy er en stor åben-verden, som du kan udforske lige som lyster. Tager du f.eks. til Hogsmeade Village, så kan du her opleve en sprudlende lille landsby. Her kan du købe alt du har brug for til din undervisning såsom opskrifter, ingredienser til dine eliksirer, såvel som nye kostumer der matcher din stil.

Før du overhovedet kommer i gang med spillet, kan du lave din helt egen troldmand eller heks. Her vil der være mulighed for at skabe din Hogwarts student ned til mindste detalje. Efter du sikkert har brugt nogle timer på at kreerer spillets helt, så kommer det svære valg – hvilket hus tilhøre du! Når du ankommer til Hogwarts skal du have sorteringshatten på for at finde ud af om du tilhøre Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw eller Slytherin.

Du kommer til at skulle ud på missioner, og opgaver som kommer til at forme hvilken person du er. Der vil være nogle svære valg at tage, som kan kaste dig i forskellige retninger og som udgør hvilken form for magiker du kommer til at blive. Undervejs møder du andre studerende fra Hogwarts forskellige huse, som du kommer til at knytte bånd til. Sammen med dem kan du tage ud på opgaver sammen, og med tiden kommer du til at lære dem bedre at kende.

Ligesom du kender det fra bøgerne og filmene, kommer du til at deltage i de forskellige klasser. Her kan du deltage i undervisningen såsom Charms, Defence Against the Dark Arts, Herbology, og Potions. Alt det du lære i undervisningen kan bruges aktivt i gameplayet og med tiden forstærkes via et skilltree, så du virkelig kan gå i kamp med stil.

Der vil være fjender og fare overalt. For selvom skolen måske virker som et ret sikkert sted, så skal man ikke langt uden for Hogwarts porte før faren lurere. Hogsmeade Village kommer til at spille en væsentlig rolle i spillet, og her vil du komme på tværs af magtfulde hekse og troldmænd som udøver sort magi. Udover dem, vil der også være trolde og bæster at være på vagt overfor. Ligeledes kan du som sagt gå på opdagelse i grotter og fangehuller, som også vil være fyldt med fare, dog vil der være store belønninger for de der tør tage kampen op.

Måden du vil opleve verdenen på, er helt op til dig. Du kan altid gå/løbe rundt, men hvor er det sjove i det? Du er trods alt en troldmand/heks. Du kan flyve på koste og endda deltage i ræs med dem. Men du kan også tæmme vilde bæster og ride på deres ryg.

Når du har brug for et hvil, vil Fornødenhedsrummet være tilgængelig for dig. Selve rummet vil du kunne designe ligesom du ønsker det efter din egen stil. Rummet vil dog med tiden ændre nogle ting, alt efter hvordan du spiller, for på bedst mulig måde at hjælpe dig på din vej. Dette vil også være din base hvor du kan forbedre dig med eliksirer, planter og meget mere som kan give dig forskellige boosts når du bevæger dig rundt i spillets verden. I rummet vil der også være et Vivarium som også kan tilpasses efter behov. Dette vil være stedet hvor du kan passe på venlige fantastiske bæster og tage dig af dem.

Selvom vi fik en kæmpe smagsprøve af spillet via de 14 minutters gameplay, så har vi kun set toppen af isbjerget. Der er sikkert langt mere at se og udforske i Hogwarts Legacy. Indtil vi rammer November, vil der med sikkerhed komme flere detaljer ud om spillet. Men noget af det som udviklerne allerede har slået fast, er de bekymringer som mange har haft på hjertet.

Vil der være multiplayer/co-op? Nej.

Vil der være mikrotransaktioner? Nej.

Hvis du vil læse mere om hvad Hogwarts Legacy har at byde på, så kan du på spillets hjemmeside finde en FAQ hvor du kan få svar på de fleste spørgsmål. https://www.hogwartslegacy.com/da-dk/faq

Hogwarts Legacy udkommer sidst i 2022, på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch og PC.