Jeg har spillet et bred udvalg af genrer på mange forskellige platforme, og stadig fattes jeg ord for oplevelsen med Hohokum. Spillet er udviklet af britiske Honeyslug og du spiller som en flerfarvet orm. Ja det kan sådan set også være starten på så mange andre spil. Udfordringer er at Hohokum ikke giver rent meget hjælp til hvad det egentlige formål er. Det samme går sig gældende for hvordan du styrer din orm rundt på skærmen. Nå ja jeg er stadig ikke kommet det nærmere og er ikke sikker på at mit ordforråd rækker.

hohokum 01Hohokum er en cross-buy udgivelse så du har mulighed for at give dig i kast med udfordringerne på andet end PlayStation 4 som jeg har spillet. Når du går i gang med spillet så er det en smuk præsentation der passer perfekt til den syntetiske musik. Du kan sige at det faktisk ikke er et spil men en interaktiv kunstoplevelse. Jeg elsker at sætte ting i bås med et navneskilt og efter at have brugt nogle timer med denne udgivelse så hælder jeg til at det i genre er en interaktiv kunstoplevelse. Dette så første gang jeg møder sådan en fætter så jeg mangler enhver form for reference ramme at lave en objektiv vurdering.

hohokum 02Nå men langsomt finder jeg ud af at der er 15 andre orme skjult i de forskellige områder som det gælder om at finde. Der findes ikke en instruktion i hvordan du opdager en anden orm, så du må bare vride dig rund mens du udforsker. Samtidig er der spændende figurer hvor denne her skal samle forskellige former for farver for at lave sjove hatte til de fire der sidder nedenunder. Har du samlet farver og lavet hatte til alle så får du en række ledetråde til at finde din kollega Hector.

hohokum 03Du kommer til at bruge hovedparten af din tid i Hohokum på at lede efter spor mens du kigger på forskellige former for væsner. Det er også så smukt skabt at det ikke føles frustrerede selvom hele spillet minder om en gigantisk overspringshandling. Derfor får du ikke en spiloplevelse i traditionel forstand. Når det så er sagt så mener jeg godt at der kunne være bare et minimum af feedback fra dine omgivelser så det ikke føles helt som om jeg barer rakker formålsløst rundt.

Det er ikke et spil for alle og det giver faktisk mest når du bare bevæger dig legende og udforskende rundt og lytter til musikker der både kommer fra DualShock højtaleren og fra dit TV. Den stramme kunstneriske linje er gennemført og selv på skærmbilleder træder det tydeligt igennem. Bruger du spillet som tiltænkt så er der let 3-4 timer underholdning og så er det dig som vurderer om det passer i din smag.