Her hvor det spidser til med julegave indkøb så er HP aktuelle med en gamer stationært med en meget lille form faktor. Det er HP Victus 15L TG02 i den model som kaldes 0076no. Det betyder at den er med en Intel i7-1270, 16 Gbyte RAM, en 1Tbyte NVMe SSD disk, GeForce RTX3060 og leveres med Windows 11. Du kan se størrelsen i forhold til et standard tower på billedet nedenfor. På forsiden har den også et meget 3D logo. Det er ret cool.

Der er rigeligt med porte. Du finder 3 USB-A 3.2 porte (2 stk. Gen1 og 2 stk. Gen2) på forsiden sammen med en USB-C og et stik til hovedtelefoner. Bagpå er der 4 USB-A 2.0 porte, separate lydstik, netværk og til skærmen. Så alt i alt hvad der skal være at porte. Du løber ikke sådan lige tør. Hvis du gør så tænker jeg at du også er i markedet for en væsentligt større maskine. Den leveres som sagt med Windows 11 home så du er klar til de nyeste spil. Jeg skal som sædvanlig lige kigge indenfor for at se hvordan det ser ud.

Det er meget nydeligt lavet. Der er luftkøling af CPU’en og som forventet så finder du plads til en enkelt 3,5″ disk hvis du har behov for mere plads. Der er et par ekstra slots bl.a. et PCIe x1 selvom jeg har svært ved at se hvad du skal bruge det til. Der er Bluetooth 5.2, Ethernet stik og understøttelse af WiFi-6, så jeg tænker du er dækket ind til det meste. Uanset om du vil stille den på skrivebordet eller under, så bliver det porte til tastatur, mus, web-cam, musemåtte med lys og tilsvarende som du kommer til at skulle bruge.

Udpakning og installation tager ikke noget særligt. Jeg vælger at anvende Ethernet stikket for det giver suverænt den bedste ydelse både når jeg spiller og downloader. Ja du kan godt spille online med WiFi men download er noget hurtigere med en trådet forbindelse. Som sædvanlig så er der ny grafik driver, jeg skal lige hente Steam og Chrome og så er jeg kørende. Så er jeg en tur forbi nogle af Windows 11 indstillingerne mens jeg downloader det spil jeg har tænkt mig at teste med. Det bliver Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Det er udkommet til PC i november og repræsenterer noget af det nyeste på den grafiske side.

Jeg anvender spillets foreslåede indstillinger som er “High” uden at modificerer på det. Jeg har hverken tunet Windows, grafik drivere eller CPU med det værktøj som HP stiller til rådighed. Du kan ikke se opløsningen på skærmen nedenfor. Den er 1440p og det er en Samsung Odyssey C27G7 27″ monitor forbundet (selvfølgelig) med Display Port. Hvis du skal i 4K så skal du (mindst) bruge det dobbelte på en maskine. Så er jeg ellers gået i gang med at svinge mig gennem New Yorks gader. Det er et meget passende spil for årstiden for der er også julestemning, selvom det som sædvanlig skal spoleres af eksotiske vanekriminelle.

Jeg har spillet det tidligere så jeg er mere koncentreret på at se på FPS tælleren på skærmen når der for alvor er action. Den holder sig i omkring 80-90 FPS for det meste og kan dykke til omkring 60-65 i nogle af mellem sekvenserne. De bliver genereret i realtid fordi de afspejler hvad du har på af dragt. Jeg tænker at disse virkeligt presser jernet til det yderste, i modsætningen til når du kæmper mod de forskellige skurke. Hvorfor lige det? Jo kamera vinklerne skifter hele tiden samtidig med at det er utroligt meget der bevæger sig sammen med forskellige effekter i billedet. Det kræver meget af både CPU og GPU. Det er absolut godkendt at holde sig over 60 FPS. Når jeg svinger mig gennem byen og kæmper mod nogle af de mindre skurke så leveres omkring 100 FPS. Den falder en smule når jeg f.eks. tager rideturen gennem New York på ryggen af Rhino, som er en del af starten af spillet.

Det betyder også at der genereres en del varme fra maskinen. Så stil den et sted hvor den får rigeligt med luft. Den er helt igennem luftkølet, hvilket holder prisen nede. Jeg synes at blæserne er effektive og støjsvage, så de design valg er godkendt. Nu er FPS ikke den eneste sandhed. Så hvordan klarer den så det at danne billeder (rendering). Nedenfor har jeg nappet et screenshot af Miles Morales i 2099 Spider-Man dragten der er bonus i spillet hvis du forbinder din PSN konto til Steam. Hvis du skal se kvaliteten så højre klik på billedet og vælg “Åbn billede i ny fane” så kan du se det i fuld opløsning. Det er ikke så ringe endda.

HP Victus 15L TG02 er et glimrende bud på en mellemklasse gamer stationær. Du får moderne teknologi uden det nødvendigvis er hevet ned fra øverste hylde, med den tilsvarende omkostning til følge. Den kan fint afvikle spil i en kvalitet som er indlevende og med en 1440p skærm er du godt kørende. Så er det at vælge mus, tastatur, musemåtte og alt muligt andet så du er glad når du sætter dig ned for at spille.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWorld of Warships og World of Warships: Legends sætter julesejl
Næste indlægDeath Stranding 2 annoncering
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
hp-victus-15l-tg02-anmeldelseHP Victus 15L TG02 er et glimrende bud på en mellemklasse gamer stationær. Du er godt kørenede med en 1440p skærm og mus/tastatur efter personlig smag.