Vi er på redaktionen gået lidt overbord da vi kiggende over listen af HP produkter som vi fik mulighed for at anmelde. David rykkende HP Pro Slate 12 ned fra hylden og jeg fulgte hurtigt trop med HP ZBook 17 G2 Workstation. Den har jeg så slæbt rundt rund på et stykke tid. Ja jeg mener slæbt for selvom den er at finde i kategorien bærbar, så er den med en størrelse på ca. 41 gange 27 cm og en tykkelse på 4,4 cm ikke den mindste laptop jeg har haft fingrene i. Samtidig vejer ca. 3,8 kg og med strømforsyningen rammer den omkring 4,5 kg. Hvad har HP så fået pakket ind i den?

hp zbook 17 04

Ja det er faktisk ikke småting. Selvom det ikke specifikt er en gamer maskine, har den specifikationer som bringer den i samme klasse som de store gamer bærbare. Udgaven som vi har haft fingrene i var udstyret med en Intel Core i7-4810MQ CPU clokket med 2,8Ghz, 16Gbyte DDR3L RAM, 256 GB SSD disk, 802.11ac wireless, et NVIDIA Quadron K4100M 4Gb GDDR5 grafikkort og en 17.3” 1920 x 1080 FHD LED WVA antirefleks skærm. Nå ja så var der også lige plads til et optik DVD+/-RW SuperMulti DL drev. Så er det begrænset hvad du ellers har behov for. Skulle du ønske at sætte lidt ekstra af et eller andet i så fjerner du metalpladen i bunden som afslører plads til ekstra RAM samt en disk.

hp zbook 17 03

Der findes flere modeller af HP ZBook 17 så du kan også finde dem med forskellige konfigurationer. Jeg synes faktisk det er vældigt smart at have plads til 2 diske. Så kan du have en boot og sætte en disk i som har den ydelse du har behov for. Ønsker du en stor hybrid disk eller måske en yderligere SSD så er det bare at sætte den i. Det tilsvarende gør sig gældende med RAM hvor du kan fornøje dig som du lyster. Rund om maskinen så er der også et bredt udvalg af porte. Du finder en VGA port, DisplayPort, Thunderbolt 2, kombostik til hovedtelefon/mikrofon, 1G LAN, 3 stk. USB 3.0, en USB 2.0, SD kortlæser og ExpressCard/54 udvidelses port. Jeg savner en HDMI som jeg hellere ville have haft i stedet for den helt gamle VGA. Det er nok bare indtil alt mit udstyr har DisplayPort.

hp zbook 17 00

Jeg har som sædvanligt haft forskellige spil installeret for at se hvordan det hele opfører sig når det anvendes. Der var Windows 7 Professional på vores test maskine og det er jo en smagssag om det skal være den ene eller anden udgave. Der var ikke bloatware i en grad som var forstyrrende. Da maskinen er designet som den primære arbejdsstation i kontor sammenhæng så er det nogle mindre ting som jeg som gamer ikke har brugt for. Det var enkelt at komme af med og på software siden er det meget individuelt. Steam kører som forventet uden problemer og på de sædvanlige spil så var det både flydende og i den gode end med den grafiske kvalitet. Det er også hvad man kan forvente af både CPU og grafik kort.

Jeg har ikke de store erfaringer med K4100M GCPU’en. Derfor lavede jeg lige lidt ekstra arbejde for at vurdere ydelsen. Den rammer en 3DMark score på ca. 5200. Det er i den høje ende selvom der er et stykke vej op til de mindst 12.000 som kræves for at kunne kører VR med HTC Vive eller Oculus Rift. Windows indeholder også en klassifikation for hele maskinen som vurderes på en skala fra 1 (dårligt) til 7,9 (bedst). Her bliver den samlede scorer 7,6 og nedenfor kan du se skærmbilledet der viser de enkelte resultater af testen.

udkli 091

Der er mange fordele ved at have en stor laptop. Det største trækplaster er skærmen. Jeg synes den giver et rigtigt klart og tydeligt billede selv i meget lyse omgivelser. Der findes for dem som har en speciel interesse i billedbehandling en række muligheder for at tilpasse farvegengivelsen så den bliver så naturtro som muligt. Til gaming formål er det mere det knivskarpe billeder jeg falder for, samtidig med at der ikke trækkes skygger fra at det som bevæger sig. I kraft af den store skærm så er der også blevet plads til et tastatur i fuld størrelse. Det er lækkert at have alle funktionstaster og et fuldt numerisk tastatur til siden. Trackpad’en har også en fornuftig størrelse og med rigtige knapper i top og bund. Det giver alle muligheder for at betjene den som du vil. Der findes mellem tasterne G, H og B desuden et trackpoint. Det fungerer som et lille joystick. Det er jeg fan af fordi jeg er vokset op med IBM (senere Lenovo) bærbare hvor det var en integreret del. Fingeraftryksscanneren er også elegant integreret i helheden.

HP ZBook 17 G2 Workstation er en laptop der kan det hele. Den kan være din eneste maskine til både arbejde og leg uden at den kræver en mængde af ekstraudstyr. Det som er fordelen er i denne klasse er samtidig ulempen. Det er lækkert med den store skærm og fuld størrelse tastaturet. Det koster på vægt og batterilevetid.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægBlev The Last of Us 2 lige teaset der?
Næste indlægFinal Fantasy Brave Exvius annonceret
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
hp-zbook-17-g2-workstation-anmeldelseHP ZBook 17 G2 Workstation er en laptop der kan det hele. Den kan være din eneste maskine til både arbejde og leg uden at den kræver en mængde af ekstraudstyr. Det som er fordelen er i denne klasse er samtidig ulempen. Det er lækkert med den store skærm og fuld størrelse tastaturet. Det koster på vægt og batterilevetid.