HTC annoncerer pris og lanceringsdato for VIVE Cosmos

0
627

HTC Vive Cosmos lander i butikkerne over hele verden den 3. oktober. Prisen er 6690 kr.

Eksisterende Vive-brugere kan udvide funktionaliteten i Vive Cosmos med deres basestationer og controllere via et modul

Med Cosmos introduceres en helt ny platform til VR-universet: VIVE Reality System

HTC Vive annoncerer i dag pris, tilgængelighed og ny funktionalitet til det nye premium virtual reality-system: Vive Cosmos. Cosmos vil desuden udvikle sig over tid gennem et modulopbygget frontplade-design (Faceplates), der kan ændre headsettet’s funktionalitet – f.eks. muligheden for at kombinere Cosmos med Vive basestations. Cosmos lanceres globalt den 3. oktober til 6690 kr. og kan forudbestilles fra den 12. september.

”Siden vi indledte vores VR-rejse med Vive, har vi konstant medvirket til at højne og udvikle opfattelsen af, hvad en premium VR-oplevelse kan og bør være,” siger Graham Wheeler, GM Vive Europe, og fortsætter:

”Cosmos tilbyder en uovertruffen oplevelse og er vores til dato mest alsidige headset – uden basestations, med ubegrænset indhold, ny brugergrænseflade, og en løbende udvikling af ny funktionalitet, der kan føjes til headsettet. Vive Cosmos er også vores mest alsidige lancering af et VR-produkt nogensinde og vi er stolte over, at leve op til vores løfte om at levere premium VR til det brede publikum.”

Tekniske funktioner

Vive Cosmos er designet til at matche brugernes ønsker om både alsidighed, brugervenlighed og maximal ydeevne. Med det helt nye Vive-tracking-system er det hurtigere og lettere end nogensinde at komme i gang med VR – seks kamerasensorer sørger for en præcis og nøjagtig bevægelseskontrol og -sporing. Cosmos leverer krystalklar tekst og grafik med en pixelopløsning på 2880 x 1700 – en øgning på 88% i forhold til den originale Vive. Screen Door-effekten minimeres desuden betragteligt ved hjælp af effektive RGB-skærme kombineret med en række LCD-paneler, der reducerer afstanden mellem pixels.

Et unikt flip-up-design giver mulighed for at skifte mellem virkelighed og virtual reality på få sekunder – uden at spolere en igangværende VR-oplevelse. Headsettets sublime ergonomi og komfort muliggør længere VR-oplevelser og de integrerede hovedtelefoner leverer en skarp og naturtro lyd. Cosmos er også kompatibel med Vive Wireless Adapter – til brugere der vil have den ultimative trådløse oplevelse. De helt nye controllere giver maksimal funktionalitet og udvidet komfort ved både korte og lange spiloplevelser.

Første ‘Mod’ annonceret

Med Faceplates – den modulopbyggede frontplade – er Vive Cosmos det mest alsidige premium VR-headset til dato. Headsetettet kan let udbygges med kommende tilbehør og funktionalitet, og således vil Cosmos vokse og udvikle sig over tid. Den første officielle “mod”, der ligeledes annonceres i dag, er en SteamVR-mod, der gør det muligt for en bruger at kombinere sine eksisterende Lighthouse-basestationer med Vive Cosmos. Dermed understøtter Cosmos fx også Vive Tracker. Denne nye mod bliver tilgængelig den 29. november 2019.

Inkluderet indhold

Vive Cosmos er pakket med stærkt indhold – til alle der forudbestiller headsettet senest den 2. oktober: 12 måneder gratis Viveport Infinity-abonnement, der giver ubegrænset adgang til hundredvis af de bedste VR-apps, -spil og -videoer. Der er adgang til videoer som fx Fisherman’s Tale, Fujii, Ninja Legends og stærke videoer fra fx GoPro. I forbindelse med lanceringen af Vive Cosmos bliver også en række nye spil tilgængelige via Viveport Infinity, fx Doctor Who: The Edge of Time, Eleven Eleven, Battlewake, Gloomy Eyes og Swords of Gargantua

Vive Reality System

Den nye platform Vive Reality System gør det særdeles let at komme i gang med Cosmos og navigere i de virtuelle verdener. Vive Cosmos er det første headset, der opererer med Vive Reality System, som er en helt ny designfilosofi indenfor VR. Med Vive Reality System føles VR-oplevelsen mere som en udvidelse af virkeligheden – som at bevæge sig mellem verdener og i meget mindre grad som at starte apps. Cosmos har en redesignet brugergrænseflade kaldet Lens, hvori brugeren let kan navigere i XR- og Viveport Infinity-applikationer samt en nyt, dynamisk område kaldet Origin, som er udgangspunktet for både VR-applikationer og en række sociale oplevelser, som vil vokse og udvikle sig med tiden.

Forhandlere: Elgiganten, Komplett, Webhallen, Proshop

Vive Cosmos Specs

  • Screen: Dual 3.4″ LED diagonal 
  • Resolution: 1440 x 1700 pixels per eye (2880 x 1700 pixels combined)
  • Refresh rate: 90 Hz
  • Field of view: 110 degrees
  • Audio: Built-in stereo headphone
  • Connections: USB-C 3.0, DP 1.2, proprietary connection to mods
  • Tracking: no minimum space requirements for standing/seated, minimum 2m x 1.5m for room-scale mode
  • Module Faceplates: Vive Motion Mod (Ships with Cosmos) and Vive SteamVR Mod (Sold separately)
  • Vive Wireless Adapter support: Yes, sold separately. Available PCIe slot required