Som Xbox One ejer er man van til nøjes. Jeg må nøjes med en teknisk dårligere kvalitet af multiplatforms udgivelser, jeg nøjes med at eksklusive titler mest er drøvtyggede genudgivelser og jeg nøjes med at benytte min dyrt anskaffede Kinect som dørstopper. Sjovt nok så kommer det mest innovative lyspunkt for Xbox One ejere i samme situation som mig, fra et indie spil kaldet IDARB der står for ”It Draws A Red Box” (Det tegner en rød kasse), hvilket heller ikke giver meget mening. Nå men vil du vide mere så har Jakob lavet en anmeldelse.

idarb 04IDARB er februar måneds gratis spil i Games with Gold. Selvom der er masser som er trætte af endnu et indie spil så skal man hellere være lykkelig over at det faktisk er muligt at finde et gratis spil til Xbox One hver måned. Denne gang er det faktisk også noget at det bedste der er set på Xbox One. Det er basalt set et party spil der også kan spilles online, hvor du og dit team skal forsøge at få en bold i mål hvor afstanden du skyder afgør antallet af point. Altså en blanding af basket, foldbold og platformsspil. Nå men selvom gameplay er underholdende så er der faktisk endnu flere muligheder i denne lille perle.

Du kan nemlig skabe dit helt eget hold med dine helt egne designede figurer. Faktisk er det ikke bare figurer du kan tegne du kan også lave dine helt egne melodier. Der findes selvfølgelig masser af indbyggede som du kan tage udgangspunkt i men det sjoveste er at lave sit helt eget. Selvom spillet giver indtryk af at være 8 bit så er der alt for mange farver og muligheder til at det bliver rigtigt gammeldags 8 bit spil.

idarb 02Det er jo også vældigt underholdende at have den eneste stående muligt at kunne designe helt egne hold, figurer og melodi i et spil. Hvad nu hvis jeg så ikke er særlig god til at lave ting fra bunden? Så er det her du samler din Kinect op fra gulvet, støver den af og får den konfigureret for anden gang siden du købte den. Det er nemlig sådan at hver gang du skaber noget nyt i IDARB så illustreres dette med en QR kode. Den kan så scannes med din Kinect (tryk multitask knappen, den til højre med to rammer). Så må du starte din jagt på Internettet ved at bruge hastagget #IDARB for at finde forskellige former for indhold.

idarb 03For at du ikke skal bruge alt for meget tid på dette så findes der et par steder som har lavet en del figurer og en del melodier. Den ene er ReadyUp hvor brugeren ScribbleFilo har lavet en hel serie af figurer og masser af melodier. Den anden er brugeren TheOnlyNJB der på Imgur har lavet en del af figurerne fra South Park. Hvis du har spurgt Google og ikke rigtigt fundet noget svar så findes der selvfølgelig en Reddit megathread til IDARB. Det kan være lidt af en udfordring at få Kinect til at læse QR koden fra din telefon eller tablet. Det kan hjælpe at skue lidt ned for lysstyrken og den ikke særligt miljø venlige udgave er selvfølgelig at udskrive QR koden på et analogt stykke papir.

Faktisk er dette ikke den eneste måde hvor udvikleren Mike Mika fra Other Ocean Interactive har tænkt ud af boksen. Selvom du ikke sidder ved en Xbox One konsol så kan du stadig deltage i IDARB. Det er nemlig muligt at hashbombe online spil via Twitter eller Twitch. Jeg er sikker på at du selv gætter hvad det er for et hashtag du kan benytte. Selvom det spil som vises på billedet øverst i denne guide er overstået (jeg tabte fælt), så kan du se konceptet.

Har du primært en Xbox One for at spille og ikke til at se TV, så er IDARB det første spil som kommer tæt på den integrede oplevelse jeg blev stillet i udsigt da jeg købte min for snart 15 måneder siden. Hvis du stadig har Xbox LIVE Guld abonnement så er det som nævnt gratis med i februar måned Games with Gold. Det er et spil som du absolut skal prøve. God fornøjelse.