JBL Quantum 910P er JBL’s trådløse flagskibsmodel af headset for gamere. Det fyldt til randen med funktionalitet og tilslutningsmuligheder hvor Quantum Engine app’en giver dig præcis kontrol over de mange funktioner. Det siger sig selv at det ikke er i den billige ende. Spørgsmålet er om det lever op til forventninger?

JBL er gode til at lave en lækker indpakning og Quantum 910P er ingen udtagelse. Der kommer endda med en lille kunststofpose til opbevaring. Det vejer ind med 429 gram på den officielle GamersLounge køkkenvægt. Det er godkendt i forhold til de oplyste 420. Det er noget tungere end en snittet uden at det føles tungt at have på. Det har et par store kopper udført helt i kunstlæder. Det giver en enestående isolation af lyde fra omgivelserne hvor ulempen er at det ikke er helt så blødt som mikrofiber. Det er garanteret helt bevist for at give den bedste oplevelse af den aktive lyddæmpning ANC som også er en del af pakken. På kopperne, der også har lys, findes knapper til det som du kan få behov for at justerer mens du spiller. Der er ANC til og fra (kaldet voice through), lydstyrke, balance mellem chat og game lyd, mute knap og så stik til 3,5mm jack og USB-C til opladning.

Desuden findes der en 2,4GHz dongle som kan anvendes sammen med PC, Mac, PlayStation og Switch. Den er USB-C og kommer med en USB-A adapter. Ønsker du at bruge Bluetooth så virker det sammen med PC, Switch, mobiler og MAC. Skal du bruge den på Xbox skal du anvende det medfølgende 3,5mm jack stik. Det er noget af de bedste tilslutningsmuligheder jeg har set på en headset. Det passer godt til alt. På billedet kan du se hvad der følger med i pakken. Undrer du dig over den lille dimp nederst til venstre som liger en øreprop så er det en mikrofon til kalibrering af mikrofonen. Jeg mener det fra indledning om at JBL Quantum 910P er fyld til randen med funktionalitet.

Jeg har brugt mest tid på PC fordi JBL Quantum Engine her giver mig mulighed for at udnytte nogle af de avancerede funktioner. Der findes en indstilling med rummelig lyd som kaldes Quantum Sphere 360. Kombinerer du det med headtracking så får du et 3D lydbillede som om du stod midt i det hele. Du kan tydeligt høre hvor enkelt lyd kommer fra og alt efter hvor du kigger hen så bliver oplevelsen optimeret af Quantum Engine. Her kan du tale om at lyd bliver det vigtigste våben i dit arsenal. Der er ikke en finger at sætte på formidlingen. Det giver et klart og sprødt lydbillede med en dyb bas og masser af dynamik. Det giver de bedste muligheder for at opdage om der er nogen som lister sig ind på dig.

Mikrofonen er også umærket. Det er som altid det svageste led fordi den ikke må fylde for meget. Mikrofonen muter automatisk når du bevæger armen op. Det tænder også den røde LED. Så du behøver ikke at trykke på knappen på koppen for at mute. Har jeg slet ingen kritik? Den ene ting som jeg bemærker, er vægten. JBL Quantum 910P vejer lidt mere end snittet. Det er prisen for flere knapper og en batterilevertid på omkring 40 timer. Hvis du anvender det med PlayStation eller Switch så er det ”bare” et trådløst headset, mens du på Xbox er tvunget til at bruge det med 3,5mm jack som et headset med ledning. Det er stadig med ANC og et rummeligt lydbillede selvom der er et stykke til 3D oplevelsen med Quantum Sphere 360.

JBL Quantum 910P fortjener betegnelse flagskib. Det er på alle måder en pakke der giver den krænsene gamer et headset hvor lyd er det vigtigste våben i arsenalet.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægInternational Star Wars dag
Næste indlægHogwarts Legacy musik video for “Will I Fly”
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
jbl-quantum-910p-anmeldelseJBL Quantum 910P fortjener betegnelse flagskib. Det er på alle måder en pakke der giver den krænsene gamer et headset hvor lyd er det vigtigste våben i arsenalet.