Jeg har tit mødt en forbavsende overraskelse over at man finder piger som sidder og spiller på henholdvis PC, Xbox Playstation og Wii.

Der er lavet en undersøgelse hvor for hver tiende gamer er der 2 piger imellem.

De fleste piger holder sig mest til konsolmarkedet, da en PC skal opgradere sine komponenter for at følge med bare inden for 1 år, hvor man på konsol markedet ser at de ihvertfald holder minimum 5 år inden der sker en opgradering. De vil eller kan måske ikke helt sætte sig ind i at skulle købe ny hardware til PC’en, så derfor vælger de konsollerne istedet .

Man forbinder tit piger med at de sidder med en Nintendo DS eller en Wii og spiller Super Mario, hvor jeg personligt kan sige at bare i Danmark er der mange piger som spiller Call of Duty serien på Xbox konsollen. Man møder også en del piger fra de forkellige lande som har givet sig i kast med Xbox og Call of Duty.

modernwarfarez--article_image

Den amerikanske hjemmeside www.girlgamer.com bekræfter også at der en del piger/kvinder som faktisk bruger en del tid på gaming.

Tit er der også en del fordomme ved de piger som bruger tiden på at game, hvor mange af dem er fokuseret på udseendet som nogle “tykke trunter” med kæmpe briller i zebra leggins og en alt for lille  top.

Hvis man dog kigger på nettet samt på billedet ovenfor kan man se at den fordom sagtens kan finde sin vej til fortiden. Til PS4 launch party’et i KBH var billedet dog også anderledes. Selvfølgelig er der flest mænd til den slags event, men der var en del piger og nogle kønne nogle af slagsen.

Til venstre kan ses et billede af Call of Duty Modern Warfare 2, som er blevet modificeret til et mere pigevenligt spil i forhold til originalen. Dette er dog bare en gimmick men det er tit sådan mandlige gamere ser de spil pigerne spiller. Jeg kan dog igen sige fra min egen personlige erfaring at pige/kvindelige gamere eksistere i høj grad og man ser også en nysgerrighed fra det kvindelige køn, når man som mand, sidder og spiller. Fordi hvad er dog det der kan gøre at TV’et får mere opmærksomhed en kvinden? Tit bliver pigen/kvinde også bidt at verdenen inden for gaming og jeg kan varmt anbefale at man, som vi gør på min “omgangskreds” af gamere, at man tager på hyttetur for at gøre båndet større, så man kan få sat fordommene til skamme.

Big-Game-023

 

Så kan piger/kvinder være gamere???

Svaret må være et stort : JA!!!