Det er kommet frem i lyset at spillerne af Pokémon X og Y vil være i stand til at spille med de klassiske første generations Pokémon Bulbasaur, Charmander og Squirtle i de kommende spil, Pokémon X & Y. Den kendte Pokémon formel er blevet ændret lidt, så du får ikke Chespin, Fennekin eller Froakie fra Professor Sycamore – du vælger en af disse fra en ven. I stedet bliver du tilbudt en af de klassiske monstre som din Pokémon partner.

Når du har fået opgraderet din trio til Venusaur, Charizard og Blastoise, samt fået fingrene i deres Mega Stone, gør det dig i stand til at starte Mega Evolution i en kamp. Mega udgaverne af disse tre pokemon vil uden tvivl kunne spytte en masse kraft ud under kamp.

For at opnå denne kraft er du dog nødt til at arbejde lidt mere for det – trænere skal finde et armbånd, kaldet the Mega Ring, som samarbejder med dine Pokémon’s Mega Stone for at sætte Mega Evolution igang.

Spillene udkommer d. 12 oktober. Der er annonceret specialudgaver af 3DS XL, som efter sigende skulle udkomme d. 27 september. Det er værd at bide mærke i at spillene IKKE følger med, de sælges separat.