Fantastiske superhelte bevægelser, morphing, ninja råb og masser af småfed, men også ganske lun, underholdning i form af forskellige personligheder som kommer frem i dialogen. Wonderful 101 er for alle.

Jorden er under angreb fra det ydre rum, og i denne historie er det de frygtede og imponerende Geathjerks. Der er kun en organisation som kan stå imod dette angreb, og det er Wonderful 100. Igennem spillet bliver dine spilbare figurer kaldt for Wonderful 100, og fortælleren medgiver så i startsekvensen af spillet at det er dig, spilleren, som udgør den ekstra på holdet. Ganske fikst tænkt.

Alle medlemmer af Wonderful 100 er ganske almindelige mennesker til hverdag med den daglige trummerum. Når de trækker i Wonder-tøjet bliver de på det nærmeste usårlige, da disse dragter består af super solidt materiale som de kan trække i på 3 nano-sekunder. Disse dragter gør dem også istand til at forme større og dermed mere skadelige elementer i samarbejde med hinanden, også kaldt morphing.

Du vil blive vejledt af Commander Laurence Nelson og hans højre hånd, operatøren af CENTINELS rumskib, Alice McGregor. P-Star, en lille flyvende robot vil følge dig på dit eventyr og komme med sin egen form for hjælp. På din vej vil du møde medlemmer af Wonderful 100, og de vil selvfølgelig alle tage kampen op sammen med dig mod fjenden som vil gøre hvad som helst for at kunne overtage magten om jorden.

Du bevæger dine superhelte rundt som en form for gruppe, hvor de følger lederen, som er den person du styrer. Med et klik på Y knappen samles gruppen tæt om lederen, når du altså står stille – bevæger du dig løber du hurtigere, og gruppen samles også her – dette er for at kunne holde dine kammerater ude af farezonen, hvis dette skulle opstå. Vær opmærksom på at du ikke mister point på resutlatstavlen, når andre end lederen mister liv. Du genopliver dine kammerater ed at løbe hen til dem, ellers genopliver de automatisk efter et vist antal sekunder.

Dine figurer kan forme ting, som eksempelvist et sværd eller en hånd, men faktisk alt mellem himmel og jord – når det skal bruges altså. Du bliver foranlediget af P-Star når du skal bygge noget helt specielt. Hånden og sværdet bruges selvfølgelig i kamp mod de gigantiske rumvæsner, og aktiveres let ved et tryk på A knappen – denne knap bruges også til at sætte et angreb ind mod fjenden. Der er et relativt stort udvalg af fjender, cirka 6 timer inde i spillet har jeg mødt 2 forskellige, men haft 3 kampe med det man kalder en boss battle – altså en unik kamp som tager tid at komme igennem og mødt et uvist antal minions.

Underholdningen i dialogen er også ganske fin, dog lidt præget af simplicitet for at børn kan følge med – men ikke uden et puf til det lidt mere voksne publikum. Personligheden fra hver af disse superhelte kommer frem i mellemsekvenser og dialogerne i disse – og det er ikke uden intriger og problemer medlemmerne imellem. Livet er ikke altid fryd og gammen for superhelte med skjult identitet.

Multiplayer delen består af de samme elementer som singleplayer delen, hvor mindst 5 spillere (en med gamepad og de resterende med pro controllere) kan deltage i denne superhelte-brawler. Når du spiller med en eller flere venner går det ud på at samarbejde og få fjendens liv i bund så hurtigt som muligt, men så er det også om at være hurtig på aftrækkeren og være egocentreret og samle O-parts op som faldne fjender efterlader sig før dine venner. Den største udfordring er at holde overblikket over hvad der sker på skærmen når der sker så meget hele tiden, specielt under bosskampe. Trods denne udfordring er multiplayerdelen ekstremt underholdende, så du kan roligt invitere dine venner over til en omgang Wonderful 101.

Spillet emmer af at være målrettet det yngre, drengede publikum med ninjaslag og superhelte med simpel humor. Ikke desto mindre er spillet ganske udfordrende – også selvom du aldrig løber tør for liv – så alle kan være med og spille dette spil. Muligheden for at bruge forskellige våben gør spillet varierende og underholdende – men også udfordrende i form af at man skal huske hvilke forme der giver hvilket våben.

[box_info]Spillet er anmeldt på Wii U og er leveret af Nintendo[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægKlassiske Pokémons vil være med fra starten i X & Y
Næste indlægGalaxy on Fire Alliances – interview med Fishlabs
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
wonderful-101-anmeldelseSpillet emmer af at være målrettet det yngre, drengede publikum med ninjaslag og superhelte med simpel humor. Ikke desto mindre er spillet ganske udfordrende - også selvom du aldrig løber tør for liv - så alle kan være med og spille dette spil. Muligheden for at bruge forskellige våben gør spillet varierende og underholdende - men også udfordrende i form af at man skal huske hvilke forme der giver hvilket våben.