Hvis du ind imellem kigger forbi GamersLounge så ved du at jeg elsker LEGO. Det er ikke blot spillene jeg elsker, men også byggesættene, hvor LEGO har haft stort succes med de mange licenserede udgaver fra kendte film, som Star Wars og Batman. LEGO City Undercover repræsenterer både for LEGO og TT Games en helt ny retning i denne udgivelse eksklusivt til Nintendo Wii U.

LEGO City er LEGO’s helt egen opfindelse (eller IP som det kaldes) og dermed har der ikke været nogen former for restrektioner fra licenshaveren som f.eks. Warner omkring Batman. I LEGO City kan TT Fusion, som er udvikleren bag, gøre nøjagtigt hvad de har lyst til. De kan vælge de figurere de ønsker og lave den historie de har lyst til, hvilket har skabt et helt unikt LEGO spil.

lego city 06Du er helten Chase McCain som efter en længere pause fra politistyrken er tilbage for at fange den berygtede forbryder Rex Fury. Der er som sædvanlig masser af skæve personligheder og LEGO City har både Frank Honey som er Chase’s muntre og ikke særligt kvikke sidekick og Borgmester Gleeson som stadig mener Chase kan arresterer Rex. Skurkene er udover Rex, også det onde geni Forrest Blackwell samt Chan Chuang og Vinnie Pappalardo. TT Fusion trækker på alt hvad der nogen sinde er lavet af detektivserier, og skaber deres helt eget univers som minder om mange af de populærere serier fra 70’erne. LEGO City har mange kendetegn fælles med San Francisco og den gigantiske verden skaber den perfekte ramme for handlingen.

lego city 04Har du tidligere spillet LEGO spil så er der rigtigt mange ting som du vil genkende. Det er stadig et tredjepersonspil hvor du har en kombination af opgaver og slåskampe, mens du samler klodser som låser op for mange flere ting. Du skal smadre løs så klodser skilles ad så de kan bruges til helt nye ting, samtidig med at du skal udforske for at finde flere af de mange specielle klodser som er gemt i LEGO City. Denne gang er der også introduceret super klodser som bygge store ting som skibe, et loop til stunts eller som vist her et sted hvor du kan rekvirerer køretøjer. TT Fusion har også videreført hjulet fra Lord of The Rings så du skal skifte mellem mange forskellige forklædninger og det er også det første LEGO spil som ikke tilbyder co-op.

lego city 02Det giver så også ret god mening for du anvender nemlig Wii U kontrolleren som en forlængelse af den gadget Chase benytter i spillet. Wii U kontrolleren anvendes som kommunikator, kort og ikke mindst som scanner til at finde de eftertragtede super brikker. Det er den bedste integration af Wii U kontrolleren jeg har set. Selvom spil som Zombie U gør det udmærket så er integrationen i LEGO City Undercover nærmest genial. Jeg tog mig selv i at vride mig rundt for at kigge på hele området. Det virker, så du kan stå i stuen og dreje rundt og dermed får et 360 graders overblik af området.  Set som spilmekanik er det måske ikke lige frem til en Nobel pris, selvom jeg altid bifalder elementer der ikke blot er lavet for at vise hvor dygtig en udvikler er, men som faktisk giver fungerer for mig som spiller.

lego city 05Der er masser af koder du kan indtaste eller finde for at låse op for mange af de mere spændende forklædninger. F.eks. låser koden ”rjyzhc” op for Samurai forklædningen, mens ”vzhhdm” giver et entreprenørkøretøj  og ” dwjvct” giver en hurtig bil. Køber du LEGO sættet med Chase McCain’s firhjultrækker så findes der på nummerpladen en unik kode som som låser op for dette køretøj. Meget smart gimmick og en ekstra bonus til alle som også synes det er fedt at samle LEGO byggesæt. Koderne indtastes på computeren i hovedkvarteret, som du samler som noget af det første i spillet. Når først computeren er samlet og koderne er indtastet kan du vælge forklædninger i kælderen sammen med alle de andre og køretøjer alle steder hvor du rekvirerer køretøjer.

lego city 03Der er ganske få ridser i lakken hvor de meget lange load tider er det som er mest irriterende. Nintendo har lovet at de kommer med en opdatering i april i Wii U som forbedre dette. Derfor har jeg ikke tænkt mig at straffe LEGO City Undercover selvom det noget som bemærkes. LEGO City er kæmpe stor og derfor oplever du også at tegne dybden jævnligt ikke viser alle detaljer. Det er en mindre ting og ikke helt så fremtrædende som f.eks. i Lord of the Rings. Det opvejes så af mænge af detaljer hvor køretøjer f.eks. falder fra hinanden når de havarerer indtil du sidder på en ramme med en række stempler. Der sker altid noget nyt i LEGO City.

LEGO City Undercover er helt uden sidestykke det bedste LEGO spil til dato godt hjulpet af dansk tale og tekst og ikke mindst Wii U. Det er en oplevelse for alle aldre og et bevis på at fotorealisme ikke er den eneste måde at lave bedre spil. LEGO City Undercover er dermed også en glimrende undskyldning for at finde den nærmeste elektronikbutik og hente en Wii U med LEGO City Undercover, som rammer en velfortjent topkarakter. Rigtig god fornøjelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSly Cooper: Thieves in Time anmeldelse
Næste indlægNeverwinter: Devoted Cleric montage
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
lego-city-undercover-anmeldelseLEGO City Undercover er helt uden sidestykke det bedste LEGO spil til dato godt hjulpet af dansk tale og tekst og ikke mindst Wii U. Det er en oplevelse for alle aldre og et bevis på at fotorealisme ikke er den eneste måde at lave bedre spil. LEGO City Undercover er dermed også en glimrende undskyldning for at finde den nærmeste elektronikbutik og hente en Wii U med LEGO City Undercover, som rammer en velfortjent topkarakter.