Klodser, klodser og atter klodser! Endnu et Lego spil er på banen, og det skuffer bestemt ikke. Storebroderen, WIi U versionen, har fået kælenavnet Lego GTA, og 3DS versionen er ikke tabt bag af en vogn.

Spillet er udviklet af TT Fusion, tidligere Embryonic Studios og nu ejet af Traveller’s Tales, og det er tydeligt at spillet er baseret på den engine vi kender fra de tidligere Lego spil. Denne gang er spillet baseret på Lego’s eget brand, City, som reelt set afspejler den virkelige verden med biler, fly, brand- og politistationer og den slags. Selvom ikke alt i spillet, fx. bygninger, ikke er bygget af klodser, så er det nemt at tilgive, når underholdningsværdien er stor – trods en del getagelser i gameplayet.

Lego City Undercover: The Chase Begins er faktisk en prequel – altså en forhistorie – til Wii U versionen, der ikke har fået nogen undertitel. Vi møder Chase McCain, en spirende politibetjent som hurtigt bliver sat til at hente doughnuts på hans første dag – en politibetjent fungerer ikke uden sit daglige sukkerindtag siges der. Herfra udvikler historien sig, og du finder hurtigt ud af at der er noget galt i byen – banken røves, og bombetruslerne siver ind som igennem en si, og der er kun en, der kan løse det hele: Chase McCain. De diverse forbrydere du møder på den vej gør absolut modstand, men det nytter ikke at fange alle de små fisk – så du må finde ud af hvem der står bag!

Oplevelsen er ikke helt ulig de nyere Grand Theft Auto spil, eller måske L.A. Noire, da det er et sandkassespil – dvs. du kan løbe eller køre derhen hvor du vil, dog med begrænsninger baseret på kortets størrelse og låste døre. Du kan tage en hvilken som helst bil, også en der kører på gaden uden at du vil opleve nogen konsekvenser – det samme gælder hvis du kører ind i noget, som så bliver ødelagt, og du får endda klodser tildelt for dette. Det er dog umuligt at ramme gående personer med din bil, da de springer let og elegant til side.

Spillet er spækket med underholdende og hjernevridende puzzles, hvor du skal finde ud af hvordan du nu kommer hen til det sted, som er angivet på kortet. Skal du gå udenom, eller skal du finde en måde at komme opad på? Mange brugbare ting er gemt i forskellige ting, der kan smadres, så det anbefales at smadre ting, hvor du tror du kan få brug for bygbare klodser. Desuden skal du skifte imellem forskellige kostumer for komme til at bruge visse værktøjer; Chase’ eget outfit tillader dig fx. at aflytte ved døren, tage luppen frem, så du kan følge et spor og benytte dig af rebet, der kan gribe fat i strategisk placerede håndtag. Andre outfits tillader dig eksempelvist at bryde døre op, lade en høne flyve dig over en vis distance, og nuppe jetpacken til et forudbestemt sted.

Jeg har aldrig været vild med at dialoger foregår på skrift, og det påvirker min oplevelse med McCain negativt. Heldigvis er der en bunke mellemsekvenser der er blevet animeret og indtalt med et glimragende stemmeskuespil (skal lige nævnes jeg valgte at spille det på engelsk, den danske version kan være anderledes) som faktisk gør spillet temmelig meget mindre fjollet end oplevelsen af resten af spillet.

Som alle de andre Lego spil du kan finde på spilhylden, er der en del falde-på-halen humor og selvfølgelig en masse ting som du kan slå… til ja, klodser – som du naturligvis skal samle på. Byggerier er som sædvanlig automatiseret, der er ingen minigames forbundet med disse – dog skal du denne gang have klodser nok på hånden for at bygge udvalgte ting, eksempelvis helikopter landingspladser på toppen af visse bygninger.

Jeg oplevede mindre, men ikke direkte gamebreaking, glitches. Musikken eller lydeffekterne forsvandt en gang eller to, men det tager ikke mere end en genstart af spillet efter næste checkpoint at løse. I en mission forsvandt mit køretøj, og jeg måtte fortsætte og afslutte til fods, hvilket forsinkede mig en smule, men ikke mere end at det ikke var problematisk. Til trods for lange ventetider når spillet skal hente et nyt område, eller bare under opstart, så holder jeg rigtig meget af at rende rundt i Lego City som Chase. Jeg savner dog en smule AI, der er mere end en figur, der hopper til siden når jeg kommer kørende mod dem, eller som vælter og måske kommer med en misfornøjet lyd, når jeg går/løber ind i dem. Jeg savner også konsekvenser såsom straf for at køre en civilist ned, eller smadre ting med min bil, ja måske endda en politijagt havde været på sin plads!

Som sagt, trods mangler, som jeg faktisk vil bebrejde 3DSens hardware begrænsninger for, og ikke udvikleren, så er forbryderjagten på 3DS i en Lego verden meget underholdende, fuld af spøjse personligheder, varierende omgivelser og ikke mindst fuld af klodser og andre samleobjekter, som du helt sikkert kan bruge masser af timer på. Den lette sværhedsgrad gør at alle kan være med, selv de mindste.

[box_info]Spillet er anmeldt på 3DS og leveret af Nintendo[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDead Island Riptide anmeldelse
Næste indlægInjustice: Gods Among Us anmeldelse
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
lego-city-undercover-the-chase-begins-anmeldelseSom sagt, trods mangler, som jeg faktisk vil bebrejde 3DSens hardware begrænsninger for, og ikke udvikleren, så er forbryderjagten på 3DS i en Lego verden meget underholdende, fuld af spøjse personligheder, varierende omgivelser og ikke mindst fuld af klodser og andre samleobjekter, som du helt sikkert kan bruge masser af timer på. Den lette sværhedsgrad gør at alle kan være med, selv de mindste.