Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games og LEGO Koncernen annoncerer i dag LEGO® Dimensions, et helt nyt spileventyr, der bryder alle regler for traditionelle spil. Det sker ved at fusionere fysiske LEGO-klodser med det interaktive konsol-spil på en måde, der kun er tænkelig i LEGO-spillenes verden. Den 2. oktober 2015 lanceres spillet, som vil fusionere favorituniverser for fans af bl.a. DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, The Wizard of Oz, LEGO Ninjago, Back to the Future og mange flere – som endnu ikke er afsløret.

LEGO Dimensions er udviklet af TT Games og bliver udgivet af Warner Bros. Interactive Entertainment. Spillet vil være tilgængeligt til Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 og PlayStation 3 samt Nintendo´s Wii U system.

Det er første gang, at figurer fra nogle af de bedste brands i universet kan slå sig sammen i ét og samme LEGO videospil og kæmpe i andre verdener end deres egen. Udover selve spillet indeholder LEGO Dimensions startpakken, en LEGO Toy Pad, der gør det muligt for spillere at transportere specielle LEGO-minifigurer og andre LEGO-objekter ind i spillet; LEGO-klodser til at bygge portalen med, tre LEGO Minifigurer – LEGO Batman fra DC Comics, LEGO Gandalf fra The Lord of the Rings og Wyldstyle fra The LEGO Movie – og en LEGO Batmobile.

”Når børn leger med LEGO-klodser, bygger de universer der går på tværs af enkeltstående brands. De blander deres favoritkarakterer og -universer, og vi har derfor fundet en måde, som gør denne oplevelse mulig i spil”, siger Jon Burton, som er grundlægger og Kreativ direktør hos TT Games.

”For første gang i videospil er det nu muligt for LEGO-fans at spille i den virtuelle verden og i den virkelige verden – alt kan kombinereres uden grænser og restriktioner. LEGO Gollum fra The Lord of the Rings kan sættes bag rettet af LEGO Delorean i New Ninjago City – kun kreativiteten sætter grænser”, siger Jon Burton.

”Med fundament i TT Games’ hidtidige præstationer af exceptionelt populære og involverede spil, udvider LEGO Dimensions vores LEGO videospil-franchise med en banebrydende, interagerende spiloplevelse, der vil redefinere ”toys to life”-kategorien, siger Jeff Junge, som er Underdirektør ved LEGO Franchise og TT Games, Warner Bros. Entertainment.

”LEGO Dimensions giver fans mulighed for en innovativ spillestil og spilleglæde ved det fantastiske mash-up af store, anerkendte brands i både den fysiske og digitale verden”, siger Jeff Junge.

”LEGO Dimensions overgår alt, hvad vi hidtil har skabt. Den analoge LEGO-oplevelse strækker sig nu langt ind i den digitale verden, hvor alle karakterer, humor og action fra LEGO videospil kombineres med de originale LEGO minifigurer og klodser”, siger Niels Jørgensen, som er ansvarlig for Digital Games i LEGO Koncernen.

”Vi er begejstrede for at udvide vores partnerskab med TT Games og derved udforske måder, hvorved børns leg med LEGO både fysisk og digitalt kan sammensmeltes på en meningsfuld måde”, siger Niels Jørgensen.

Ud over de tre helte-minifigurer som sætter spiloplevelsen i gang, tillader LEGODimensions spillere at skræddersy deres egen oplevelse med yderligere udvidelsespakker. Level Packs, Team Packs og Fun Packs er alle ekstremt samleværdige, da de giver nye byggemuligheder af karakterer, køretøjer, redskaber og gadgets, samt nyt overbevisende spilindhold med nye mission-baserede levels og unikke in-game muligheder. Alle udvidelsespakker vil indeholde velkendte genstande, og spillere har mulighed for at bruge alt uden begrænsninger for, hvor man befinder sig i spillet.

Et lille udsnit af de pakker der vil være tilgængelige i 2015 inkluderer Back to the Future Level Pack med en LEGO Marty McFly minifigur, en LEGO Ninjago Team Pack med Kai og Cole minifigurer, tre Ninjago Fun Packs med Jay, Nya og Zane minifigurer, to DC Comics Fun Packs med Wonder Woman og Cyborg minifigurer, tre The Lord of the Rings Fun Packs med LEGO Gollum, LEGO Gimli og LEGO Legolas minifigurer, fire The LEGO Movie Fun Packs med Emmet, Bad Cop, Benny og Unikitty karakterer, og en The Wizard of Oz Fun Pack med en LEGO Wicked Witch of the West minifigur. Yderligere pakker, der vil fuldende 2015-sortimentet, vil blive offentliggjort i månederne op til lanceringen den 2. oktober 2015. Yderligere bølger af udvidelsespakker vil blive udsendt løbende efter lanceringen af spillet og ind i 2016.

LEGO Dimensions tilbyder ikke alene en bro mellem digital- og fysisk LEGO-leg, men introducerer også et digitalt system for leg med en enorm langsigtet værdi for LEGO-spillet. Én LEGO Toy Pad, portal og videospillet, som findes i startpakken, giver endeløse muligheder for at specialdesigne en spillers oplevelser i årevis. Køb af fremtidige udvidelsespakker vil fortsætte med at tage udgangspunkt i startpakken, selv i efteråret 2016. Det vil ikke være nødvendigt med nogen former for kompatibilitetstilbehør.