I spillets primære historie begiver vores LEGO® helte sig ud på en eventyrlig opdagelsesrejse gennem så forskellige universer som The Simpsons™ og Doctor Who™, når de skal forsøge at redde LEGO® Multiverset. I alt 14 Adventure Worlds udvider spiloplevelsen fra den primære historie. Adventure Worlds kan låses op i løbet af spillet, så man som spiller får mulighed for at udforske helt nye open-world universer. Hver Adventure World udgør én af de i alt 14 populære branduniverser, som er en del af LEGO® Dimensions. Alle karakterer i spillet, både karaktererne fra spillets Starter Pack og fra de mange Udvidelsepakker, har evnen til at låse en Adventure World op og dermed give adgang til karakterens helt eget brandunivers. Som spiller får man derfor mulighed for at gå på opdagelse i sit personlige favoritunivers i LEGO® Dimensions.

Allerede med LEGO® Dimensions Starter Pack får man adgang til de tre unikke Adventure Worlds baseret på DC Comics, The Lord of the Rings™ og The LEGO® Movie. LEGO® Batman har evnen til at låse op for DC Comics Adventure World, mens det er LEGO® Gandalf, som låser op for universet, der knytter sig til The Lord of the Rings™. Wyldstyle fra The LEGO® Movie har naturligvis evnen til at låse op for netop denne Adventure World i LEGO® Dimensions. De enkelte karakterer fra spillets Level Packs, Team Packs og Fun Packs kan desuden åbne døren til lige præcis den Adventure World, karakteren normalt er en del af.

Den nyeste trailer fra LEGO® Dimensions™ giver det første indblik i spillets unikke Adventure Worlds. I traileren tager robotguiden X-PO fra LEGO® Dimensions™ dig med til verdener fyldt af skønhed og mystik. Verdener, hvor man som spiller kan køre om kap med hinanden, indsamle søm og guldmursten på den gule murstensvej og udforske andre berømte steder fra de mange forskellige branduniverser, der hele tiden udvider den eventyrlige rejse, som starter med LEGO® Dimensions™Starter Pack.

Warner Bros. Interactive Entertainment har desuden løftet sløret for en Ghostbusters™ Level Pack med en LEGO® Peter Venkman Minifigure, samt en Ghostbusters™ Fun Pack med LEGO® Stay Puft og LEGO® Slimer Minifigures, der bliver en del af LEGO® Dimensions™.

LEGO® Dimensions™ bliver lanceret i Danmark den 2. oktober 2015 og vil være tilgængelig til Xbox One, Xbox 360, PlayStation®4, PlayStation®3 samt Wii U™.