Lenovo er aktuelle med en ny model i deres Legion gamer serie. Denne gang er det modellen Y530 som er noget mere afdæmpet end Y520 modellen. Når jeg siger afdæmpet så er det en maskine der ikke skriger gamer og dermed også lettere passer ind i en dagligdag med uddannelse og job. Spørgsmålet er så om den er blevet mere kedelig af det?

De tekniske specifikationer er der ikke meget at sige til. Vi har at gøre med en maskine med Intel i5-8300H der er clocket på 2,3G (kan overclockes til 4G), 8G DDR4-2666 RAM, 128G system SSD, 1TB 7200 rpm disk og et NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4G GDDR5. Skærmen en 15,6 tommer 1920×1080 af typen IPS (In Plane Switching) som har en bedre farvegengivelse (72% gamut) og bredere betragtningsvinkel end den lidt billigere TN (twisted nematic). Du skal lægge mærke til at skærmen har 300 nits (nits er lysstyrke) og kan køre op til 144 hz hvilket er flot i en bærbar. Der findes flere varianter så kig efter den med 1050Ti kortet for det er også den som har de 300 nits og 144 hz. Tastaturet er det typiske velfungerende lav profile med en kort præcis vandring. Det er rigtigt godt at skrive på selvom jeg vil anbefale et eksternt keyboard til længere gaming sessioner. Toutch pad er fin på farten selvom jeg her også foretrækker en ekstern mus.

De fleste af portene er placeret bag på hvilket jeg synes virker godt. Rundt langs kanten finder du tre USB 3.1 Gen 1 (en som altid har tændt for strømme), en USB 3.1 Type-C Gen 1, HDMI 2.0, Mini DisplayPort 1.4, Ethernet (RJ-45), kombineret lyd ind/lyd ud til headset og selvfølgelig et stik til lader. Der følger en 135 watts lader med. Hele herligheden vejer ca. 2,3 kg og vejer vi laderen med så bliver det i underkanten af 3 kg. Der er det sædvanlige med 802.11ac WiFi og Bluetooth 4.1 og web kameraet er fikst placeret under skærmen så det ikke kun er din pande der bliver vist. Lyden skabes af Harman højtalere og helt generelt er lyd fra bærbare kommet meget mere i fokus.

Når jeg anvender forskellige former for subjektive tests af ydelsen (jeg spiller nogle spil) så matcher det meget godt det som der står ovenfor. Det betyder at den på gaming siden ligger i samme kategori som gamer bærbare fra andre fabrikanter. Den leverer på alle punkter den ydelse jeg vil forvente og modellen her, med den lyskraftige 300 nits skærm, er en fornøjelse at se på uanset hvilket tidspunkt på døgnet du spiller. Det gør den også alsidig i dagligdagen hvor det er let at se hvad der står. Hvis du er på farten så holder batteriet på små 52Wh også det meste af en dag. Giver du den maks gas så skal du have laderen inden for rækkevidde. Sådan er det med bærbare. Lyd er også rigtig god selvom jeg for det meste anvender hovedtelefoner hvor stikket er praktisk placeret i på siden (venstre) sammen med en USB port. Der er også en USB i venstre side.

Jeg var egentlig OK med det lidt røde baggrundslys på tastaturet og mere aggressive design i Y520. Jeg er sikker på at det mere diskrete look i Y530 direkte afspejler at det skal være en bærbar der både skal anvendes til spil og lige så meget til andre formål. Det er også blevet meget mere robust i chassiset samtidig med at den er lettere så den er nemmere at tage med på tur. Læg mærke til hængslingen af skærmen som gør det muligt at lægge den helt fladt. Solidt og en metode som kendes fra deres business lines. Jeg undrer mig over at der ikke er lavet lidt flere forbedringer. Der er kun én USB-C port og selvom den understøtter en ekstra skærm så kan det ikke benyttes til at lade maskinen. Og et SD-slot eller tilsvarende ville jeg også godt have tænkt mig.

Lenovo Legion Y530 er en god allround gamer bærbar til en attraktiv pris. Du kan spille de fleste nye spil på medium indstillingen uden at hele maskinen koger over. Samtidig er designet elegant, eller kedeligt alt efter perspektiv, til at Y530 passer ind i et kontor uden at der kigges skævt. Vi gamere genkender det diskrete Legion logo så vi ved du er en af vore.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSony lukker flere online servere
Næste indlægNintendo Labo: Vehicle Kit anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
lenovo-legion-y530-anmeldelseLenovo Legion Y530 er en god allround gamer bærbar til en attraktiv pris. Du kan spille de fleste nye spil på medium indstillingen uden at hele maskinen koger over. Samtidig er designet elegant, eller kedeligt alt efter perspektiv, til at Y530 passer ind i et kontor uden at der kigges skævt. Vi gamere genkender det diskrete Legion logo så vi ved du er en af vore.