Maze Runner – The Death Cure der er sidste film i Maze Runner trilogien er nu ude på Blu-Ray. Maze Runner trilogien er baseret på James Dashners bøger som er blevet til filmene The Maze Runner fra 2014, The Maze Runner The Scorch Trials (Infernoet på danks) fra 2015 og så afslutningen, Dødskuren, som er kommet her i 2018. Det er Wes Ball er der har instrueret alle film.

Denne gang er vores helt Thomas, spillet af Dylan O’Brien, sammen med andre Gladers på deres hidtil farligste mission.  Det er bestemt ikke fordi det indtil nu har været kedeligt. Tværtimod. Der har ikke være et roligt øjeblik for vores helte siden de undslap den første labyrint i den første film. Det blev ikke mindre hektisk i det øde landskab i The Scorch Trials, hvor der også var en masse løben. Også her i den afsluttende film springer vi direkte ind i handlingen uden er masse forklaringer eller noget resumé af forhistorien.

Vi lægger ud med en hektisk togtur hvor Thomas sammen med Brenda (Rosa Salazar), Frypan (Dexter Darden), Newt (Thomas Brodie-Sangster) og Jorge (Giancarlo Esposito) skal befri Minho (Ki Hong Lee). Minho er fladet i klørene på World Catastrophe Killzone Division eller “WCKD” som de kaldes i daglig tale. Ja jeg ved det godt. Selv forkortelsen er ond (wicked). Minho’s blod skal nemlig bruges mod Flare virusen som har dræbt milliarder. Det kunne så være gået bedre for der skal selvfølgelig være én stor labyrint som afslutning og Minho isoleres i Jordens sidste by. Vores helte er nemlig slet ikke færdige med at løbe.

Selvom jeg synes der bruges lidt for meget tid på at binde de mange løse tråde fra de foregående film sammen, så er det stadig rigtig god action. Noget som Wes Ball udnytter til fulde er lydbilledet. Han formår at skabe en indlevelse gennem lyden så du føler dig som en del af hans dystopiske fremtidsvision. Ikke at det er en specielt ønskværdig situation selvom det er virkningsfuldt. I modsætningen til de to forrige film synes jeg det er lækkert at vores helte denne gang er dem som har initiativet.

Den store for ved en fysisk udgivelse på Blu-Ray er selvfølgelig alt ekstramaterialet. Her er der masser at byde på. Det giver også ret god menig bl.a. at kigge tilbage på hele serien og udviklingen samtidig med at der er et overblik med det univers som vi er blevet taget igennem. Har du nydt serien så er der masser af ekstra timer ud over de 2 timer og 24 minutter som filmen tager.

Wes Ball binder en sløjfe på Maze Runner trilogien med endnu et brag af en actionfilm. Kudos for at binde de løse ender sammen i en historie der på intet tidspunkt har været særlig godt vævet. Det kunne godt have været gjort kortere.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægOculus Quest annonceret
Næste indlægRazer Nari Ultimate med rumble effekt
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
maze-runner-the-death-cure-anmeldelseWes Ball binder en sløjfe på Maze Runner trilogien med endnu et brag af en actionfilm. Kudos for at binde de løse ender sammen i en historie der på intet tidspunkt har været særlig godt vævet. Det kunne godt have været gjort kortere.