En klassiker er vendt tilbage i stor stil på PlayStation 4. MediEvil var et spil der bød på charme, hack-and-slash action og hyggelig historie. Da spillet udkom tilbage i 1998 på PS1, var det til stor ros og spillet tiltrak hurtig en skare af spillere til sig. Nu har Sony og udvikleren Other Ocean Emeryville bragt nyt liv til MediEvil på PS4, og spillet udkommer allerede i morgen. Vi har tilbragt tid sammen med skelet ridderen Daniel Fortesque i MediEvils forunderlige verden.

PS4 er godt fyldt op med remakes af gamle klassikere såsom Crash Bandicoot, Spyro og mange flere. De har alle haft godt med success og det skyldes ikke mindst det nostalgiske, da det giver gamle og nye bekendtskaber til spillene, en ny oplevelse af de gamle spil og fortællinger. MediEvil er ingen undtagelse og der er ikke sparet på noget. Den er genskabt helt fra bunden på PS4.

Historien omhandler ridderen Daniel Fortesque, der blev slået ihjel for hundrede af år siden. Det skete i en storslået krig, og til trods for hans korte rolle i krigen, var han en ridder der blev hyldet og gjort til helt da han døde. Efter hundrede af år, møder vi nu en necromancer med onde planer og en tørst efter magt. Ved et uheld genopliver han de døde og én af dem er ingen ringere, end Fortesque. Han har nu en ny chance for at gøre hans titel som helt hæderlig igen. Han ser dog nu meget bar ud og er kun et skelet med rustning og et enkelt øje. Det er fjollet, det er sært og det er blevet endnu federe at opleve den dag i

Historien omhandler ridderen Daniel Fortesque, der blev slået ihjel for hundrede af år siden. Det skete i en storslået krig, og til trods for hans korte rolle i krigen, var han en ridder der blev hyldet og gjort til helt da han døde. Efter hundrede af år, møder vi nu en necromancer med onde planer og en tørst efter magt. Ved et uheld genopliver han de døde og én af dem er ingen ringere, end Fortesque. Han har nu en ny chance for at gøre hans titel som helt hæderlig igen. Han ser dog nu meget bar ud og er kun et skelet med rustning og et enkelt øje. Det er ret fjollet, men utrolig sjovt.

Har man kendskab til MediEvil fra PS1 tiden, så vil man opleve at alt er drastisk forandret og stadig genkendelig. Alt er blevet bygget fra bunden lige fra banerne, 3d modellerne, effekterne og lige til historien og stemmeskuespillet. Farverne popper som aldrig før og spillet har stadig den gakkede undertone som spillet er kendt for. Alle banerne man skal igennem, har fået et helt nyt liv og det er så fedt at opleve en klassiker som denne, med nutidens grafiske standarder.

Selvom det at holde fast i hvordan spillet var for 20 år siden, så kunne der godt have været brugt lidt ekstra kræfter på nogle områder. Når man skal i kamp mod fjender har man et sværd. Måden hvorpå den bruges, er akkurat som i originalen. Sving sværdet i alle retninger og håb på det bedste. Nogle gange kan det virke lidt febrilsk bare at smadre slå knappen, for at se Fortesque bare svinge løs for at ramme fjenderne med mere eller mindre held.

Noget andet der kan være lidt frustrerende og burde være en uddød ting, er ingen halvvejs checkpoints. Er man let til at rage quitte eller utålmodig, så kan det være rigtig svært at komme gennem MediEvil. Har du brugt lang tid på at finde collectibles, bruge taktisk snilde for at komme forbi fjender eller andet, for pludselig at dø og så går turen hele vejen tilbage til start af banen. Alt det man har opnået efter at have gemt spillet på udvalgte steder, er så spildt. Det kan være en ekstrem mood killer for om man har lyst til at spille videre, eller lige givet spillet en pause.

MediEvil er et flot spil og en remake der bringer den frem til nutiden efter 20 år. Spillet tager sig godt ud på PS4 og den høre i den grad hjemme i toppen hos de andre remakes. MEN, det skal dog siges at den heller ikke er uden fejl. Selvom hvad der var standard tilbage i slut 90’erne hvad angår spildesign, så kunne der godt være tænkt lidt anderledes i genopbyggelsen af spillet. Der sker dog også nogle fejl hist og her, hvilket godt kunne have brugt lidt ekstra polering. Men ellers, er spillet nu slet ikke så ringe – men kunne stadig have været lidt bedre.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægThe Outer Worlds anmeldelse
Næste indlægYaga har fået udgivelses dato
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
medievil-anmeldelseMediEvil er uhyggelig flot. Spillet er dog tynget af en håndfuld fejl og designvalg, der godt kunne have brugt nogle lidt andre idéer eller tiltag. Spillet er ren nostalgi for os der voksede op med spil som denne, og den er også utrolig flot lavet. Er du fan af originalen, så ved du allerede hvad du kan forvente af denne remake.