Når man nu går fra en Xbox 360 og har ofret over en 1000,- på et ordentligt lækkert headset med 7.1 Sorround Sound bliver man da en smule skuffet og ærgelig over at stikket til Xbox One ikke er det samme.

Microsoft var hurtigt ude med en STEREO headset adapter, hvorpå man skulle kunne bruge sit eksisterende headset fra Xbox 360 og sætte det over i sin nyerhvervet Xbox One og høre lyden…..I STEREO! Bemærk venligst at i menuen på Xbox One kan man dog sætte den til Dolby Digital Sorround, men dette giver stadig kun stereo lyd i sit headset.

X1 adapter 2

Lyden virker dog uden problemer og man tror man har gjort en scoop og det hele bare er fryd og gammen. Men desværre nej. Fordi som mange andre ting, der bliver konverteret, er der tit forhindringer. I mit tilfælde virker lyden helt perfekt, dog er indstillingsknapperne på både mit Turtle Beach X42 headset (1.549,- ) og mit Kunai Tritton 720+ ( 1.299,-) byttet om så man ikke kontrollere lyden på helt den samme (originale ) måde. Noget andet er at på mit Turtle Beach x42 headset kan jeg høre hvad mine party medlemmer siger, men jeg kunne ikke aktivere min egen Mic. På mit Tritton 720+ headset kan jeg så godt aktivere min Mic, men der kan JEG så ikke høre dem, jeg er i party med.

Til min store irritation, så står begge headset til at kunne fungere til Xbox One, på Microsoft’s hjemmeside. Dette havde jeg dog set efter, inden jeg brugte de 249,- på adapteren. Jeg har dog på min venneliste, flere som har kunne sætte det sammen så det hele virker,  men selv efter instruktion fra dem, for at gøre det på nøjagtig samme måde, virker mit stadig ikke.

turtle-beach-px5-vs-tritton-ax-pro

Både Turtle Beach og Kunai er godt klar over problemerne og arbejder på at lave en opdatering og det samme skriver Microsoft at problemet er kendt, og de selvfølgelig arbejder på at få problemerne rettet.

Konceptet er et godt tiltag i Microsoft’s fleksibilitets strategi, som de har med Xbox One.

Der findes dog utallige af videoer på youtube, hvor man, hvis man er lidt fiks på fingrene og i selskab med en loddekolbe, kan rette dette problem. Men det er vel ikke helt det, at der er fidusen ved at man køber noget i en butik, hvor man jo har forventningen om, at produktet helst skal virke, uden de store akademiske og håndværksmæssige uddannelser skal i brug, inden at man er helt tilfreds.

Så et godt råd inden i skal ud at investere i stereoadapteren – så tjek lige om i kan bytte skidtet, hvis ikke den fungere som den skal. Så i mit tilfælde lever adapteren ikke helt op til min forventning og forhåbning.

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWii Sports Club i butikkerne 11. juli
Næste indlægSe Sony’s E3 pressekonference her
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
microsoft-stereo-adapter-virker-denMicrosoft er kommet med en fin adapter som dog ikke, i mit tilfælde, fungerede som det skulle eller var forventet.