“Lær at leve med det” er det foreløbige svar fra Microsoft’s Adam Orth via Twitter (#DealWithIt), når det drejer sig om rygterne om den kommende Xbox’s krav om konstant forbindelse til Internettet. Microsoft har tilsyneladende ikke lært noget som helst af EA’s fejlslagne always-on til SimCity eller det tilsvarende til Blizzard’s Diablo III. Ubisoft har også gjort deres erfaringer som resulterede i massivt fejlslaget salg til PC spillerene. Adam Orth har efterfølgende låst alle sine Tweets, så skal du se dialogen er det  f.eks. skærmbilleder her.

Kommer det til at betyde noget for dig? Tja, det er et godt spørgsmål. De seneste rygter omkring den nye Xbox siger at du kan være uden forbindelse til Internettet i omkring 3 minutter før den stopper og begynder at fejlsøge på din forbindelse. Hvis Microsoft ellers kan få stabilitet i Xbox LIVE så betyder det mindre hvis du sidder hjemme. Problemet opstår hvis du gerne vil tage din nye XBox med i sommerhus, på ferie eller med på familie besøg i weekenden. Det er selvfølgelig også et problem for alle dem som ikke har eller ønsker at spille online.

Det er så også spændende om den kommende Xbox er af lige så dårlig kvalitet som den eksisterende med Red Ring of Death (RROD), og om den stadig har en stor klump af en ekstern strømforsyning og meget larmende blæsere. Samtidig skal du forvente at brugte spil komme til at blive ikke eksisterende da always-om kravet er lavet for at stoppe brugt markedet.

Sony har bekræftet at den annoncerede PlayStation 4 ikke har noget krav om konstant adgang til Internettet.