Monopoly (startede som The Landlord’s Game i USA) er kendt i et utal af afskygninger, og nu skriver vi en ny en på listen. Vi vil nu se lidt nærmere på Monopoly Ultimate Banking, som er sidste skud på Monopoly stammen.

20161106_082240

Da vi åbnede pakken for at se indholdet i den, slog vi vores øjne op, for der var jo ingen penge i spillet? Det er noget af den ”charme” der førhen var i spillet. For det har altid været en stor glæde for vinderen at sidde og hoverer over for de andre med den store stak penge der lå foran en. Men de tider er nu slut.

Vi kender jo alle fra hverdagen, at penge snart er noget man ikke har mellem fingrene, fordi vi har vores kreditkort, hvor alle pengene står på alligevel. Denne vej prøver Monopoly også at gå. Så nu væbner vi os med et kreditkort, og så går spillet ellers i gang. Det er selvfølgelig set før med kreditkort i Monopoly Electronic Banking versionen, men denne her titel skiller sig stadig en del ud.

Der skal selvfølgelig en del tilvænning til når man skal lægge pengene på hylden og hive kreditkortet frem i stedet for. Og man skal uden tvivl også lige vende sig til dette lille herlige stykke elektronik der følger med (som kan ses på midten af spillepladen).

20161105_184338

Det meste af spillet foregår med denne lille nye gadget. For hver gang man skal købe nye grunde eller bruge de hændelses kort der er med i spillet så skal den bruges. Når man først har luret hvordan den bruges så er det lige ud af landevejen i resten af spillet, for den er faktisk ret nem, selvom man næsten havde opgivet det i starten.

Som I nok også har luret på spillepladen, så vælter det ikke med huse og hoteller på hele pladen, for her bevæger vi os også hen på et nyt område. Vi har nemlig kun 1 hus på hver grund. Og når man lander på det, så opgraderes det automatisk til næste niveau, hvilket der betyder at man får flere penge ind på kontoen.

Det smarte ved denne nye gadget der er med i Monopoly Ultimate Banking, er at den faktisk holder styr på ALT. Ikke nok med den har styr på hvilket niveau dit hus er på (hvis du selv har husket at opgraderer det da du landede der). Så har den også styr på pengene der er på kontoen, eller mangel på samme.

20161105_185611

For lykken varer jo ikke evigt. Når man rammer ind i man ikke har flere penge på kontoen, så er der også den velkendte mulighed for at få penge ud af ens grunde. Men måden det ordnes på er lidt trist for den der skylder. For man skal nemlig afregne med at man afleverer ens grunde til den man skylder penge. Og denne mulighed gør at spillet kan vende på ingen tid.

Fordelen ved Monopoly Ultimate Banking er uden tvivl den tid man bruger på spillet. For man kommer ikke til at sidde i 3-4 timer, som man godt kunne ved de ældre titler. For spillet kører først og fremmest kun til den første går fallit, og så er det den med flest penge på kontoen der har vundet. Så spillene tager kun en 45-60 minutter hver gang, så det er et spil der kan hives frem hvis man lige skal have en times hygge.

20161106_082502

Monopoly Ultimate Banking går vejen som man ikke lige havde set, men de rammer plet. Spillet er nytænkende, og er man ikke bange for at prøve noget der er helt ude for hvad vi kender, så er Monopoly Ultimate Banking det spil man skal spille i de mørke vinter aftener. Spillet er meget underholdende

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCall of Duty: Infinite Warfare Jackal Assault VR Experience gratis for alle PS4 ejere
Næste indlægRise of the Necromancer til Diablo III annonceret
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
monopoly-ultimate-banking-anmeldelseMonopoly Ultimate Banking går vejen som man ikke lige havde set, men de rammer plet. Spillet er nytænkende, og er man ikke bange for at prøve noget der er helt ude for hvad vi kender, så er Monopoly Ultimate Banking det spil man skal spille i de mørke vinter aftener. Spillet er meget underholdende