Monster Hunter 3 Ultimate er ikke en 100% ny udgivelse til Wii U og 3DS. Det er en kraftig opdatering af Monster Hunter Tri som tidligere er udgivet til Wii, selvom det for det utrænede øje virker som en helt ny titel.

mh3u 02Monster Hunter er en serie for kendere som elsker en kompleks oplevelse som kræver tid og øvelse. Det er et helt klassisk rolle spil hvor du som helt skal udforske områder, samle ting, kombinerer dem til helt nye alt sammen mens du nedkæmper det ene monster efter det andet. Det er umuligt at vise det hele så jeg vil i stedet gerne dele nogle helt fantastiske tal med dig. Der er 73 signatur monstre hvilket er 38 mere end MH3. Der er 339 missioner (quests), 3061 forskellige slags udstyr i form af våben og rustningsdel og med 1294 planter, mineraler og brygge (potions). Samtidig er MH3U i flot HD med nye teksturer, eller overflader.

Du får mere end 100 timers underholdning uanset hvilken platform du vælger.
mh3u 01Det er også et af de få spil hvor du får den samme oplevelse uanset om det spiller den på Wii U eller på 3DS. Det er faktisk så meget samme oplevelse at du kan flytte dine save games mellem de to forskellige konsoller. Det er noget har været en tanke hos mange og det er realiseret med denne titel. Selvom MH3U på singleplayer delen næsten er identisk med Monster Hunter Tri fra 2010 så er MH3U designet til multiplayer. Du får i singleplayer hjælp fra dit muntre sidekick Cha-Cha, selvom du kan sidde med en Wii U og spille med 3 som sidder med en 3DS hvis det er det du vil. Capcom åbnede serverne en kort periode inden spillet officielt blev udgivet og det er når du kæmper mod gigantiske monstre sammen med tre venner på Wii U at MH3U kommer til sin ret. Det er kampe hvor du let bruger 20 til 50 minutter inden du endelig har vundet. Derfor er det vigtigt at have det rigtige udstyr og de rigtige våben.

mh3u 04MH3U har som de forgående udgivelser de samme karakteristiske faser. Først skal du ud og samle ting, så skal du nedlægge en række mindre monstre, nu skal du forberede dig til kamp og så er det tid til at stå ansigt til ansigt med et af de store monstre. Du skal selvfølgelig lige i gang og når de første par timer er overstået bruger du langt den største del af din til på at nedlægge de store monster. Det er jo derfor vi spiller MH3U. Det er også når du nedlægger et stort monster at du stiger i niveau (level) og får adgang til flere områder og nye quests. Det forgår alt sammen i de 6 forskellige verdner og en række lukkende arenaer. Det betyder også at du hurtigt lærer at finde rundt og i online kan du vælge forskellige områder alt efter temperament. Det virker alt sammen utroligt gennemført.

mh3u 03Har du behov for en pause så er det en fantastisk verden hvor du kan tale med de mange mærkelige skabninger inklusive de mange typer af katte, som jo bringer held. Det er ikke et spil for de mindste for der er meget underholdende engelsk dialog, selvom ord og sætninger er holdt på et niveau hvor langt de fleste teenagere kan følge med. Der er minispil og når du er i kamp så er det en udfordring at lære at benytte de forskellige våben. Det minder i teknik om det som kræves for at spille et fighting spil, med komboer og viden om hvor langt dine våben rækker. I kraft af de mange muligheder så er det i forhold til andre, mere simple hack’n’slash rolle spil, temmelig tungt på menu siden. Har du spillet Monster Hunt Tri har du også oplevet singleplayer delen.

Capcom har med Monster Hunter 3 Ultimate leveret en dyb og medrivende oplevelse som er sjælden på konsoller. Det har den helt unikke japanske stil hvor alt er karikeret til det ekstreme i venlige og lyse omgivelser, uden at tage sig selv for alvorligt. Der er mere end 100 timers fornøjelse og selvom om der er en del genbrug så Monster Hunter 3 Ultimate det bedste spil i serien. Det giver en velfortjent top karakter. Rigtig god fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på Wii U og leveret af Nintendo[/box_info]

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægVind Gears of War Judgement
Næste indlægTabletop Defense på iTunes
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
monster-hunter-3-ultimate-anmeldelseCapcom har med Monster Hunter 3 Ultimate leveret en dyb og medrivende oplevelse som er sjælden på konsoller. Det har den helt unikke japanske stil hvor alt er karikeret til det ekstreme i venlige og lyse omgivelser, uden at tage sig selv for alvorligt. Der er mere end 100 timers fornøjelse og selvom om der er en del genbrug så Monster Hunter 3 Ultimate det bedste spil i serien. Det giver en velfortjent top karakter.