Agatha Christies klassiske detektiv mysterie fra 1934, Mordet i Orientekspressen, er blevet genindspillet i ny Hollywood udgave. Alene ud fra plakaten med hovedpersonen, den belgiske detektiv Hercule Poirot, lægges der op til store ændringer. Den normalt slikkende Poirot er blevet erstattet af noget som minder om Buffalo Bill i skikkelse af Kenneth Branagh, der også er instruktør.


Som tiden går så sker der også en de facto opbygning af præmisserne for f.eks. en klassisk figur som Poirot. Skuespilleren David Suchet er i TV-serien Poirot, som er indspillet mellem 1989 og 2013, stort set blev synonym med den ikoniske detektiv. Har du læst Agatha Christies bøger så kan du have et lidt andet indtryk hvor jeg synes at Branagh falder noget ved siden af skabelonen. Har holder heldigvis fast i en helt række af det som Poirot er kendt for bl.a. at kalde alle han interviewer ‘mon ami’.


Nok om Poirot, det er nemlig et stjernespækket forestilling. Vi ser kortvarigt, af naturlige årsager, Johnny Depp som gangsteren Edward Ratchett, Penélope Cruz som Pilar Estravados, Michelle Pfeiffer som Caroline Hubbard, Judi Dench er Princess Dragomiroff, Willem Dafoe er Gerhard Hardman, Daisy Ridley (Ray i Star Wars) som Miss Mary Debenham og flere andre af de helt store stjerner. Der præsteres som forventet et solidt håndværk så de enkelte karakterer fremstår som de skal.


Filmisk så er de computerskabte kulisser af både af 1930’erne Istanbul og de imponerende landskaber med til at skabe den rette stemning for denne klassiker. Jeg er så ikke særlig begejstret for at alle i Hollywood benytter enhver lejlighed til at politiserer for at vise deres politiske korrekte standpunkter. Jeg ønsker en rendyrket detektiv oplevelse når jeg sætter mig til rette i kupéen i Orientekspressen. Havde jeg ønsket en navlebeskuende samtidsorientering om polariseringen i USA havde jeg valgt en anden film.


Mordet i Orientekspressen er en acceptabel genindspilning af Agatha Christies klassiske mysterie. Der er, heldigvis, ikke meget fornyelse og rejsen tilbage til den svunden tid er stadig en oplevelse for alle der elsker en klassisk detektivhistorie.

Tak til PR Nordic for at gøre denne anmeldelse mulig. Hvis du er til en mysterie oplevelse så inviterede PR Nordic til Den Sidste Passager som optakt til udgivelsen af Mordet i Orientekspressen. Du skal løse en række gåder for at finde koden til døren inden for en time. Savner du en idé til en aktivitet for en gruppe på 4-5 personer, så er Brain Games i Gothergade i København ret sjovt. De har også andre tema mysterier.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDetroit: Become Human er gået guld; Demo imorgen
Næste indlægPlayStation Plus for Maj 2018
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
mordet-i-orientekspressen-anmeldelseMordet i Orientekspressen er en acceptabel genindspilning af Agatha Christies klassiske mysterie. Der er, heldigvis, ikke meget fornyelse og rejsen tilbage til den svunden tid er stadig en oplevelse for alle der elsker en klassisk detektivhistorie.