Risikoanalytikeren Lee Weathers (Kate Mara) sendes ud til et fjerntliggende forskningsanlæg, hvor hun har fået til opgave at undersøge og evaluere en arbejdsulykke som en af forskerne har været udsat for. På overfladen lyder det jo som en forholdsvis simpel og banal opgave, men tingene er lidt mere indviklede end som så.

Forskningsanlægget er nemlig et tophemmeligt anlæg hvor efterretningstjenesten forsker i en ny generation af infiltrationsagenter. Mennesker er simpelthen for upålidelige og pga. nutidens avancerede forskning består forskningen i at fabrikere mennesker og kunstig intelligens. Den ”person” som står bag arbejdsulykken er Morgan (Anya Taylor-Joy), en på overfladen uskyldig teenage pige, men dykker man bare lidt ned under huden er hun det nyeste indenfor infiltrationsagenter. Arbejdsulykken består i at Morgan har påført en af sine lærer skade, noget hun ikke burde være i stand til på nuværende stadie og spørgsmålet Lee skal besvare er derfor om Morgan projektet er ved at tage en uheldig drejning og skal sløjfes eller om der er noget at redde.

 

 

Morgan har pga sin ikke helt menneskelige natur visse evner så som at kunne styre lys, musik og andre ting bare ved at tænke på det. Som filmen skrider frem viser det sig, at hun også er ret så god til kampsport og kan bruge diverse ting som våben, hvilket i sidste ende betyder at ikke alle fra forskerholdet overlever og at Lee er blevet sat på en lidt større opgave end først antaget. Et af de spørgsmål man sidder tilbage med som seer er: Hvor eller hvordan har Morgan lært at forsvarer sig selv, hvor ved hun fra hvad der kan skade mennesker og i det hele taget hele den psykologiske del af det at skjule hvem man egentlig er og hvad man er i stand til.

Desværre et springene punkt i filmen som overhovedet ikke bliver berørt. Hvis Morgan havde internetadgang eller var blevet trænet i diverse kampteknikker og psykologi ville det give mening, men det virker ikke som tilfældet og man sidder derfor tilbage og undrer sig lidt over præmissen for arbejdsulykken som kun meget svagt ender med at blive forklaret. Man er dog aldrig i tvivl om hvor filmen er på vej hen og den slutter mere eller mindre som forventet og som den faktisk bør slutte.

 

 

Der er selvfølgelig nogle plot tvists i filmen man nok vil se komme hvis man er kendt ud i genren. Der bliver endda lagt op til potentielle tvists som kunne have været med til at gøre stemningen mere dyster og fuldendt, men om Seth W. Owen ikke turde føre dem ud i livet eller blot ikke har tænkt på dem tør jeg ikke sige.  Owen er ikke blevet krediteret i rollen som manuskriptforfatter og slet ikke ud i denne genre, hvilket kan være en af grundende til diverse mangler og plothuller. Morgan er en Science Fiction Thriller og det lever den fuldt ud op til. Jeg har hørt flere sammenligne den med Ex Machina og jeg kan godt forstå nogle gør, men det er absolut to vidt forskellige film, dog med overlappende temaer og forskellige tilgangsvinkler til materialet.

Når snakken falder på den tekniske side af udgivelsen er der bestemt ikke nogle mangler eller huller på denne blu-ray. Billedet fremstår flot og skarpt og har konsekvent en noget mørk farvelade, som passer godt til den stemning man vil frem til i filmen. Farvedybden er dog stadig god og detaljegraden i billedet er også som man forventer det af en blu-ray udgivelse. Filmen kommer selvfølgelig med et DTS-HD Master Audio 7.1 og taget billeddelen i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, hvor der selvfølgelig bliver skruet op for de forskellige elementer når der er action i scenerne. Dialogen som er et vigtigt element for filmen går rent igennem, og overdøves ikke af førnævnte action elementer som er ligeledes vigtige.

 

 

Der kommer en lille bunke ekstramateriale med udgivelsen. En feature der skal understøtte videnskaben som bruges i filmen og måske har lidt til hensigt at skræmme os, da det bærende punkt er at teknologien er til stede at skabe en ”Morgan” hvis man ville. Der er lidt slettede scener og et kommentarlydspor man kan hygge sig med og til slut er der en kortfilm kaldet ”Loom” der er en såkaldt showcase film for REDray 3D laser player der virkelig sætter fokus på hvad et kamera kan opfange af farver. Det er en interessant lille film, instrueret af Ridley Scotts søn Luke og foregår i en dystopisk fremtid hvor mad er en mangelvare og overvågning er allestedsnærværende.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægProject Giant Robot aflyst
Næste indlægRock Band VR udkommer til Marts 2017
Jeg har lige siden 89 hvor jeg fik en C64 i julegave, været fanget af den verden man nemt drages ind i når man sætter sig foran skærmen for at spille. Jeg har siden prøvet alverdens konsoller, lige fra den populære NES til de håndholdte og er nu ovre i den nye generation hvor der står PS4 på konsollen. Dog trækker PC'en stadig men det er jo også synd at binde sig til kun en platform!
morgan-anmeldelseMorgan var en film jeg ikke havde nogen som helst forventninger til, men endte med at blive positivt overrasket over. Dens tilgang til materialet er ikke nyskabende, men dog stadig interessant og så indeholder filmen nogle rigtige gode scener og et plottvist der får smilet frem på ens læbe. Den tekniske side af filmen er der ikke noget negativt at komme efter og der er lille slat ekstramateriale hvis man søger noget sådan. Klart en udgivelse jeg godt vil anbefale andre der er til denne genre.