NACON, der producerer gaming tilbehør, er aktuelle med 3 versioner af deres RIG 800 PRO. Det er RIG 800 PRO HD til PC, RIG 800 PRO HX til Xbox og endelig RIG 800 PRO HS til PlayStation som vi har haft mellem hænderne. Hvis du synes at navnet RIG siger dig noget men du ikke helt kan forbinde det med NACON, så er det fordi NACON har opkøbt Plantronics afdeling for headset i 2020 sammen med brandnavnet RIG.

Vi kan selvfølgelig ikke lave en anmeldelse af et hedaset uden en tur forbi den officielle indvejning. Her rammer det omkring de 300 gram (290 ifølge specifikationerne) som er godkendt. Jeg har tidligere erfaring med RIG da det stadig var under Plantronics vinger. Det har været en udmærket oplevelse. Designet med et blødt bånd der holder headsettet på hovedet og den lidt stivere bøje til at holde heasettet er velfungerende. Husk at du kan justere højden kopperne så de passer til din hovedstørrelse ved at presse den lille tromle i bøjlen ud. Tryk forsigtigt med din tommelfinger på den ene side af rullen til den popper ud. Pres forsigtigt tilbage i den plads som passer bedst til din hovedstørrelse. Jep jeg synes stadig det er et smart system.

Der er i denne udgave en stand med til headsettet. Det er smart af to årsager. Dels findes der et stik til den 2,4G dongle som skaber den trådløse forbindelse og så fungerer den også som lader til headsettet. Så det eneste du skal huske at gøre er at placerer headsettet tilbage i holderen når du er færdig med at bruge det. Så er sandsynligheden for at løbe tør for strøm meget lille. Du har på den venstre kop justering af lydstyrke, tænd/sluk, micro USB ladestik (hvis du ikke brugere holderen) og en knap til at vælge hvor tydeligt du hører din egen stemme i højtalerne (kaldes monitor funktion så du ikke unødigt sidder og råber). Mikrofonen sidder fast i headsettet og du muter ved at løfte bommen op. Der er to forskellige lyde når du når punktet hvor du muter eller unmuter. Så er du ikke i tvivl. Kopperne er laver af mikrofiber ind mod huden og af kunstlæder der isolerer lyde fra omgivelserne. Som altid et velfungerende materialevalg og et komfortabelt design.

Som altid så er mikrofonen det svage led. Den formidler lyden fint uden dog på nogen måde at imponerer. Kvaliteten af lyden i headsettet er som jeg kender den fra tidligere. De 40 mm drivere (højtalere) er det som kaldes ”low frequency resonators”.  Det er bare en smart måde at sige de er designet så der er kraftigere bas og mellemtone. Jeg har ikke noget at udsætte på lydkvaliteten eller dæmpningen af lyde fra omgivelserne. Headsettet forbinder også automatisk til donglen, og dermed skifter PlayStation fra lyd gennem HDMI kablet til lyd gennem headsettet. Det eneste jeg ikke forstår er at headsettet i sig selv ikke tænder når jeg løfter det ud af standeren. Næ nej jeg skal bruge tænd/sluk knappen for at tænde det. Mærkeligt designvalg lidt som stadig at bruge micro USB. Da jeg udelukkende bruger standeren har det for mig ingen praktisk betydning.

NACON RIG 8009 PRO HS er et kvalitets headset med et fyldigt lydbillede. Det er smart med en stander så du både kan lade og har et sted hvor du kan placere 2,4G donglen. Den passer fint under juletræet. Husk at der findes de tre modeller til Xbox, PC og PlayStation.

Tak til Holm og NACON for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Callisto Protocol ude nu
Næste indlægMonster Hunter Rise udkommer 20. januar
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
nacon-rig-800-pro-hs-anmeldelseNACON RIG 8009 PRO HS er et kvalitets headset med et fyldigt lydbillede. Det er smart med en stander så du både kan lade og har et sted hvor du kan placere 2,4G donglen. Den passer fint under juletræet. Husk at der findes de tre modeller til Xbox, PC og PlayStation.